Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Milovník Putina objednal Rusku drony, díky ukrajinským hackerům dostal stovky vibrátorů

Autor: pma, swp - 
8. dubna 2023
20:01

Ruský válečný dobrovolník Michail Lučin (34) je fanatickým obdivovatelem prezidenta Vladimira Putina (70). Rozhodl se, že z vlastní kapsy přispěje ruské armádě a za bezmála půl milionu korun nakoupí čínské drony. Ty ale nedorazily. Ukrajinští hackeři se mu nabourali do účtu a místo zbraní mu objednali stovky sexuálních pomůcek.

Čtyřiatřicetiletý ruský válečný dobrovolník Michail Lučin je fanatickým podporovatelem tamního režimu a byl i velkým přítelem prokremelského vojenského blogera Vladlena Tatarského, který byl v neděli zabit při výbuchu v petrohradské kavárně.

Video  Záběry z přední linie v Bachmutu: Tvrdé boje a město v troskách  - Reuters
Video se připravuje ...

Lučin nashromáždil přes 25 000 dolarů, což je v přepočtu bezmála půl milionu korun, za které podle deníku The New York Post chtěl nakoupit čínské drony pro ruskou armádu. Do Lučinova účtu se ale na portálu AliExpress.com nabourala ukrajinská skupina Kiber Sprotyv (Kybernetický odpor) a předvedla husarský kousek. Namísto zbraní Lučinovi domů objednali hackeři stovky sexuálních pomůcek.

„Místo dronů teď Michail ruské armádě může poslat maximálně náklaďáky s robertky, popruhy a dalšími užitečnými věcmi,“ uvedla s posměchem skupina na sociálních sítích. „Je to válečný zločinec, dobrovolník, bloger a nyní i majitel vibrátorů,“ doplnili Ukrajinci.

Na Rusa čekalo další nepříjemné překvapení, když zjistil, že neočekávanou objednávku nemůže kompletně vrátit. I tak ale našel řešení, jak se z patové situace částečně dostat. „Otevřu si v Rusku sexshop, vydělám hodně peněz a koupím třikrát více dronů, než jsem původně chtěl,“ nechal se slyšet Lučin.

8:05
Dnes

Ukrajina dočasně stáhla z boje americké tanky Abrams M1A1, které se ukázaly být zranitelné při nasazení dronů, napsala agentura AP s odvoláním na představitele americké armády.

6:38
Dnes

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se přiznali, že ve dvou vesnicích, zavraždili tři lidi, včetně starostky obce Abrykosivka, napsal dnes na svém webu ruský list Kommersant. Jeden z předpokládaných pachatelů je recidivista ze Sibiře, který byl v Rusku dříve odsouzen i za vraždu. Nyní mu hrozí doživotí, dodal deník.

5:59
Dnes

Dobré ráno, vážení čtenáři. Ruský vojenský soud odsoudil žákyni desáté třídy, sedmnáctiletou Ljubov Lizunovovou ke 3,5 roku vězení. Devatenáctiletý Alexandr Sněžkov dostal šest let. Oba byli odsouzeni za nápis „Smrt režimu“, který namalovali na periferii sibiřského města Čita, uvedl na svém ruskojazyčném webu server BBC News s odvoláním na ochránce lidských práv, kteří proces sledovali.

Prokurátor požadoval pro Sněžkova sedm let a pro Lizunovovou pět let v trestanecké kolonii za to, že kromě zmíněného nápisu také informovali na sociálních sítích o „přímých protiválečných akcích“, zejména o podpalování vojenských správ.

Zobrazit celý online

 

Video se připravuje ...
Další videa