Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Fridrichová po vulgaritách o ČT vrací úder. „Přišel mi v transu,“ směje se Soukupovi

Autor: Matěj Pálka - 
15. prosince 2018
05:02

„Blbe, kreténe, kluku ušatá!“ Ředitel a univerzální moderátor TV Barrandov Jaromír Soukup nadával lidem z ČT a televizi došla trpělivost. Rovnou na něj podala trestní oznámení. Moderátorka a dramaturgyně pořadu 168 hodin Nora Fridrichová, do které se Soukup také opíral, se obává o zdraví šéfa Barrandova, prý jí přijde v transu. Moderátor Luboš Rosí, kterého Soukup označil za kr*téna, zase Soukupa pro Blesk Zprávy politoval a otřel se o sledovanost televize.

Vše začalo v pořadu, kde Soukup komentuje události posledních dní. Pustil se tentokrát do toho, že si ČT vybrala za respondentku při návštěvě maďarského prezidenta Viktora Orbána v ČR dokumentaristku Kateřinu Turečkovou.

„Orbán je diktátor, tyran. Volby v Maďarsku byly zmanipulovány. Všude je strach a nejistota. Normální počátek další nacistický říše. Nekecám, tohleto všechno tahleta přírodní divnožena Turečková, sluníčkářská aktivistka, v České televizi říkala,“ hromoval Soukup. Zmínil také, že Turečkové je 25 let, v Maďarsku žila rok a podle Soukupa neumí tamní řeč. „Takže oni podle mě nejdřív zjišťovali, kdo řekne přesně to, co potřebujou, našli si paní Turečkovou, ročník 1993, a ta jim to řekla,“ dedukoval.

Jeho kritika České televize za slova Kateřiny Turečkové o Maďarsku má ovšem vyústění. „Luboši Rosí, ty b*be, ty kluku jeden ušatej, tohle je pro tebe sólokapr jako kráva, kre*éne, sólokráva,“ nadával tehdy moderátor dramaturgovi ČT a dodal, že tím, koho si ČT zve do vysílání, by se měl zabývat Newsroom a pořad Nory Fridrichové.

„Děkuji za rady, já se přiznám, že se na Jaromíra Soukupa příliš nedívám, ale co zachytím, to mě vždy pobaví. Minulý týden jsem ho viděla v nějakém jeho pořadu, přišel mi už v takovém transu, tak doufám, že je v pořádku,“ glosovala pro Blesk Zprávy Fridrichová.

Sama už prý ztratila přehled o tom, kolik pořadů Soukup moderuje. „Přijde mi, že je dost vytížený, tak bych mu přála, aby si odpočinul,“ dodala se smíchem moderátorka a dramaturgyně pořadu 168 hodin. 

Česká televize ovšem na Soukupovy vulgarity reaguje i ve vážnějším tónu a obrátila se na policii. „Potřebné právní kroky jsme již podnikli. V souvislosti s pondělním vysíláním pořadu Týden podle Jaromíra Soukupa podáváme trestní oznámení,“ stojí na twitterovém účtu ČT.

„Je mi lidsky líto jakéhokoli konferenciéra, který musí používat vulgarismy a urážet lidi, aby na sebe při klesající sledovanosti některých svých pořadů dokázal upozornit,“ vyjádřil se pro Blesk Zprávy Luboš Rosí.

„Stupňující se výpady proti pořadu Newsroom ČT24 a proti své osobě vnímám jako něco, co hrubě poškozuje dobré jméno České televize,“ pokračoval ve vážném tónu.

„Slušnost, korektnost a poctivá novinářská práce dokáže získat důvěru diváků v nesrovnatelně vyšší míře, než výkřiky a nepodložené útoky podobných jednotlivců,“ tvrdí Rosí, který se pochlubil, že pořad mapující dění v médiích, který vede, má za čtyři roky existence nejvyšší sledovanost.

A toto trestní oznámení zřejmě nebude jediné, další podá i člen rady České televize Zdeněk Šarapatka, do kterého se Soukup také ostře „obul“. „Příklady táhnou: trestním oznámením následuji ČT. (Soukup v TVB: Šarapatka se v Radě ČT vyjadřuje jako prachsprostej dobytek. Oni můžou mít v radě ČT idioty, jako je Zdeněk Šarapatka. Já chápu, že tomu debilovi chybí šedesát let pozornost. Ten debilní řiťolezec je fakt legrační),“ cituje na Twitteru Soukupovy urážky.

Důkaz arogance a debility, hřímá Soukup

A Soukup se v pátek večer ve zprávách, které také moderuje, do ČT znovu pustil. Podle něj je podání trestního oznámení za výroky v satirickém pořadu, za hranou.

„Ne že bych se obával toho, že mě někdo odsoudí do vězení, já se na to docela těším, jestli mě policie předvolá a já budu vysvětlovat, proč jsem řekl, že Luboš Rosí je kretén. Já se na to docela těším.  Ale trestní oznámení? Jako chtějí zastrašovat, protože jsem řekl v satirickém pořadu něco, co se jim nelíbilo? Jsme v roce 1972?,“ hřímal Soukup na adresu veřejnoprávní televize.

Podle šéfa TV Barrandov je svoboda projevu nedotknutelným právem. „Podávat na jakákoli média a moderátory trestní oznámení za to, že řekli něco, co se jim (ČT) nelíbí v satirickém pořadu, to je prostě důkaz absolutní arogance, nadřazenosti a debility,“ řekl Soukup.

Vulgarity do médií nepatří, shodují se politici

„Asi není z pohledu diváka vhodné, aby se stávalo standardem uvádění ve vysílání množství zavádějících informací, nepravd či vulgarit,“ komentoval spor člen volebního výboru Tomáš Martínek (Piráti).

„To, co se děje na TV Barrandov, je v tuto chvíli hlavně v gesci Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Ale samozřejmě, pokud rada nebude konat, je možné zvážit možnosti volebního výboru,“ dodal.

Poslanec a bývalý dlouholetý moderátor Aleš Juchelka (ANO) si myslí, že reakce České televize je adekvátní. „Já jsem bohužel Jaromíra Soukupa neviděl nikdy moderovat. Opravdu. I když o něm kolují legendy. Každopádně vulgarity ani nadávky do veřejného prostoru nepatří. Ať už ze strany politiků, tak ze strany médií,“ upozornil pro Blesk Zprávy.

Podle Petra Gazdíka (STAN) je právem České televize se bránit. „Pokud ČT má pocit, že je porušován zákon, tak je v pořádku, že hájí svoji čest,“ řekl pro Blesk zprávy. K pořadu Jaromíra Soukupa se vyjadřovat nechce. „Ani jako člen volebního výboru jsem neklesl na tak nízkou úroveň, abych sledoval pořady Jaromíra Soukupa,“ řekl.

S nadhledem okomentoval Soukupovy poslední moderátorské výkony bývalý premiér Mirek Topolánek. Nejvíc ho zajímá, kde Soukup bere tolik energie.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

misha46 ( 8. června 2019 19:04 )

Odpad ČT placený z našich peněz.

Ifigenie ( 21. ledna 2019 18:25 )

Pan Soukup si ve SVÉ televizi, ať se to líbí nebo ne, může říkat co chce. Divák má pak knoflík, kterým může přepnout případně na jiný program. Horší je to však u ČT. Tuto televizi si platíme my, občané a tam si tedy paní Fridrichová nebo politik Moravec (on není moderátr, on vnucuje druhým své politické názory) nemohou dělat co chtějí. Tam by mělo být hlášení objektivní, vyvážené a hlavně pravdivé. Zde protestuji proti kvalitě ČT , prolhanosti a jednostrannosti.

dragomira ( 16. prosince 2018 17:53 )

Soukup je skvělý a mluví z duše 90% obyvatelstva ČR stejně jako p. Zeman To jen sluničkařsky hnůj a odpad kavarensky komediantsky a zlodejske strany co to tu 30 let rozkradaji, tem se to nelíbí.

stacho ( 16. prosince 2018 15:49 )

ČT a její přívrženci vedou válku proti Panu Prezidentovi ,Babišovi a všem co je volili jako Hitler proti židům fuj hnus...

bullshit ( 16. prosince 2018 12:55 )

Mně se zdá že v transu je Soukup i Frydrichová. ČT neustále pod záminkou sponzoringu již léta porušuje zákon a vysílá na ČT1 reklamy které zákon až na vyjimky zakazuje. Nehoráznému porušování zákona přihlížejí i zákonodárci. To je vulgarita proti platícím koncesionářům ČT, kteří platí za to, že tam reklama nebude.

Zobrazit celou diskusi