Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Boháč Putin: Vodka Putinka mu mohla vydělat až 11 miliard, peníze vypral na Kypru

Autor: ČTK - 
1. března 2023
16:37

Až půl miliardy dolarů (téměř 11 miliard korun) mohl ruský prezident Vladimir Putin vydělat v letech 2004 až 2019 prodejem oblíbené vodky, která nese jeho jméno. Vyplývá to z informací, které zjistil a zveřejnil ruský investigativní web Projekt.

Ruská vodka prodávaná pod značkou Putinka se dostala na pulty tamních obchodů v roce 2002 a do roku 2005 se dostala na špici trhu. V té době se jí ročně prodávalo více než 40 milionů litrů. Nárůst obliby vodky Putinky také podle webu Projekt odpovídal v Rusku období s nejvyšším počtem úmrtí spojených s alkoholem.

Ačkoli se majitelé značky Putinka během let měnili, všichni byli spojení s Putinovým vnitřním kruhem a podle zdrojů Projektu museli část svých zisků odvádět samotnému ruskému prezidentovi.

Mezi zprostředkující majitele Putinky patří i na Kypru registrovaná firma Ermira Consultants, kterou legálně vlastní petrohradský právník Vladislav Kopylov. Podle zjištění Projektu jde v podstatě o „peněženku“ Vladimira Putina – jeho osobní offshorovou společnost.

Projekt také identifikoval firmu Ermira Consultants jako jednu ze společností spojených s výstavbou Putinova luxusního paláce u Černého moře, jehož existenci odhalil vězněný bojovník proti korupci Alexej Navalnyj a jeho tým v roce 2021.

Tato kyperská offshorová společnost se rovněž podílela na nákupu bytu o rozloze 120 metrů čtverečních v prestižní moskevské čtvrti, tří bytů a střešní nástavby v černomořském letovisku Soči a dvou nemovitostí na exkluzivním moskevském předměstí Usovo v takzvané oblasti Rubljovka, kde mají své rezidence prominentní Rusové.

Každá z těchto nemovitostí byla zakoupena pro Putina nebo pro členy jeho nejbližšího okolí, zjistil Projekt. „Používali jsme termín ‚platit s Emirou‘, což znamenalo použití Putinových peněz k financování určitého obchodu (uskutečněného v jeho zájmu),“ řekl Projektu anonymní zdroj spojený s Emira Consultants.

Video  Putinův režim je založený na lži, říká expert. Rozpadne se Rusko a prohrálo už válku?  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Th0r_z_h0r ( 2. března 2023 13:47 )

Btw ussa obchody ji vesele prodavaj

http­s://dr­izly­.com/l­iquor/­vodka/­putin­ka-classic-russian-vodka/p60938

Th0r_z_h0r ( 2. března 2023 13:43 )

Putina nema nikdo rad, takze jw to logicky nesmysl Ironie, ukrofilnecovidi dezolati by to mohli vzit vazne

gabreta ( 1. března 2023 21:40 )

To může bejt dobrý pití. Jsem zvědav, až to všechno skončí na Ukrajině, jestli nebude její distributor náhodou prezidentův našeptávač, Kolář. Ten se v rámci vlastních zisků, spojí s kýmkoli!!

Uživatel_5347357 ( 1. března 2023 17:24 )

Informaci, že původcem těchto a podobných zpráv je vězněný bojovník proti korupci "defraudant" Navalnyj, ji zařazuje mezi fake-news. Zcela určitě se už někde pracuje na další informaci, že Putin profituje na každém náboji, granátu, raketě apod. použitých na Ukrajině a financuje tím svoji milenku resp. milenky. Jó Putine máš to těžké, když se nepřiznáš sám, tak to na tebe vykecají jiní!!!!!!

Zobrazit celou diskusi