Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

David Horváth přežil pád Kellnerovy helikoptéry na Aljašce: Narodil se mu syn!

Autor: jel, ČTK - 
23. dubna 2021
08:01

Nejbohatší Čech Petr Kellner zemřel koncem března při nehodě vrtulníku na Aljašce, když se vydal na heliskiing. Společně s ním zahynuli další čtyři lidé. Havárii přežil jediný člověk, český snowboardista David Horváth (48). Ten nyní na svém facebooku oznámil radostnou novinu. Narodil se mu synáček. A jaké dostal jméno?

K havárii vrtulníku došlo poslední březnový víkend nedaleko aljašského města Anchorage. Helikoptéra, na jejíž palubě byl i Petr Kellner, narazila do hory poblíž ledovce Knik. Následně sjela několik set metrů ze svahu. Skupinka ve vrtulníku se vydala na takzvaný heliskiing, což je sport, při němž jsou jezdci na lyžích nebo snowboardu vysazováni z vrtulníku do volného terénu.

Při nehodě kromě nejbohatšího Čecha zemřeli také dva průvodci Gregory Harms (†52) a Sean McManamy (†38), pilot vrtulníku Zachary Russell (†33) a trenér francouzského původu s českým občanstvím Benjamin Larochaix (†50).

Havárii přežil jediný člověk, snowboardista David Horváth, který skončil ve vážném stavu v tamní nemocnici. Jeho stav se začátkem dubna zlepšil, to, zda byl z nemocnice propuštěn, ale není jasné. Zástupci nemocnice sice uvedli, že Horvátha již nemají v evidenci, to ale může znamenat, že o něm nadále nesmí podávat informace. Je však také možné, že byl převezen do Česka a je v péči českých lékařů. 

Jak ale upozornila CNN Prima News, Horváth má nyní důvod k radosti. Na sociální síti uvedl, že se jemu a jeho partnerce Adéle ve čtvrtek 22. dubna narodil syn. Toho pojmenovali po tátovi a děťátko i maminka jsou v pořádku.

„Prožívám toho dost a hlavně dost naplno. Jsou dobré dny a zlé dny,“ napsal snowboardista v příspěvku. „Dnes máme další super den - David - měří 51 centimetrů, váží skoro 4 kilogramy. Oba zdrávi a všichni šťastní, ať žijeme,“ připojil radostnou zprávu, která jej potkala.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Video se připravuje ...
Další videa