Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zakládá Putin vládnoucí dynastii? Do čela Ruska chce postavit svého tajného syna Ivana (9)

Autor: DVL, swp - 
8. března 2024
05:00

Podle odvážných tvrzení ruského právníka a bývalého poslance ruské Státní dumy Marka Feygina (52) má Putin dva tajné syny a o staršího z nich Ivana (9) pečuje s cílem z něj v budoucnu udělat svého nástupce. Podle Feygina chce počkat, až bude dospělý, a zároveň potřebuje změnit ústavu, která zakazuje, aby se ruským prezidentem stal člověk mladší 35 let. Ve hře jsou také jeho dcery kvůli obavám z prezidentova chatrného zdraví. Informoval o tom deník The Mirror.

Vladimir Putin se údajně stará o svého tajného syna, protože chce v Rusku zavést úspěšnou dynastii a změnit ústavu. Touží zůstat u moci, než jeho tajný syn „Ivan“ dovrší 21 let, zároveň chce změnit ruskou ústavu, podle které musí mít prezident alespoň 35 let, aby mohl vládnout. V případě, že by onemocněl, měly by ho zastoupit jeho dvě nejstarší dcery Marija a Jekatěrina.

Bizarní tvrzení přišla od ruského právníka a bývalého poslance ruské Státní dumy Marka Feygina (52), který tvrdí, že Putin má dva syny s bývalou olympijskou gymnastkou Alinou Kabajevovou (40). Podle Feygina, který kdysi zastupoval protiputinovskou feministickou kapelu Pussy Riot, je jednomu dítěti 9 let a druhé bylo narozeno o čtyři roky později, v roce 2019.

Oba synové, kteří se jmenují Ivan a Vladimir, byli přivedeni na svět doktorkou Natalií Thiebaudovou Kondratěvovou (63), která před rokem náhle zemřela čtyři dny předtím, než byla odhalena veřejnosti její role při porodu Kabajevové.

Feygin si myslí, že Rusko je příliš „sexistické“ na to, aby přijalo vládu Putinových starších dcer Marije Voroncovové (38), Jekatěriny Vladimirovny Putinové (37) nebo jeho tajné dcery Luizy Rozovové (21), kterou má se Světlanou Krivonogichovou (48), jež je bývalá uklízečka a nyní multimilionářka.

Dcery ministryně?

Feygin tvrdí, že Putin chce „dynastii, která si bude předávat moc uvnitř totalitního systému“ s cílem vytvořit podmínky, kdy „nikdo kromě jeho dědiců nebude moct být hlavou státu“. „Má dvě téměř 40leté dcery, které určitě přivede k moci, potřebuje je,“ řekl Feygin.

Předpovídá, že Marija Voroncovová, která byla náhle v posledních měsících v centru pozornosti, by se mohla stát ministryní zdravotnictví po znovuzvolení Putina prezidentem. Její mladší sestra Jekatěrina Vladimirovna Putinová by se mohla stát ministryní školství. „Rusko je sexistická země a ženská otázka v politice a moci není jednoduchá,“ řekl Feygin. „Putin si pravděpodobně zvolí cestu maximálního setrvání u moci…“

„Má také dceru se svou bývalou milenkou Světlanou Krivonogichovou,“ dodal Feygin. Nicméně Putin se zaměřoval na své syny ze vztahu s Kabajevovou, přestože nedávno musel požádat první kosmonautku na světě a v současnosti poslankyni ruské Státní Dumy Valentinu Těreškovovou (86), aby přesvědčila neklidnou Kabajevovou, aby ve vztahu zůstala.

„V tomto manželství jsou rozhodně synové. Bylo to potvrzeno mnohými… Rozhodně má dva syny… Ivana a Vladimira. Předpokládám, že chce počkat, než jednomu z nich bude 18 let,“ tvrdí Feygin. Mohl by „přes noc“ změnit ústavu, aby umožnil nástupnictví v královském stylu svému 18letému synovi, než aby čekal, až dosáhne 35 let, myslí si Feygin.

„Pro Putina je tohle samozřejmě nejlepší možnost. Posadit syna na trůn, nebo složit správní radu ze svých dcer či jiných… nějak to formálně stvrdí,“ řekl Feygin.

Dvě Putinovy nejstarší dcery měl se svou bývalou ženou Ljudmilou Očeretnou, bývalou ruskou první dámou. Marija Voroncovová je genetička a expertka na nanismus, je hlavní výzkumnicí v Národním lékařském výzkumném centru pro endokrinologii ministerstva zdravotnictví Ruska.

Její sestra Jekatěrina Vladimirovna Putinová je bývalá akrobatická tanečnice a nyní matematička, je generální ředitelkou Národní nadace pro intelektuální rozvoj v Rusku. Feygin připustil, že bude záležet na tom, aby spojenci Putina z tajných služeb zůstali loajální, až bude ruský diktátor stárnout.

12:50
Dnes

Ruské ropné společnosti v dubnu meziročně snížily produkci pohonných hmot v důsledku ukrajinských útoků na ruské rafinerie. S odvoláním na své zdroje o tom dnes informoval ruský list Kommersant. Dodávky na ruský trh to ale neovlivnilo, v dubnu se podle listu dokonce zvýšily.

Produkce vysokooktanového benzinu se v období od 1. do 23. dubna meziročně snížila o 0,8 procenta na 2,57 milionu tun. Od začátku roku vykazuje pokles o 0,6 procenta na 13,08 milionu tun. Produkce nafty se pak za stejné období meziročně snížila o 2,8 procenta na 5,06 milionu. Od začátku roku vykazuje pokles o 1,5 procenta na 25,96 milionu tun.

12:14
Dnes

„Aktuálně neexistují žádné předpoklady pro jednání, protože všichni dobře znají stanovisko Ukrajiny neakceptovat jakékoliv rozhovory. Proto speciální vojenská operace pokračuje,“ řekl Putinův mluvčí Dmitrij Peskov. Připomněl, že Rusové a Ukrajinci při jednáních v Istanbulu už před dvěma lety dohodli mírovou smlouvu. Dokument byl podle něj fakticky parafován, ale Kyjev odmítl smlouvu dotáhnout do konce kvůli „přímému nátlaku Londýna“.

Mluvčí Kremlu dal před dvěma týdny najevo, že případná jednání o míru s Ukrajinou by musela přihlížet k tomu, že Rusko za této války připojilo ke svému území další čtyři ukrajinské oblasti, po poloostrově Krym anektovaném už před deseti lety. I tehdy mluvčí ruského prezidenta před novináři připustil, že necítí žádnou ochotu Kyjeva jednat s Moskvou.

11:15
Dnes

Ve Lvovské oblasti na západě Ukrajiny ruské střely zasáhly dva objekty kritické energetické infrastruktury, ve kterých vypukl požár, uvedl list Ukrajinska pravda s odvoláním na regionální úřady. Útok si podle nich nevyžádal mrtvé ani zraněné, ani nepoškodil bytový fond. Odpojení od sítě zatím není nutné, ale oblastní správa žádá občany, aby v době mezi 19:00 a 22:00 (18:00 až 21:00 SELČ) nezapínali přístroje s velkým odběrem elektřiny.

Ruské rakety mířily na energetické objekty i v Dněpropetrovské a Ivano-Frankivské oblasti, uvedl s odkazem na ministra energetiky Hermana Haluščenka server RBK-Ukrajina. „Je poškozeno zařízení. Na jednom z objektů byl zraněn náčelník směny,“ řekl ministr.

Rusové útočili na čtyři tepelné elektrárny společnosti DTEK, které vážně poškodili, dodal server s odvoláním na prohlášení společnosti. Energetici pracují na odstranění škod. Od začátku války to byl podle tvrzení Ukrajinců už 170. útok na elektrárny DTEK. Terčem se stala i plynárenská zařízení, nikdo ale nebyl zraněn, útok ani nenarušil poskytování služeb odběratelům. Škody se odstraňují, uvedla plynárenská společnost Naftohaz.

Zobrazit celý online

Video  Český velvyslanec v Kyjevě: Ukrajinci se cítí zklamaní. Za pomoc Čechů jsou ale velmi vděční.  - Bára Holá, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa