Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Poslanec letěl do pětihvězdičkového luxusu na Maledivy. Ukrajinci ho prošetřují

Autor: ČTK, simao - 
27. července 2023
07:07

Ukrajinské úřady vyšetřují, zda poslanec Jurij Aristov neporušil zákon, když odjel i s rodinou na dovolenou na Maledivy. Jak poznamenala britská BBC, představitelé země mají zakázáno vycestovat do zahraničí na dovolenou, muži, kteří podléhají branné povinnosti, pak potřebují k vycestování ze země speciální povolení.

Případem se zabývá ukrajinský Státní úřad pro vyšetřování (SBI), který posuzuje, zda Aristov při žádosti o opuštění země neposkytl úřadům nepravdivé informace.

Podle vyšetřovatelů mu v případě odsouzení hrozí až tři roky vězení.

Jak SBI uvedla, vyšetřování odhalilo, že byl Aristov v polovině července se svou ženou a dětmi na soukromém ostrově na Maledivách, v úřadu ale oznámil, že je nemocný.

Nejdříve byl na tři dny pracovně v Polsku, následně ho ale na Maledivách objevila ukrajinská média.

Podle Kyiv Post se poslanec vydal do pětihvězdičkového hotelu Waldorf Astoria Maldives. Jedná se o hotel na soukromém ostrově Ithafushi, kde ubytování vyjde od 2600 dolarů (přes 56 tisíc Kč) až po 8800 dolarů (190 tisíc Kč) na osobu na noc, případně existuje i možnost pronájmu prémiové vily za 26 700 dolarů za noc (578 tisíc Kč).

Aristov již sepsal rezignační dopis, který bude projednáván na příští schůzi parlamentu, uvedl předseda ukrajinského parlamentu Ruslan Štefančuk.

07:45
Dnes

Ruský dronový útok v noci na dnešek těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu, oznámil na sociální síti šéf správy stejnojmenné oblasti Vitalij Kim. Rekreační objekt začal hořet, zprávy o zraněných či obětech nyní nejsou.

07:00
Dnes

Společnost MTS, která je největším mobilním operátorem v Rusku, zahraničním investorům nabízí, že od nich koupí své akcie, ovšem se slevou kolem 69 procent. Oznámila tt v tiskové zprávě. Zahraniční akcionáři by tak měli šanci dostat se alespoň ke zlomku svých peněz, které mají v Rusku už asi dva roky blokovány kvůli západním sankcím.

21:30
27. 4. 2024

Děkujeme za pozornost, kterou našemu online přenosu věnujete. Vše, co se týká ruské agrese na Ukrajině, budeme sledovat zase od nedělního rána.

Zobrazit celý online

Video se připravuje ...
Další videa