Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Šéf zpravodajství ČT Šámal promluvil o svém konci: Proč nechce pracovat pod Součkem?

Autor: Mii, ČTK - 
19. září 2023
19:11

Česká televize se s nástupem nového generálního ředitele Jana Součka personálně výrazně promění. Svou pozici opouští například šéf zpravodajství a publicistiky Zdeněk Šámal, který ji vykonával 12 let. V pořadu Interview ČT24 nyní vysvětlil, proč končí. Podle jeho slov ho nikdy nenapadlo, že by v televizi pracoval pod jiným šéfem, než je Petr Dvořák. Kdyby zůstal a pokračoval pod Součkem, necítil by se spokojeně. Šámala v pozici vystřídá Petr Mrzena.

„Přišel jsem s Petrem Dvořákem a nikdy mě ani nepadlo, že bych měl zůstat po Petru Dvořákovi. Byl to můj šéf, byl to šéf, kterého jsem si vybral, jako on si vybral mě, protože já se snažím si šéfy vždycky pečlivě vybírat,“ prozradil Šámal, proč z televize odchází.

Podle jeho slov se mu s odcházejícím generálním ředitelem pracovalo dobře. „Nemám pocit, že bych se cítil tak spokojeně, kdybych tady zůstal. Moje volba byla Petr Dvořák a věděl jsem, že odejdu buď před Petrem Dvořákem, nebo s Petrem Dvořákem,“ vysvětlil končící šéf zpravodajství.

Dvořáka popsal jako dynamického šéfa, který mu umožňoval práci, která jej bavila, a neřešil banality. „Nový generální ředitel má právo jmenovat si svůj management,“ konstatoval Šámal k nástupu Součka.  

Co bude dělat dál, prozradit nechtěl, nicméně uvedl, že to nebudou média. „Já vím, že to všechny zajímá, ale nemůžu to říct,“ odpověděl na dotaz ohledné své budoucnosti.

Novým ředitelem divize zpravodajství a publicistiky bude místo Šámala dosavadní šéf ČT24 Petr Mrzena. Chce mimo jiné udržet vysoký zájem o zpravodajství a publicistiku a více zapojit do vysílání studia v Brně a Ostravě. V rámci ČT24 zavede živé kontinuální vysílání i v noci a nové formáty diskusí. Plánuje 50procentní zastoupení žen na všech úrovních. Mrzena podle svých slov bude hledat nového šéfredaktora zpravodajství.

Video  Šámala v ČT střídá Mrzena: Co plánuje nový ředitel zpravodajství a publicistiky?  - ČTK/Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Martin Bogyi ( 21. září 2023 19:33 )

Není ten Šámal blb??!?

Markiza ( 21. září 2023 00:14 )

Ten Fridrich to je ten tlustej? NO Bože, to je taky přehlídka krasavců a pořadů co budou zase.

EM1234 ( 20. září 2023 22:21 )

Mno, já si kvůli němu placku kupovat nebudu. Sledovat k nedělnímu obědu toho oného nemíním. On se nezměn´íé a já si chuť k jídlu kazit nenechám. Škoda peněz.

BUBLAVA ( 20. září 2023 09:41 )

Já jsem vždy v "hádanicích" o úrovni zpravodajství ČT ji hájila. Po informování, tedy lépe řečeno zkreslenma a neobjektivním informování protivládní demonstrace dne 16. 9. 2023, jsem se fakt probrala. Měla jsem klapky na očích. Doufám, že nový generální ředitel přehodnoť i nákladné cestovní dokumenty, uváděné herci. Duplicita a opakovanost je tristní.

krapotkin ( 20. září 2023 05:32 )

To by mne taky zajímalo, ale asi to bude nějaký tiskový mluvčí. Doteď, když zavřel hu ústa, tak měl uklizenej vercajk.

Zobrazit celou diskusi