Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V ČR padl další dodavatel energií. První Moravská Plynární zmínila i potíž s válkou

Autor: ČTK - 
9. března 2022
20:16

Dodavatel plynu a elektřiny První Moravská Plynární dnes oznámil ukončení činnosti. Rozhodnutí zdůvodnil bezprecedentní a nepřehlednou situací na energetickém trhu. Na ukončení činnosti upozornil web TN.cz, podle kterého měla firma letos v lednu 267 klientů. Ti budou nyní převedeni pod takzvaného dodavatele poslední instance.

První Moravská Plynární na webu uvádí, že vzhledem k situaci na energetickém trhu, nejvyšším cenám energií v historii a hlavně dalšímu nepředvídatelnému vývoji situace je nucena ukončit činnost dodavatele energií k dnešnímu dni.

„Kombinaci předchozího tristního stavu trhu s energiemi a přímého konfliktu s Ruskem s návazností na jeho dodávky (ne-dodávky) energií do Evropy nemohl nikdo předvídat a právě tato situace nám zlomila vaz,“ uvádí společnost.

„Situace na energetickém trhu je nyní naprosto bezprecedentní a nepřehledná, takže nejsme schopni v této době zajistit naše další přetrvání na tomto trhu. V oboru energií podnikáme 13 let a domnívali jsme se, že jsme připraveni na cokoliv (...) O dodávku energií se nebojte. Elektřina a plyn vám budou na přechodnou dobu automaticky dodávány prostřednictvím dodavatele poslední instance (DPI),“ dodala společnost na svém webu.

Video  Šéf Bohemia Energy Písařík se omlouval na tiskovce zákazníkům: Emoce a slova o pohřbu  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi