Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Největší tajemství zesnulého Stanislava Grosse: První žena Dagmar!

Autor: shp, Eva Pospíšilová - 
17. dubna 2015
05:00

Zesnulý Stanislav Gross (†45) byl nejenom nejmladším premiérem Česka, výraznou osobností ČSSD, ale také muž mnoha tajemství. Snažil se dlouhou dobu ututlat nemoc, které nakonec podlehl, mnoha nejasnostmi je stále zahalen Grossův nákup vily na Barrandově, ale ani jedno z toho nebylo jeho největším tajemstvím. Tím navždy zůstane jeho první manželka Dagmar Větrovcová (43).

Gross o ní nikdy nechtěl mluvit. Jediné, co na adresu Dagmar prohlásil, byla proslulá nelichotivá věta: „Ženil jsem se těsně po vojně z mladické nerozvážnosti.“ Nic víc o první manželce nikdy neprozradil. Mluvit o ní nechtěli ani jeho straničtí kolegové.

Blesk ji však v roce 2005 vypátral na jednom z pražských sídlišť, kde žila s manželem a dvěma syny. Na vztah s Grossem však nevzpomínala zrovna dvakrát v dobrém a vyjadřovat se k němu moc nechtěla.

Nezlobte se, pro mě je to uzavřená kapitola. Já se k tomu nechci vracet,“ okomentovala Dagmar manželství s politikem. Rozvodu dle svých slov nikdy nelitovala. „Čeho bych měla litovat? Jsem ráda za to, co mám. Jsem ráda, že jsem Větrovcová,“ prohlásila žena, která se znovu provdala.

Od zdroje nakonec Blesk zjistil, že její manželství s Grossem nemělo vskutku dlouhého trvání. „Bylo velmi krátké,“ prohlásil s tím, že byl po půl roce jejich svazku konec. Vzešlo však údajně z velké lásky. Ta pravá to však nebyla.

Svou životní lásku našel Stanislav Gross až v druhé manželce Šárce (44), která mu porodila dcerky Denisu (17) a Natálku (12). Ty teď smutní po svém otci, kterého tak milovaly. Stanislav Gross zemřel v noci ze středy na čtvrtek.

Trpěl amyotrofickou laterální sklerózou (ALS), která ho uvěznila v jeho vlastním těle. Zákeřnou chorobou trpěl nejméně dva roky. Postupně ztrácel kontrolu nad svým tělem. „Standu si k sobě povolal Bůh,“ napsala Šárka po smrti svého chotě Blesk.cz.

Video Vše o smrti Stanislava Grosse! Poslední rozhovor, reakce politiků a láska k dcerám - Blesk TV
Video se připravuje ...