Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Utajované dítě ministra Šojgu: S letuškou má prý syna Šebu (22). Snaží prorazit jako popstar

Autor: Darina Jíchová, swp - 
10. června 2023
05:00

Na pravou ruku ruského prezidenta Vladimira Putina, jeho ministra obrany Sergeje Šojgua, prasklo tajemství. Má podle všeho utajované dítě s letuškou, se kterou měl mít aféru kolem roku 2000, vedle dvou dcer s manželkou Irinou by měl být Šojgu otcem i dvaadvacetiletého Danila Šebunova, který to zkouší na poli showbyznysu. Prezentuje se jako popový zpěvák Šeba, uvedl list Daily Mail.

Zajímavé je, že údajný syn ministra obrany, jenž je zastánce „povinné branné povinnosti“, která má mužům „vštěpit morálku“, unikl mobilizaci. V době, kdy Šojguův šéf sháněl nové rekruty pro svoje agresivní tažení na Ukrajině, Šeba lenošil v Turecku. Celkově si mladík užívá poměrně luxusního života a soustřeďuje se pouze na propagaci své hudby.

Jeho matkou je letuška Jelena Šebunovová, která měla mít s ministrem románek na přelomu tisíciletí. Mladý zpěvák je nyní terčem kritiky kvůli tomu, jak se vyhnul částečné ruské mobilizaci, kterou Putin vyhlásil v září 2022 a na kterou dohlížel sám Šojgu. Zatímco se řada jeho vrstevníků musela loučit s rodinami, platit si za vlastní výstroj a podstoupit výcvik, jiní ve strachu prchali z Ruska, Šeba se slunil v tureckém resortu – chodil na masáže a surfoval, jak dosvědčovala storíčka na jeho instagramu.

Utajovaný syn ruského ministra Sergeje Šojgua Utajovaný syn ruského ministra Sergeje Šojgua | reprofoto/twitter

12:15
Dnes

Největší hrozbou pro bezpečnost je ruský imperialismus, je v zájmu Evropy, aby se Ukrajina ruské agresi ubránila. Po jednání s maďarským ministrem zahraničí Péterem Szijjártóem v Budapešti to řekl šéf české diplomacie Jan Lipavský. Szijjártó zopakoval postoj Maďarska, které napadené zemi nedodává zbraně.

10:43
Dnes

Španělsko ani Řecko nedodají Ukrajině systémy protivzdušné obrany, které Kyjev žádá k obraně před stupňujícími se ruskými útoky. Madrid však pošle baterii raket do systému Patriot. Informoval o tom dnes deník El País a agentura Reuters. Obě jihoevropské země byly v posledních dnech pod tlakem partnerů z Evropské unie, aby systémy Ukrajině poskytly.

8:50
Dnes

Ukrajinský soud dnes poslal do vyšetřovací vazby ministra zemědělství Mykolu Solského, podezřelý je z nezákonného nákupu státních pozemků. Soudce stanovil kauci ve výši 75,7 milionu hřiven (asi 44,8 milionu korun), píše agentura Ukrinform. Solskyj obvinění odmítá. Týkají se událostí z let 2017 až 2021, tedy z doby před jeho nástupem do funkce.

Zobrazit celý online

Identitu Šojguova nemanželského syna odhalili spojenci vězněného ruského opozičníka Alexeje Navalného, uvedl deník The Telegraph. „Šeba nepotřebuje nějakou oficiální výjimku z mobilizace, nemusí prchat z Ruska, aby nemusel na frontu. Je to VIP díťátko, jeho tatínek ho rozhodně na frontu nepošle,“ komentovala jedna ze členek investigativců kolem Navalného Marija Pevčichová. Kromě Šeby by měl být Šojgu otcem i jeho sestry. Šojgu vehementně popírá, že by měl nemanželské potomky.

Video  Šojgu na údajné návštěvě Ukrajiny: Hlášení od Surovikina a vyznamenání vojáků  - reprofoto Telegram
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa