Ředitel zpravodajství Novy Martin Ondráček se přes víkend pořádně nadechl a v pondělí bude za chrochtající video trestat. A nejhůř se na koberečku bude cítit reportér Jiří Dlabaja. Právě on je autorem skandálního klipu. Podle informací Blesku chce dokonce Dlabaja svého šéfa předběhnout a dát výpověď sám.

„Nevím zatím nic o jeho výpovědi a nechci se s ním rozčilovat. Že si ho ale v pondělí podám, tak tím si může být jist,“ řekl Blesku Ondráček. Kvůli skandálu svolal na dnešní dopoledne mimořádnou poradu. Na ní má vedení Novy vynést verdikt nad reportéry, kteří jí rozhodně dobré jméno neudělali. A co Dlabaja? „Jakou bude mít video dohru? To bude muset rozhodnout vedení...“ říká.

Fotogalerie
4 fotografie


„Nejsem bezchybný a bezchybný není nikdo na světě. Vám, které video pohoršilo, se omlouvám… Ano, jak říká můj šéf, bylo to zbytečné,“ odhodlal se reportér Dlabaja k mírné pokoře. Veškerou vinu ze sebe smýt ale stejně nehodlá. Naopak se ohání údajnou podporou v SMS zprávách, kde se také objevilo, že jde o test národa, jestli má smysl pro humor. „Jakou bude mít video dohru? To já nevím, ale doufám, že se to kolem kolegů jen přežene. A co se týče mě? To bude muset rozhodnout vedení... Zda je to neudržitelná situace, či situace pro vytahání za uši,“ míní Dlabaja.

Ředitel sekce zpravodajství a publicistiky Martin Ondráček je ale z prasečího šotu a chrochtajících podřízených znechucen a hodlá si Dlabaju pěkně vychutnat. „Nevím, jestli dá výpověď. Nemluvil jsem s ním a doufám, že mi nebude kazit neděli a nebude mi volat. A zítra? To si s ním opravdu velmi rád promluvím,“ řekl včera Blesku Ondráček. Dlabajův trapas nenechal v klidu ani moderátora večerních zpráv Karla Voříška. Přesto se pokusil svých kolegů zastat. „Jde opravdu o nevhodnou klukovinu a trapas. Na druhou stranu to jsou dobří reportéři,“ sdělil Blesku Voříšek. Jiří Dlabaja však odvádí svou pozornost ještě jinam. „Zavolal Blesk, který podle mých informací už delší dobu pátral po něčem, čím by mě posadil na zadek,“ uvedl reportér jako jedno ze zdůvodnění svého »fóru«. Dost si fandí!

Řekne mu teď Nova: Děkujeme, odejděte? To je její věc, do jaké míry jí tahle ostuda bude vadit. Chrochtat blahem jistě ale nebude.