Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šéf polské policie skončil v nemocnici: U kanceláře mu explodoval dárek z Ukrajiny!

Autor: ČTK - 
15. prosince 2022
21:14

 Na hlavním velitelství polské policie explodoval jeden z dárků, které policejní velitel dostal během nedávné návštěvy Ukrajiny. Šéf polské policie, generál Jaroslaw Szymczyk utrpěl lehká zranění a je v nemocnici na pozorování, informovala polská média s odvoláním na komuniké ministerstva vnitra. „Neoficiálně jsme se dozvěděli, že příčinou bylo náhodné odpálení náboje z granátometu, který se do Polska dostal z Ukrajiny,“ uvedla televize TVN 24 na svém webu. Podle serveru Onet z granátometu vystřelil sám generál ve své pracovně.

Náboj z granátometu podle stanice zasáhl zeď v pracovně hlavního velitele a generál Szymczyk utrpěl škrábance a řezné rány. Bezprostředně po výbuchu ohluchl, ale po několika hodinách se mu sluch vrátil.

Zdroje spjaté se speciálními službami tvrdí, že incident se odehrál v pracovně, ve které byl velitel a jeho spolupracovníci a prohlíželi si zbraň. Szymczyk vzal granátomet do rukou a namířil jej na dveře sociálního zařízení u své pracovny. Podle všeho náhodně vystřelil ze zbraně, o níž si myslel, že není nabitá. Granát prorazil podlahu na sociálním zařízení vedle pracovny. V důsledku toho se o patro níže zřítil strop v místnosti ostrahy, napsal Onet. „Skandální“ incident podle informátorů vyžaduje velitelovu demisi. Velitelství policie se k těmto tvrzením zatím nevyjádřilo.

Incident se stal ve středu ráno. „V místnosti sousedící s pracovnou hlavního velitele došlo k výbuchu,“ potvrdilo ministerstvo podle TVN 24. „Vybuchl jeden z darů, které velitel dostal během pracovní návštěvy Ukrajiny ve dnech 11. a 12. prosince, kdy se setkal s velením ukrajinské policie a záchranářů,“ dodalo. Vybuchl podle něj dárek od jednoho z ukrajinských náčelníků.

Televize připomněla první neoficiální informace, že se v sídle velitelství zhroutily dva stropy, přičemž zranění utrpěl pracovník ochrany. Podle nejmenovaného informátora byl slyšet výbuch a na místo povolali pyrotechniky. Sjelo se tam i množství policejních vozů. Policejní mluvčí zpočátku potvrzoval jen poškození stropu v místnosti ostrahy. Dalších podrobností se zdržel s odvoláním na to, že jde o utajované pracoviště.

Ministerstvo vnitra dnes odpoledne potvrdilo, že i civilní zaměstnanec hlavního velitelství utrpěl lehká zranění, která nevyžadovala hospitalizaci. Polská strana podle komuniké požádala ukrajinskou o vysvětlení. Incidentem se zabývá prokuratura.

TVN 24 dodala, že podle zdravotníků byl se zraněním hlavy hospitalizován padesátiletý dělník, který zřejmě pracoval na opravách v budově policejního velitelství a pravděpodobně mu něco spadlo na hlavu. Stav zraněného označili zdravotníci za dobrý.

Polsko je spojencem Ukrajiny, které po vpádu ruských vojsk z 24. února poskytlo různé druhy podpory, včetně vojenské a humanitární pomoci a přijetí velkého množství ukrajinských uprchlíků.

Video  Následky dopadu údajné ruské rakety na Polsko  - reprofoto Twitter
Video se připravuje ...

22:23
19. 4. 2024

Vážení čtenáři, se zpravodajstvím z války na Ukrajině dnes končíme. Přihlásíme se opět v sobotu ráno, dobrou noc.

21:51
19. 4. 2024

Ruské rakety v přístavu Pivdennyj v Oděse zasáhly dva terminály specializované na zemědělskou produkci, z nichž jeden patří známé singapurské firmě Delta Wilmar. Ta na Ukrajině podniká od roku 2004, od té doby zde investovala více než 300 milionů dolarů a vytvořila okolo tisícovky pracovních míst.

21:13
19. 4. 2024

Česko vydá na Ukrajinu Timura Treťjakova odsouzeného na 22 let vězení za nájemnou vraždu řidiče Sazky a za pokus o vraždu arménského podnikatele. Televizi Nova to potvrdil mluvčí ministerstva spravedlnosti Vladimír Řepka. Nova uvedla, že Treťjakov by se mohl na Ukrajině zapojit do bojů při obraně proti ruské agresi. Kdy muž z Česka odjede, záleží podle televize na tom, kdy pro něj Ukrajina pošle eskortu.

Treťjakov se podle pravomocného rozsudku vydal v listopadu 2007 vraždit na pražské Vinohrady. Dostal zakázku, aby tam zlikvidoval podnikatele, který jezdil v luxusním voze bentley. Shodou okolností tehdy na daném místě zastavil s jiným autem téže značky řidič ředitele společnosti Sazka. Treťjakov šoféra zastřelil. O dva týdny dříve navíc Treťjakov napadl na Václavském náměstí arménského podnikatele, kterého devětkrát bodl nožem. Napadenému cizinci zachránila život včasná operace.

Zobrazit celý online

Video se připravuje ...
Další videa