Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Soukup ho nazval „hysterkou“. „Neumí moderovat,“ brání Feri sebe i Kalouska

Autor: Jaroslav Šimáček - 
8. listopadu 2018
05:01

Moderátor mnoha pořadů na vlastní televizi Jaromír Soukup si vzal na paškál nejen tradičně Miroslava Kalouska, ale i nejmladšího poslance ve Sněmovně a dalšího z členů sedmičky z TOP 09 Dominika Feriho. Nazval ho hysterkou a o Ferim prohlásil, že je společně se „strejdou Mirdou“ z Topky samozvaným mluvčím lepších lidí alias „lepšolidí“. Feri však vrací úder. Soukup dle něj neumí moderovat a ve svých pořadech používá naprosto přízemní argumenty.

Od Jaromíra Soukupa to v jednom z jeho pořadů schytala hned řada poslanců - vedle Dominika Feriho i Miroslav Kalousek (TOP 09) či Miroslava Němcová (ODS), všichni za svůj postoj k Milošovi Zemanovi a kritiku nedávného předávání státních vyznamenání na Pražském hradě. Dominik Feri je trošku, nebo hodně hysterik. Stejně jako jeho topáckej strejda a učitel Mirda,“ navezl se do poslanců Soukup.

Soukup: Feri a Kalousek jako mluvčí lepších lidí

Soukup je označil za „lepšolidi“, kádrující ostatní podle toho, zda volí právě Zemana či Andreje Babiše (ANO) nebo Tomia Okamuru (SPD), kteří do jeho pořadů přijít neváhají a zvláště v případě Okamury jsou na Barrandově častými hosty. „Feri s Mirdou Kalouskem jsou mluvčími těch lepšolidí,“ tvrdil Soukup.

„Když se podívám na strukturu celého toho pořadu, tak mi připadá, že pan Soukup už nějak tak mele z posledního. Přece nemůže mít pořad založený na tom, že se stokrát zmíní Kalousek, pak se tam tři minuty řeší focení na mých sociálních sítích,“ diví se v reakci pro Blesk Zprávy mladý poslanec Feri.

Feri plánuje konec ve Sněmovně

Sám prý nechce být kariérním politikem a nevidí „delší důvod setrvání v Poslanecké sněmovně, než bude nezbytně nutné“. Student 4. ročníku pražských práv se chce věnovat v ideálním případě advokátní praxi a v politice podpořit mladé kandidáty, aby ho ve Sněmovně nahradili. V poslaneckých lavicích tak plánuje Feri strávit pouze toto období. „Já si myslím, že rozhodně jo,“ řekl pro info.cz.

Samotný Soukupův výstup glosoval na Twitteru, kde se Feriho příspěvek dočkal řady lajků a sdílení. „Tohle se přesně stane, když má člověk 8 pořadů, 2 scénáristy a 1 hemisféru,“ reagoval na Soukupovu kritiku. „Tu hemisféru jste vzal kde?“ přisadil si Miroslav Kalousek. „Ta je na Barrandově putovní, no a zrovna je lichej tejden,“ dodal Feri.

Jeden má k Zemanovi blízko, druhý ho kritizuje

Lepší lidé se podle Soukupa přitom zaklínají „hesly jako liberalismus, svoboda, mír, láska, sojové latté a humanismus“ a také „kádrují třeba Michala Davida, kádrují umění, jako by ho mohli a směli definovat jen oni“, stěžoval si moderátor v narážce na kritiku Zemanova vyznamenání pro hitmakera Michala Davida.

Soukup má k Zemanovi blízko - na své televizi s ním každý čtvrtek dělá rozhovory, nechyběl v Zemanově štábu během jeho volebního vítězství, ani ve Vladislavském sále během inaugurace či právě oslav 28. října a předávání metálů.

„Pan prezident si samozřejmě může vybrat kohokoliv do svého okolí. Koho zve, to je jeho svaté právo. To, že je mu nějakým způsobem pan Soukup v těch pořadech nakloněn, to je také jeho věc, přece je to jen jeho soukromá televize. Ale je také otázkou, jestli to pro něj představuje způsob, jak se dostat k více divákům, což jako podnikateli je v jeho hlavním zájmu,“ zůstává Feri nad věcí.

Na Hrad Feriho nepozvali

Sám Feri na Hrad nebyl pozván. Odmítá však Soukupovu další kritiku, že se chtěl nad pozváním stejně především „pohoršovat“ a „tu pozvánku odmítnout a dostat do svého tábora voličů další dva až tři čerstvě osmnáctileté kluky“.

„To, co zmiňoval v pořadu, je zase absolutní lež. Vymýšlel si tam, že bych pozvánku teatrálně odmítl, přičemž jsem opakovaně říkal opak - že jsem na Hrad měl úmysl jít, ale nedá se nic dělat. Pan Soukup vedle toho, že neumí moderovat a neumí se vyjadřovat, má naprosto mizerné znalosti reálií,“ odmítl argumenty mediálního magnáta z Barrandova Feri, který během inaugurace demonstrativně opustil s dalšími politiky včetně Miroslavy Němcové sál. 

Soukup Feriho kritizoval i za to, že je je jedním z těch, kteří „ve své bublině mají jednu univerzální pravdu a elitářsky pohrdají čímkoli, co se vymyká z koridoru kavárny“. Lepší lidé si podle něj myslí, že jediný správný názor je ten jejich. „Kdo má názor jiný, je nekorektní, nedemokratický, proruský, pročínský atd. Jakmile trochu vybočíte, už vás kádrují. Jsi volič Zemana? Babiše? Nebo snad Okamury? Ty nulo, co jsi zač, vypadni z mého světa lepšolidí,“ udeřil moderátor na Feriho a spol.

Nejsem žádný lepší člověk, brání se Feri

„Absolutně nechápu, co myslí tím lepším člověkem, to mi vůbec nepřijde jako něco, co by ke mně mělo být nějakým způsobem přiřazováno. Pan Soukup se snaží vytvářet nějaké falešné rozdělení na lepší a horší lidi, přičemž že bych byl lepší než někdo jiný, to si vůbec nemyslím. Navíc jsem pouze student bez životních zkušeností, to znamená, že je to absolutně nepřípadné,“ komentoval to pro Blesk Zprávy Feri. 

A nad Soukupovou kritikou, že se na sociálních sítích fotí s rukou před pusou, jen mávl rukou. „Přece nejde založit pořad na takto naprosto přízemních věcech. Když to člověk srovná se zahraničními late night show, John Oliver apod., tak se má pan Soukup ještě hodně co snažit. Obávám se, že té úrovni by nikdy nedosáhl,“ míní Feri.

Soukup usilovně tepe Kalouska

Vedle Feriho to ve zmiňovaném pořadu schytal výrazně právě jeden z otců zakladatelů TOP 09 Miroslav Kalousek, který dle Soukupa nutně potřebuje „protialkoholní léčení i Miloše Zemana“. „Bez něj by nebyl nic, otírání o Zemana je poslední životní radost, co Mirdovi zbyla,“ tvrdil Soukup a Kalouska ostře označil za personifikovanou prázdnou flašku whiskey“.

Již na jaře, kdy Soukup věnoval Kalouskovi celý díl jednoho ze svých pořadů, o poslanci TOP 09 prohlásil: „Kalousek není Václav Havel II., není to antikomunista, není symbolem potlačování totalitních tendencí v české politice, jak tvrdí. H*vno. Je to normální pragmatik, ochotný klidně jet s Vojtěchem Filipem na dvoutýdenní dovolenou do Severní Koreje, když z toho bude něco mít. Morální profil Miroslava Kalouska je někde na úrovni Rumburaka.“

Feri Soukupovu kritiku Kalouska odmítá. „Možná, že si to nějak vyhodnotil, nebo si s jeho týmem řekli, že Miroslav Kalousek je kontroverzní, tak o něm budeme hodně mluvit. Jenže zkrátka: Říkat to stokrát dokola? Stokrát opakovaný vtip není vtipem. A tohle není ani vtip, tak je to o to horší. Takže na tom opravdu ty pořady nemohou stát, to nemůže být nosná linka,“ řekl Blesk Zprávám Feri.

K Soukupovi ani za nic

V tomhle sporu je přitom jasná i další věc. Nezaujatý a nestranný moderátor Jaromír Soukup? To zkrátka ani omylem. A sám mladý poslanec kritikou Soukupa nešetří. A přímo na Barrandov se rozhodně debatovat nechystá. „Tam v životě nepůjdu, protože je to zcela zvrácený koncept,“ řekl Feri k Soukupovým pořadům Blesk Zprávám loni před Vánocemi. „Jak jsem slíbil, tak dodržím i dál. Nemám nejmenší zájem na tom tam jít,“ dodává nyní Feri.

V rozhovoru pro info.cz pak nejmladší poslanec prozradil, že rok ve Sněmovně i s ohledem na jeho nízký věk a malé zkušenosti mu zatím dal mnohé. Dokáže lépe vystupovat na veřejnosti, zvážněl, jiným způsobem komunikuje i na sociálních sítích, protože ho lidé nezvolili do Sněmovny proto, že je „vtipnej na sociálních sítích, ale abych tam realizoval nějaký politický program“.

Je Feri Kalouskův učeň?

Za věrného žáka svého učitele, jak ho označil ve Sněmovně Babiš a jak o něm prohlašuje i Soukup, se Feri nechápe. „Odpoví buď, že jsem Kalouskův učeň, nebo odpoví, že si to mám nastudovat. A to je bohužel jeho poměr ke všem,“ rýpl si do Babiše Feri. 

„Jestli jsem nějakým způsobem inspirován Miroslavem Kalouskem, třeba ve věci nějakého aktivního projevu? Já si myslím, že jo. Já považuji Miroslava Kalouska za velmi zdatného rétora a v tom si myslím, že v rámci Sněmovny, téměř nemá konkurenci,“ skládá Kalouskovi Feri poklonu.

wray ( 5. prosince 2018 16:27 )

Kalousek, Schwazenberg, Feri, Langšádlová, Pospíšil, Markéta Adamová Pekarová co k tomu spolku ještě popřát, plný 3%.

wray ( 5. prosince 2018 16:08 )

Brrrrrrrrrrrrrr, fujjjjjjjjjjjjj to je hnusnej chlap.

marmat ( 12. listopadu 2018 12:19 )

KDYBY KONSTRUOVAL, tak Rada zasáhne (už něco málo proběhlo).....nejslabší jsou DUELY a jeho moderátorský amatérismus s trémou a netrpělivostí naprosto excelují !!! Ovšem kauzu Tuhý zpracoval jak mistrovskou obžalobu...A vyhrál §§§§§§§§§

marmat ( 12. listopadu 2018 12:14 )

ČT naprosto tendenční, chvílemi až hystericky.....Takový Pospíšil je toho "hvězdou"! Úplně ztratil základní etiku...v 168 permanentní podjatost na ultimo. Naštěstí pro posluchače VELMI průhledné tažení !!!

kradlous ( 9. listopadu 2018 08:57 )

Tv Barandov je jediná televize která se nebojí říci pravdu o tom jak se kradlo,tunelovalo a nebojí se ani tyto gaunery pojmenovat.Na rozdíl od Novy a Čt která nemá ani v úmyslu kmotry,mafii a zloděje odhalovat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa