Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Kdo zaujme místo nového šéfa ČT Součka? 20 lidí chce vést televizní studio v Brně

Autor: ČTK - 
18. září 2023
20:31

Do výběrového řízení na nového ředitele brněnského studia České televize (ČT) se přihlásilo 20 lidí, sedm z nich je interních. Na facebooku o tom dnes informoval pořad Newsroom ČT24. Veřejnoprávní televize vyhlásila tendr letos v létě poté, co byl dosavadní ředitel brněnského studia Jan Souček zvolen novým generálním ředitelem ČT.

Výběrové řízení na nového ředitele či ředitelku Televizního studia Brno vypsala televize v polovině srpna. Zájemci se mohli hlásit do 15. září.

„Do výběrového řízení na budoucího ředitele brněnského studia ČT se přihlásilo 20 uchazečů, z toho sedm interních,“ uvedl dnes na sociální síti pořad veřejnoprávní televize Newsroom ČT24, jenž se zabývá děním v českých a světových médiích.

Uchazeči, kteří splňují požadavky a dodali všechny vyžadované dokumenty, budou nyní pozváni k osobnímu pohovoru. Předpokládaný termín nástupu do funkce je listopad 2023, vyplývá ze zadání tendru na webu televize.

Brněnské studio ČT vedl od roku 2014 Souček, který byl počátkem letošního června zvolen generálním ředitelem celé televize. Funkce se ujme 1. října, kdy skončí funkční období nynějšího ředitele Petra Dvořáka.

Počátkem září Souček oznámil personální změny ve struktuře vedení veřejnoprávní televize. ČT bude mít od října čtyři nové ředitele divizí.

Novou divizi digitálních služeb povede dosavadní ředitel vývoje programu a nových médií Jan Maxa, v čele zpravodajství a publicistiky vystřídá odcházejícího Zdeňka Šámala nynější šéfredaktor Petr Mrzena. Další novou divizi Obsah bude řídit Tereza Polachová a Korporátní služby povede místo Víta Koláře bývalý mluvčí Home Creditu Michal Fila.

ČT letos hospodaří s rozpočtem 7,4 miliardy korun. Její hospodaření by do budoucna mohlo zlepšit navýšení koncesionářského poplatku. Návrh takzvané velké mediální novely, na němž se shodli zástupci vládní koalice, počítá s navýšením o 25 korun na 160 korun měsíčně od začátku roku 2025.

Video  Průvan v ČT: Nový ředitel Souček představil změny ve vedení televize.  - ČTK/Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Květoslava Velanova ( 19. září 2023 04:10 )

ČT bude mít od října 4 n o v é ředitele divize. Ti takè budou něco stát. A kdo je zaplatí? Počįtá se, že roční rozpočet 7.4 miliardy korun zvýší zamýšlené navýšení koncesionářských poplatků. Na nové mediální novele se shodli zástupci vládnoucí koalice.

Zobrazit celou diskusi