Zatím nejvážnějším následkem silného větru je havárie z Hajan na Brněnsku, kde motorkář narazil do stromu spadlého přes silnici. „Odvezla jej sanitka do nemocnice. Hasiči na místě strom rozřezali a odstranili z vozovky,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Nejvíce zásahů měli hasiči na Blanensku a Brněnsku, v ostatních částech kraje se jedná víceméně o ojedinělé případy. Kolem 7.30 spadl u Sychotína na Blanensku strom na projíždějící auto. Nehoda naštěstí skončila bez zranění.

Největší výpadek energie evidují elektrikáři na Hodonínsku, kde se bez elektrické energie ocitlo téměř 2500 domácností. Konkrétně jde o oblast Bzenec, Domanín, Těmice. Další poruchy na vedení vysokého napětí v Jihomoravském kraji energetici evidují na Blanensku, konkrétně ve Vysočanech.

Sportovní halu je pryč

Zuřivá vichřice ženoucí se jižní Moravou, v úterý rozsápala i nafukovací halu ve Strážnici. Chlouba místních sportovců je zcela zničená, z haly za 2,5 milionu korun zbyly za pár minut jen cáry a změť trubek. „Jsem v šoku. Našemu sportovnímu areálu jsem věnoval osm let života, obec stál celkem 40 milionů korun,“ posteskl si zničeně místostarosta Walter Bartoš.

VIDEO: Takto před několika dny odstraňovali hasiči následky vichřice v Praze.

Video
Video se připravuje ...

Likvidace následků silného větru v Praze Hasičský záchranný sbor Praha