Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Statečná Petra: Ženu zachránila před krutou smrtí

Petra Terberová
Petra Terberová  (Autor: Foto Blesk - Ivana Žáková)
Autor: Ivana Žáková, jos - 
29. dubna 2009
18:22

Zachránila druhou ženu před krutou smrtí a dostala ocenění. O nebývalé odvaze Petry Terberové z Hradce nad Moravicí informoval právě Blesk.cz.

Její statečnost natolik zaujala hejtmana, že jí za mimořádný čin při záchraně lidského života obdaroval obrovskou kyticí a odměnil pamětní medailí i finančním obnosem.

„Velice si vážím tak rozhodného jednání, které mě také přesvědčilo, že nejsme všichni lhostejní k lidské brutalitě, a že je možné a nutné se jí postavit,“ řekl hejtman Jaroslav Palas.

Mladá žena byla sama v ohrožení života a přesto neváhala pomoci vážně pobodané ženě (54). Ta se vracela loni 13. července domů, když ji na  ulici kvůli penězům na automaty a alkohol začal bodat teprve devatenáctiletý násilník. Za pokus vraždy byl odsouzen na 14 let. Žena přišla o slezinu a útok by zřejmě nepřežila, kdyby na její volání o pomoc nereagovala právě Petra Terberová.

Slyšela bouchání na sousedovo okno a křik. Duchapřítomně utíkala k venkovním dveřím a vtáhla krvacející ženu v poslední chvíli dovnitř. Útočník jí už doháněl s nožem v ruce, který pak zapíchnul do dveří. „Řval: Já tě zabiju a naval prachy. Žena křičela, že je pobodaná. Chtěla jsem zamknout, ale tlačil silou do dveří. Držela jsem je ze všech sil,“ pověděla Blesku Petra Terberová.

„Byly to sekundy. Nebyl čas o ničem přemýšlet. Ten útočník byl jak v delíriu. Úplně nepříčetný. Mohl nás zabít obě, kdyby se mi dveře nepodařilo zamknout,“ vzpomínala statečná Petra. Ozbrojený násilník ze vzteku pak zabodnul nůž do dveří a utekl. „Byla to hrůza, která mě bude pronásledovat do konce života. Ze srdce jí děkuji za záchranu života, který kvůli mně sama tolik riskovala,“ řekla pobodaná žena.

 

marinchen ( 18. září 2011 15:16 )

takoveho chlapa bych vhodila do hladomorny i s tim soudcem

sandra1 ( 2. května 2009 16:14 )

To, že tento vyvrhel dostal jen "14" let je další z mnoha ukázek jak se to vede v tomto státě se spravedlností pro postižené. Žena bude do smrti psychicky narušena, zločince s takovými psychopatickými rysy za 14 let propustí a Bůh ví, že to udělá znovu, ale tentokrát někdo zemře a pak bude teprve vše vyřešeno, ale někdo to ještě musí zaplatit životem.A proto se ptám té dobře placené hrstky našich spoluobčanů,kteří to vedou, zda jsou se svou prací pro blaho všech spokojeni?

zenaodadoz ( 1. května 2009 08:02 )

To je fakt. Ale to, jací jsme, záleží především na rodičích. Já osobně jsem se svýma dětma mluvila o všem a učila je k soucítění. Vžít se do kůže"druhého".Dnes sklízím "ovoce". Mé děti /22,26/ nemají potřebu oblékat se do černýho , holit si hlavu do hola a nudu zahánět s pálkama na stadionech,dokazovat menšinám, kdo je tady pánem, nebo ukazovat jinak svou sílu.

gogo ( 1. května 2009 07:36 )

Teprve ve vyhraněných situacích poznáme jací jsme a jací jsou lidé okolo nás ...

bleskomor ( 30. dubna 2009 10:01 )

14 jáhrů za pokus o zabití, to je docela dost. Kdyby ji zapích bez té adrenalínové omáčky, dostal by míň. Z toho se dá logicky usoudit, že mu ta statečná Petra spíše přitížila tím, že mu také vlezla před nůž. Jackpot se hned zdvojnásobil Sečteno, podtrženo: On byl sám, oni na něho dvě, on měl jsem nožík, oni proti němu celé obrovské dveře a ještě v jedný pěsti od nich klíč. Jako boxera..

Zobrazit celou diskusi