Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zachráněné bodlináče pustili do přírody

Autor: sč, pes - 
25. dubna 2009
05:00

Pět ježků zachránila před smrtí dvojice ochránců přírody Milan Orálek (56) a Magda Jugová (22). V zimě se o ně postarala a v pátek bodlináče vypustila na Vsetínsku do přírody.

„Vypustili jsme je v blízkosti stodoly. Tam si najdou úkryt. Než si na život v přírodě zvyknou, budeme je přikrmovat,“ řekl Orálek. Nejdříve měla dvojice všechny ježky v paneláku ve Valašském Meziříčí. Nejmenší vážil jen 90 gramů. Všechny pořádně vykrmili. Dva se uložili k zimnímu spánku, ostatní byli stále čiperní. „Podle aktivit jsme některé pojmenovali. Jeden měl více než kilogram, byl Papavý. Druhý Přítulný. Třetí stále utíkal z bedny a schovával se. Dostal jméno Prchavý,“ vysvětlila Magda. Prchavého si ochránci doma nechali. Ostatní odvezli na zemědělskou usedlost v osadě Pulčín. Dva ježouři tři měsíce spali ve sklepě. Další dva byli čilí na chodbě a museli se krmit granulemi pro kočky a psi.

Včera se všichni ježci dočkali svobody. „Vypustili jsme je v blízkosti stodoly. Tam si najdou úkryt. Než si na život v přírodě zvyknou, budeme je přikrmovat,“ dodal Orálek, který zaposlední tři zimy zachránil 15 ježků.

sharka ( 26. dubna 2009 07:38 )

Další dva byli čilí na chodbě a museli se krmit granulemi pro kočky a psi. SNAD PSY - VZOR PÁN....

Zobrazit celou diskusi