Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Červenec se zvrhl v krvavé léto... Přehled nejdůležitějších událostí: Nejdřív Gregor, potom teror

  • Autor: haj - 
    1. 8. 2016
    06:31

    Když doznívaly svatební zvony na veselce novomanželů Gregor a Gregor a v Karlových Varech rozbalovali koberec pro 51. ročník Mezinárodního filmového festivalu, nikdo netušil, že se letošní červenec promění v jeden z nejtragičtějších měsíců, že svět ochromí další teroristické útoky a umírat budou stovky lidí...

  • 1.Svatba Ondřeje B. Gregora a Taťány Kuchařové

    Brali se sice v poslední červnový den, ovšem ohlasy na jejich veselku se ozývaly ještě asi dva týdny poté. Vstup do manželství modelky Taťány Kuchařové (28) a muzikanta a herce Ondřeje Brzobohatého Gregora (33) upoutal hned z několika důvodů.

     

    VŠE O ONDŘEJI B. GREGOROVI NA BLESK.CZ>>>ZDE!

     

    Nejenže byli všichni velmi zvědaví, jak to bude nevěstě, která se stala v roce 2006 Miss World, slušet ve svatebních šatech. Pozornost na sňatek přitáhl i fakt, že se ženich před nedávnem nechal přejmenovat. Odhodil příjmení slavného tatínka, legendárního herce Radka Brzobohatého (†79), a přijal jméno maminky Hany Gregorové (63). Dlouho tak nebylo jasné, jak se budou novomanželé vlastně jmenovat.

     

    Samotný svatební den pak probíhal dost dramaticky, jelikož dvojice chtěla svůj slavný den utajit. Někteří z hostů tak dostali informace až na poslední chvíli a málem vše prošvihli. Kvůli přítomnosti novinářů si navíc Táňa na pár okamžiků postavila hlavu a chtěla obřad zrušit. Nakonec si to ale rozmyslela a kolem poledne si pár přece jen řekl „ANO“. Při výstupu z auta a přesunu do Strahovského kláštera, se však snoubenci ještě maskovali tmavými deštníky, aby je snad náhodou fotografové nezvěčnili. Postupem času ale s tajnostmi přestali a nevěsta naopak ukázala možná více, než sama chtěla. Nevyhnula se ani dalším faux pas, a dokonce si do sněhobílé róby otírala i špinavé nohy.

     

    VŠE O TAŤÁNĚ KUCHAŘOVÉ GREGOR NA BLESK.CZ>>>ZDE!

     

    Táňa a Ondřej ovšem na svatbě nebyli jedinými vrkajícími hrdličkami. Svého o 32 let mladšího partnera zde oficiálně představila i tchyně nevěsty, Hana Gregorová. Její „zajíček" Ondřej Koptík (31) sice nesměl být na rodinné fotografii, jinak se ovšem milenci svým vztahem moc netajili.    

     

    VELKÁ GALERIE ZE SVATBY ONDŘEJE A TAŤÁNY

     

    Svatební focení Ondřeje Gregora (Brzobohatého) a Taťány Kuchařové Svatební focení Ondřeje Gregora (Brzobohatého) a Taťány Kuchařové | Blesk.cz - D. Kundrát, M. Hykl, M. Pátek, P. Machan, D. Malík

     

  • 2.Střelba na Zličíně

     

    V pátek prvního července v podvečer se přímo na parkovišti před nákupním centrem Globus v Praze na Zličíně odehrála dramatická střelba téměř mafiánských způsobů. Po krátkém konfliktu skupiny lidí, podle policie zřejmě cizinců, se ozvalo několik hlasitých výstřelů. Jeden sedmatřicetiletý muž byl postřelen a útočníci se dali na útěk.

     

    Video  Střelba na Zličíně  - Aktu.cz
    Video se připravuje ...

     

    „Policisté okamžitě vyjeli na místo a zadrželi dva podezřelé. Další však uprchli,“ řekla tehdy pro Blesk.cz policejní mluvčí Andrea Zoulová. Pozdější vyšetřování ukázalo, že střelci zřejmě plánovali vraždu.

     

    Policejní vozy na místě střelby. Policejní vozy na místě střelby. | Blesk - David Malík

     

     

  • 3.Zahájení festivalu ve Varech

     

    Někdy se stává, že to nějakou chvíli trvá, než se na každoroční filmový festival v Karlových Varech sjedou velké hvězdy. Letos se to ovšem slavnými tvářemi jen hemžilo už během zahajovacího večera. Hlavní zahraniční host, seržant Elias z oscarového filmu Četa alias Willem Dafoe (60), totiž do Čech přiletěl s denním předstihem. Vzal s sebou manželku, italskou režisérku Giadu Colagrande (40) a hned si tu přebral prestižní cenu Křišťálový glóbus. Ačkoliv na pohled vypadá jako drsňák, díky čemuž je obsazován do záporných rolí, cena ho očividně velmi dojala a potěšila. Nadšení Dafoea ovšem v průběhu týdne asi dost zchladlo, když promítání jeho filmu v letním kině zkazily vrtochy počasí.

     

    VŠE O LETOŠNÍM ROČNÍKU FESTIVALU VE VARECH >>>ZDE!

     

    Po červeném koberci se kromě něj prošli ale také například ředitel festivalu Jíří Bartoška (69) s manželkou Andreou, Iva Janžurová (75) či Aňa Geislerová (40), která se zavěsila do miláčka žen z celého světa, Jamieho Dornana (34) z 50 odstínů šedi. Ovšem jen proto, že šlo o jejího kolegu z filmu Anthropoid, který měl ten večer slavnostní premiéru.

     

    VELKÁ GALERIE ZE ZÁHAJENÍ KARLOVARSKÉHO FESTIVALU

     

    Událost ovšem zcela ovládla jiná dvojice - hokejista Jaromír Jágr (44) s přítelkyní Veronikou Kopřivovou (25). Zatímco národem zbožňovaný sportovec se před fotografy lehce ošíval, jelikož prý nerad nosí smoking, jeho láska s nahnutou minulostí (KOPŘIVOVÁ COBY STRIPTÉRKA - GALERIE) byla v sedmém nebi a novinářům s úsměvem odpovídala na otázky ohledně jejich vztahu.

     

     

    Jaromír Jágr a Veronika Kopřivová na zahájení festivalu ve Varech. Jaromír Jágr a Veronika Kopřivová na zahájení festivalu ve Varech. | P. Machan, M. Hykl, R. Klejch, D. Malík

     

     

  • 4.Sebevražda Veroniky

     

    Jeden den se ještě smála s kamarádkami a den nato její oběšenou mrtvolu našli v lesíku nedaleko základní školy v Buštěhradu. Proč si Veronika (†17) v den předávání vysvědčení sáhla na život, není jisté. Kvůli špatným známkám to prý nebylo…

     

    Zřejmě ale měla problémy delší dobu a svůj čin si plánovala, jelikož na sociálních sítích citovala text písně Oběšenec rapera Ela Maróna: „V krku křupne a člověk se zhoupne, je za tím zrada lásky, dluhy, nebo vražda? Tělo se uvolňuje a skládá se do keře, smrt už otevřela dveře!“

     

     

    Dívka se oběsila u buštěhradské základní školy Dívka se oběsila u buštěhradské základní školy | Facebook.com

     

  • 5.Zeman na člunu

     

    Tak jako každý rok si Miloš Zeman (71) dopřál během letních prázdnin menší dovolenou na Vysočině. Konkrétně si vyjel na svou chalupu v Novém Veselí na Žďársku, kam podle svých slov jezdí už 25 let. Během svých pěti volných dní stihl setkání se sousedy, kdy zavzpomínal na zesnulého kamaráda, a pořádně zahřešil oproti dietě. Neopomněl ani již tradiční projížďku na člunu, čímž poměrně zpestřil práci své ochrance.

     

     VŠE O PREZIDENTU MILOŠI ZEMANOVI NA BLESK.CZ ČTĚTE>>>ZDE!

     

    Zemanův kabaret na vodě: Ochranka se brodila blátem za prezidentským člunem Zemanův kabaret na vodě: Ochranka se brodila blátem za prezidentským člunem | CNC Karel Kopáč

     

     

  • 6.Hrdlička se opil ve Varech

    Co by to bylo za karlovarský filmový festival bez nějakého skandálu. Ovšem to, co tentokráte předváděl expartner Lucie Borhyové (38) Michal Hrdlička (27), nemá obdoby. Zatímco jeho přítelkyně, tenistka Karolína Plíšková (24), ve Wimbledonu potila krev, on se věnoval jen radovánkám a ve vyhlášeném Finlandia stanu se opil, jak jen zákon káže.

     

    VŠE O MICHALU HRDLIČKOVI A JEHO ÚLETECH NAJDETE >>>ZDE! 

     

    V alkoholovém oparu pak líbal a osahával hned několik přítomných slečen, ať už blondýnek či brunetek. Dokonce se v jedné chvíli vášnivě vrhl i na jednoho ze svých kamarádů. Protože po čase už sotva pletl nohama, museli ho jeho parťáci z party skoro odvléct. Cestou do hotelu pak Hrdlička své vyvádění korunoval močením na ulici.

     

    VELKÁ GALERIE Z HRDLIČKOVY OPILECKÉ ESKAPÁDY VE VARECH

     

    Skoro se zdálo, že ani následující večer moderátor nevystřízlivěl, když pokračoval na stejné notě, i přesto, že Plíšková si z Instagramu smazala jejich společnou fotku. Posléze se ještě Michal novinářům svěřil, že by chtěl dceru získat Lindu (2) do střídavé péče. A že by jí nerad dělal ostudu...

     

     

    Hrdlička sotva chodil, podpírat ho musel člen ochranky. Doprovázel ho pobavený kamarád Hrdlička sotva chodil, podpírat ho musel člen ochranky. Doprovázel ho pobavený kamarád | Foto Blesk - Martin Hykl, Marek Pátek

     

  • 7.Jean Reno v Karlových Varech

     

    Karlovy Vary letos přivítaly i další zahraniční star, francouzského herce Jeana Reana (68) známého z fimů Leon či Náštěvníci. Do svého pořadu Na plovárně si ho pozval i Marek Eben (58), kterého Reno dostal do rozpaků. Přímo z natáčení mu totiž chtěl utéct mezi své diváky.

     

     

     

    Jean Reno s Markem Ebenem Jean Reno s Markem Ebenem | Blesk - Martin Hykl

     

  • 8.Nehoda v Razicích

    Ve středu 6. července došlo v Razicích na Teplicku k tragické dopravní nehodě. Řidič Matěj Š. (23) zde pod vlivem alkoholu po dvacáté hodině autem naboural do domu, přičemž náraz vůz ještě odrazil a vjel na babičku s dvěma vnuky, kteří tu zrovna nastupovali do auta.

     

    Zatímco ženu a staršího z bratrů (9) odvezli do nemocnice s těžkým poraněním, mladší dítě (6) svůj boj o život prohrálo již v sanitce. Svědci na místě činu, se kterými mluvila televize Nova, vypověděli, že ožralý šofér svého činu ani nelitoval a po srážce prý navíc vykřikoval: „No a co, tak jsem vožralej. Já takhle jezdim normálně!“

    Auto se odrazilo od zdi domu a smetlo matku s dětmi Auto se odrazilo od zdi domu a smetlo matku s dětmi | Foto Blesk - Helena Lacinová
     

  • 9.Kolaps Mariána Labudy

     

    Šestý červencový den byl značně kritický i pro oblíbeného slovenského herce Mariána Labudu (71). Představitel pana Pávka v nezapomenutelném filmu Vesničko má středisková všechny své fanoušky značně vyděsil, když najednou před domem zkolaboval a musel být okamžitě převezen do nemocnice v Bratislavě.

     

    Nejprve se mluvilo o možné mrtvici, nakonec se však naštěstí ukázalo, že kolaps způsobilo silné horko. „Udělali mi všechny vyšetření a zjistili, že to nebyla ani mozková, ani srdeční příhoda. Byl to kolaps z tepla, a jak mám cukrovku, vyskočili mihodnoty cukru až na 32,“ svěřil se slovenskému serveru cas.sk Labuda, který je už z nemocnice zase zpátky doma.

     

    Šofér Karel Pávek z kultovní české komedie Vesničko má středisková Marián Labuda zkolaboval. Šofér Karel Pávek z kultovní české komedie Vesničko má středisková Marián Labuda zkolaboval. | archiv Blesku

     

  • 10.Vyhodila dítě z okna a sama za ním skočila

     

    Obzvláště děsivý způsob odchodu ze světa si zvolila dvaatřicetiletá žena z Brna. Nejprve z okna v sedmém patře vyhodila svou šestiletou dceru a poté z výšky skočila sama. Pro tzv. rozšířenou sebevraždu se rozhodla údajně kvůli rozchodu s partnerem. Zatímco matka zemřela téměř okamžitě po pádu z 21metrové výšky, její dítě ještě chvíli bojovalo v nemocnici o život. Po osmi hodinách však holčička maminku následovala na onen svět.

    K tragédii došlo v tomto domě v Richtrově ulici K tragédii došlo v tomto domě v Richtrově ulici | Google Street View

     

     

  • 11.Möet party

    Jedna z nejvyhledávanějších a nejoblíbenějších mejdanů Karlových Varů je MOËT party, která se letos stala doslova přehlídkou krásných žen a nádherných rób. Některé dámy v čele se zpěvačkou Kateřinou Mátlovou (37) zvolily odvážnější výstřih, jiné přišly naostro, například loňská Miss Nikol Švantnerová (23).

    Video  Eva Holubová na luxusním večírku Moët: Nelíbí se mi tu, jdu pryč!  - Blesk TV
    Video se připravuje ...

    Zpátky se tedy rozhodně nedržela ani herečka Eva Holubová (57). Předvedla totiž parádní striptýz, když si vykasala sukně a odhalila sexy punčochy do půli stehen, podvazky i kalhotky.

    VELKÁ GALERIE HŘÍŠNÉ EVY HOLUBOVÉ

    Eva Holubová ukazovala podvazky na Moët party. Eva Holubová ukazovala podvazky na Moët party. | Blesk - M. Hykl, M. Pátek, D. Malík, Machan, Klejch

     

     

  • 12.Dagmar Havlová v teniskách

    Ačkoliv obvykle oslňuje vytříbeným módním vkusem a bývá ozdobou červených koberců, na letošní Unicredit party se bývalá první dáma Dagmar Havlová (63) zrovna dvakrát nevyparádila. Ačkoliv téma večera znělo Alenka v říši divů a dress code měl překypovat elegancí s bílými prvky, Dagmar přišla v tmavých kalhotách, parce a teniskách.

    Bílou barvu pak měla za uchem v podobě kopretiny ve vlasech. Svou „nedbalou eleganci“ herečka vysvětlila tím, že místo módy dala přednost svému zdraví. „Je opravdu velmi chladno a prší. Nechci, abych nastydla. Oblékla jsem se teple,“ objasnila reportérům Blesku.

    VELKÁ GALERIE DAGMAR HAVLOVÉ V TENISKÁCH NA UNICREDIT PARTY

     

    Dagmar Havlová v Karlových Varech: V okopaných bílých teniskách na červeném koberci. Dagmar Havlová v Karlových Varech: V okopaných bílých teniskách na červeném koberci. | Blesk - Robert Klejch

     

  • 13.Dan Bilzerian v Praze

     

    Jako hurikán se do Prahy začátkem července přiřítil miliardář, pokerový hráč a milovník ženských Dan Bilzerian (35) a po pouhých 24 hodinách zase zmizel. I přesto však v naší metropoli zvládl napáchat dost škody.

     

     

    Při návštěvě Karlova mostu boháč spatřil ve vodě vydru a nabídl v přepočtu půl milionu korun tomu, kdo by za ní plaval na druhý břeh. Člověk, který jeho výzvu přijal, se ovšem málem utopil a jen díky šťastné náhodě a projíždějící lodi se zachránil.

     

    Bilzeriana ale jeho stav příliš nezajímal, radši si šel koupit tradiční český perník. Pak ho zapil absintem a vydal se zapařit na diskotéku, kde natáčel jakýsi pár, který si užíval sexu přímo na parketu. Hned druhý den ale zvedl kotvy a odletěl do Itálie.

    Dan Bilzerian zamířil do Prahy s modelkou Lauren Blake. Dan Bilzerian zamířil do Prahy s modelkou Lauren Blake. | Instagram

     

  • 14.Střelba v Dallasu

    V noci na pátek 8. července vysílal náhodný svědek Michael Kevin Bautista na Facebooku živě video z Dallasu, kde během demonstrace proti policejnímu násilí na černoších vypukla střelba na policisty. Celkem pět jich bylo zabito a dalších šest zraněno.

    První zprávy mluvily o několika útočnících, střelec, který byl později identifikován jako pětadvacetiletý černoch Micah Xavier Johnson, však tvrdil, že jedná na vlastní pěst. Také ovšem vyhrožoval, že ve městě nastražil bomby, což se ale nepotvrdilo.

     

    VŠE O STŘELBĚ V DALLASU NAJDETE>>>ZDE!


    Policie ho nakonec obklíčila v garážích a poté na něj poslala speciálního robota s výbušinou, kterou posléze nechali vybuchnout a muže tím usmrtili. Americký prezident Barack Obama (54) se posléze ke střelbě vyjádřil v tom smyslu, že šlo o opovrženíhodný čin, který nelze nijak ospravedlnit.

    Zásah policie v Dallasu proti ozbrojeným útočníkům. Z poklidné demonstrace vzešla přestřelka. Lidé demonstrací protestovali proti zabití dvou černošských mužů, policie je vyšetřovala v souvislosti držení zbraní. Zásah policie v Dallasu proti ozbrojeným útočníkům. Z poklidné demonstrace vzešla přestřelka. Lidé demonstrací protestovali proti zabití dvou černošských mužů, policie je vyšetřovala v souvislosti držení zbraní. | ČTK

     

     

  • 15.Záhadná smrt Týnky z Proseka

    Náhodný kolemjdoucí objevil 9. července před panelovým domem na pražském Proseku mrtvolu mladé ženy, která tam ležela už tři hodiny. Policie začala její smrt vyšetřovat jako vraždu, jenže posléze možnost násilné smrti zase vyloučili. Co se vlastně Kristýně N. (†26) stalo, je doposud záhadou.

     

    Již rok před odchodem z tohoto světa prý zkolabovala a podle kamarádů si také v poslední době stěžovala, že má moc práce se školou a nezvládá ji. Zabila snad Týnku kombinace drog a alkoholu během noci před smrtí strávené v baru?

    Smrt mladé ženy je zatím záhadou. Smrt mladé ženy je zatím záhadou. | Martin Sekanina

     

  • 16.Závěr karlovarského festivalu

     Oscarový scenárista a režisér Charlie Kaufman (57) si na samý závěr festivalu ve Varech přijel pro ocenění až z USA. Přesto ho naprosto zastínila domácí celebrita, populární herečka Jiřina Bohdalová, která letos oslavila 85. narozeniny a na festival přijela uvést trezorový film Ucho a převzít Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary.

    Vzhledem k absenci jiných představitelů elity stříbrného plátna Jiřina zkrátka zazářila, ačkoliv se na ni posléze ze všech stran snesla kritika ohledně modelu, který měla na sobě. Nebo snad nelichotivé názory nepatřily ani tak jí jako návrháři Osmanymu Laffitovi (51). Ten totiž róbu připomínající mnohým noční košili vytvořil a ocenil ji na 150 tisíc korun. Ještě štěstí, že ji herečce daroval zadarmo.

    Video  Dvorní návrhář Bohdalové Osmany Laffita: Jiřina má postavu jako lusk!  - redakce Blesk
    Video se připravuje ...

    GALERIE ZE ZAKONČENÍ KARLOVARSKÉHO FESTIVALU

    Jiřina Bohdalová na večírku po ceremoniálu Jiřina Bohdalová na večírku po ceremoniálu | Martin Hykl, Marek Pátek

     

  • 17.Tragédie na Orlíku

     

     

    Pohodové nedělní odpoledne strávené na pramici na přehradě Orlík zamilované dvojice překazila ošklivá srážka se skútrem, jehož mladý řidič podle všeho nedodržel pravidla, zbytečně riskoval a přeskakoval vlny za parníkem. Pramici tak přehlédl a nestihl se včas vyhnout. Kromě toho zraněným po nehodě odmítl pomoci. Kvůli tomu nakonec teprve osmnáctiletá dívka Simona zemřela a jejím nejbližším se zhroutil svět. Maminka Šárka prostřednictvím Facebooku prosila, aby jí Bůh vrátil její milovanou holčičku, a Simonin přítel dokonce na pohřbu zkolaboval. Tragické úmrtí snad ale nebylo zbytečné a možná povede ke změnám ve vyhlášce.

    Simona s Mírou na Orlíku Simona s Mírou na Orlíku | Facebook

     

  • 18.Vlakové neštěstí v Itálii

     Tragédie se v červenci nevyhnula ani Itálii. V úterý 12. července se krátce před polednem u města Corato srazily dva vlaky. Nehoda si vyžádala 23 lidských životů a 50 zraněných. Příčina nehody není známá, ale spekuluje se o lidské chybě.

    Na jihu Itálie se srazily dva vlaky Na jihu Itálie se srazily dva vlaky | AP

     

  • 19.77. narozeniny Karla Gotta

     40násobný Zlatý slavík Karel Gott, který před nedávnem porazil rakovinu mízních uzlin, oslavil 77. narozeniny! Celý národ se radoval s ním a přál mu jen to nejlepší.

    Mistr pak svým fanouškům nezapomněl poděkovat a na Facebooku sdílel fotografii s následujícím vzkazem: „Moji milí příznivci, děkuji za všechna přání, která mi posíláte k mým dnešním narozeninám. Vážím si toho, stejně jako vaší neustálé přízně, která mi byla v uplynulých měsících doslova energetickým nábojem.“

    VŠE O KARLU GOTTOVI A JEHO BOJI S RAKOVINOU ČTĚTE>>>ZDE!

     

    VELKÁ GALERIE K NAROZENINÁM KARLA GOTTA

    Karel Gott na své narozeninové fotce. Karel Gott na své narozeninové fotce. | Facebook

     

  • 20.Teror v Nice

     

    Celá Francie slavila den Dobytí Bastilly a na chvíli se jí podařilo zapomenout na teror, který sužuje Evropu. Ve městě Nice na jihu země vyrazily desítky lidí na promenádu, aby se pokochaly slavnostním ohňostrojem. Místo světelné podívané však mnohé z nich čekala smrt. Původem Tunisan, Mohamed Lahouaiej Bouhlel (†31), sedl za volant 19tunového kamionu, rozjel se směrem na pobřeží a vjel přímo do davu lidí.

     

    VŠE O ÚTOKU V NICE NA BLESK.CZ NAJDETE>>>ZDE!


    Podobně jako kdysi u nás Olga Hepnarová (†23), jenže ta zahubila 8 lidí, zatímco Bouhlel usmrtil desetkrát více obětí. Po zhruba 45vteřinové jízdě smrti mu policie vpálila do čela kulku. Jeho cílem bylo údajně připravit o život co nejvíc lidí a hrůzný čin si pečlivě plánoval, což dokazují zprávy nalezené v jeho telefonu. K činu se přihlásila ISIS, ovšem policie nezjistila žádnou vazbu útočníka s organizací. Prý se ale mohl inspirovat jednou z jejich výzev.

     

     VELKÁ GALERIE K TERORU V NICE


    Útočník, u něhož se podle médií našly doklady patřící obyvateli Nice tuniského původu, najel do davu na rušné promenádě nákladním autem. Útočník, u něhož se podle médií našly doklady patřící obyvateli Nice tuniského původu, najel do davu na rušné promenádě nákladním autem. | ČTK, Reuters, EPA

     

  • 21.Puč v Turecku

    V noci z pátku na sobotu přišla z Turecka informace o vojenském převratu. Část armády zde tanky obsadila hlavní komunikaci v Istanbulu a pokusila se svrhnout vládu a prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana (62). Toho však do ulic vyšly podpořit tisíce Turků a mezi vojáky a civilisty došlo ke krvavému střetu.

     

    Puč byl nakonec zmařen a hlava státu posléze rozjela drastické čistky nezměrných rozměrů, aby potrestala všechny viníky. Podle tamního ministra vnitra bylo zadrženo již přes 18 tisíc lidí, z nichž 9677 z nich čeká na soud. Pasy byly odebrány 50 tisícům lidí.

    VELKÁ GALERIE Z PŘEVRATU V TURECKU


    Pokus o státní převrat v Turecku. Nejméně 90 mrtvých a 1 500 zraněných. Pokus o státní převrat v Turecku. Nejméně 90 mrtvých a 1 500 zraněných. | ČTK, Reuters, EPA

  • 22.Technik v televizi

     

    Neúspěšný vojenský převrat v Turecku i vyžádal bezmála 250 obětí na životech a zhruba dva tisíce lidí utrpělo zranění. Vzhledem k tomu, že v zemi v té době bylo i značné množství turistů z České republiky, rozhodla se TV Nova této události věnovat mimořádné zpravodajství.

    Video  Ty vole! Televizní technik na Nově nakráčel přímo před kameru během vysílání  - youtube.com
    Video se připravuje ...

    Jenže během přípravy na něj došlo k chybě a páteční film Pompeje tak na několik minut omylem přerušil přímý přenos ze studia, v němž technik prováděl zkoušku zvuku. Všímaví diváci okamžitě vtipný fail začali sdílet a z pracovníka televize Čeňka Z. (62) se tak rázem nechtěně stal hit internetu.

    Výpadek ve vysílání TV Nova zpestřil divákům televizní technik. Výpadek ve vysílání TV Nova zpestřil divákům televizní technik. | Reprofoto Youtube

     

     

  • 23.Milenec Gregorové napadl dítě

    Hana Gregorová (63), vdova po Radku Brzobohatém (†79), si za svůj vztah s o mnoho let mladším, a navíc ženatým Ondřejem Koptíkem (31) vyslechla od veřejnosti značné množství kritiky. Když se pak objevila zpráva o tom, že její milenec napadl malé dítě, vypukl doslova poprask. Posléze se ukázalo, že Koptík incident s osmiletým klukem vyvolal proto, že chlapec předtím šikanoval jeho dcerku (7).

     

    VELKÁ GALERIE VZTAHU GREGOROVÉ A KOPTÍKA


    Hana Gregorová s Ondřejem Koptíkem dávají své lásce průchod na romantické dovolené v zemi vína a vynikajících klobásek. Hana Gregorová s Ondřejem Koptíkem dávají své lásce průchod na romantické dovolené v zemi vína a vynikajících klobásek. | Profimedia.cz

     

  • 24.Rozsudek pro Dahlgrena

    Oběti se konečně dočkaly spravedlnosti. Američan Kevin Dahlgren (24), který v květnu 2013 brutálně vyvraždil čtyřčlennou rodinu z Brna-Ivanovic, byl 20. července brněnským krajským soudem odsouzen na doživotí. K mírnějšímu trestu mu nepomohly ani psychické problémy, kterými trpí.

     

    VŠE O PŘÍPADU KEVINA DAHLGRENA NAJDETE>>>ZDE!!


    Případ však ještě stále není tak úplně u konce, vrahův advokát se totiž proti rozsudku odvolal, a tak bude nyní rozhodovat olomoucký vrchní soud. Rodiče Kevina Dahlgrena navíc stále věří v synovu nevinu.

     

    VELKÁ GALERIE ZE SOUDU S KEVINEM DAHLGRENEM


    Kevin Dahlgren si přišel posílit ego, říká žalobkyně a chce pro Američana obžalovaného ze čtyřnásobné vraždy doživotí. Kevin Dahlgren si přišel posílit ego, říká žalobkyně a chce pro Američana obžalovaného ze čtyřnásobné vraždy doživotí. | ČTK

  • 25.Velká výměna televizí

     

    Mnozí z nás si teprve zvykají na přechod z analogového na digitální vysílání (ten proběhl před 4 lety) a už se chystá další revoluce televizí. Změna nás sice čeká až za pět let, ovšem dotkne se 2,6 milionu domácností v celé České republice.

     

    Kvůli uvolnění frekvencí pro rychlý mobilní internet musíme přejít na nový standard vysílání DVB-T2, který ovšem starší televize nezvládají. Abychom i nadále mohli sledovat naše oblíbené programy, budeme tedy muset buď přejít na placené satelitní či kabelové vysílání. Případně si včas pořídit novou televizi, nebo set-top-box.

     

    Do Česka přijde další vlna digitalizace. Do Česka přijde další vlna digitalizace. | profimedia.cz

  • 26.Pražská Venuše

     

    Během letních dní se často oblékáme tak, abychom se nepařili a přežili tak v klidu úmorná vedra. Jistá slečna, jejíž fotky získali čtenáři Blesku, se s tím ale vůbec nepáře. Nejlépe je jí zřejmě tak, jak ji Pán Bůh stvořil, a tak si cestou do práce neobtěžovala na sebe vzít vůbec žádné oblečení.

    Na přestupu v metru jste na ni tak mohli narazit, jak si vykračuje pouze v botách a s kabelkou přes rameno. Blondýnka, jež se za svou nahotu zřejmě ani trochu nestydí, si vysloužila přezdívku Pražská Venuše.

    Cestovala metrem nahá. Pražská Venuše se vůbec neostýchala. Cestovala metrem nahá. Pražská Venuše se vůbec neostýchala. | čtenář Blesku

     

  • 27.Vražda na Andělu

    Případ, nad kterým zůstává rozum stát. Michaelu S. (33) propustili dopoledne z psychiatrické léčebny, údajně stabilizovanou. Psychicky nemocná žena, která trpí problémy se svou sexualitou a podstupovala změnu pohlaví, ale neměla ubytování a nevěděla si rady.

     

    VŠECHNY PODROBNOSTI O PŘÍPADU NA BLESK.CZ NAJDETE>>>ZDE!


    Ještě ten samý den pak v nákupním centru Tesco na pražském Smíchově zcela bezdůvodně zezadu přistoupila k cizí ženě a pobodala ji. Úřednice a matka dvou synů Hana H. (†54) na místě zemřela.

     

    VELKÁ GALERIE ŠÍLENÉ VRAŽEDKYNĚ Z ANDĚLA

    Michaela S. Michaela S. | Zbyněk Pecák

     

  • 28.Narozeniny prince George

    Jeho královská Výsost princ George Alexander Louis z Cambridge oslavila 22. července už třetí narozeniny. Protože syn prince Williama (34) a vévodkyně Kate (34) doslova roste jako z vody, pochlubila se britská královská rodina několika jeho novými fotkami.

     

    GALERIE MALÉHO PRINCÁTKA GEORGE

    Princ George pár dnů před svými třetími narozeninami Princ George pár dnů před svými třetími narozeninami | facebook.com/ The Royal Family

     

  • 29.Střelba v Mnichově

    Lákal pomocí podvodného inzerátu do McDonald’s na jídlo zdarma, místo toho si ale připravil masakr. V pátek večer začal osmnáctiletý Němec íránského původu zničehonic střílet před rychlým občerstvením v Mnichově.

     

    ČTĚTE VŠE O ÚTOKU V MNICHOVĚ


    Poté se i se zbraní přesunul k obchodnímu centru Olympia a dál zabíjel. Nakonec pistoli obrátil proti sobě a zastřelil se. Předtím ale stihl zavraždit 9 lidí, mezi nimiž byli mladí lidé ve věku 14-15 let. Dalších zhruba 30 osob zranil. Během děsivého útoku byli na místě i Češi.

     

    VELKÁ GALERIE STŘELBY V MNICHOVĚ

    Útok v Mnichově: Střelba v obchoďáku a na náměstí, nejméně 10 mrtvých Útok v Mnichově: Střelba v obchoďáku a na náměstí, nejméně 10 mrtvých | ČTK

     

  • 30.Sebevražedný útok v Ansbachu

    Další útok v Německu na sebe nenechal dlouho čekat. Hudební festival v bavorském Ansbachu v neděli překazil sebevražedný atentátník. Sedmadvacetiletý Syřan na sobě odpálil nálož, kterou měl v bathou. Chtěl způsobit co největší paseku, soudě podle ostrých kovových částí, které k bombě přidal.

     

    Přesto se mu však naštěstí útok, ke kterému se přihlásil Islámský stát, nepovedl tak, jak si jej asi plánoval. Na koncert, kde chtěl zabíjet, si totiž nekoupil lístek. Akci tak rozjel před vstupem. Zabil tak jen sebe a zranil odhadem 10 lidí. 

    Rambo při útoku zabil jenom sám sebe. Rambo při útoku zabil jenom sám sebe. | Twitter

     

  • 31.Reutlingen: Muž napadl mačetou těhotnou

     Jen o den později policie ve městě Reutlingen na jihozápadě Německa zadržela Syřana, který rozsekal těhotnou ženu mačetou. Zbraní se oháněl i dále a zranil další dvě osoby. Jeho řádění zastavil hrdina za volantem BMW. Ten ho totiž ve správnou chvíli srazil autem a usnadnil tak jeho zatčení.

    Syřana, který rozsekal svou kolegyni v německém Reutlingenu mačetou, zastavil hrdina, který ho srazil autem. Syřana, který rozsekal svou kolegyni v německém Reutlingenu mačetou, zastavil hrdina, který ho srazil autem. | ČTK

     

  • 32.Příběh křesťanských uprchlíků

    V březnu Blesk.cz navštívil uprchlický tábor Idomeni na severu Řecka. Reportér Blesku se zde setkal s křesťanskými uprchlíky, mimo jiné i s Íránkou Raziyeh (28), která z vlasti uprchla s rodinou, aby je za konverzi neukamenovali.

    V táboře rovněž museli svou víru skrývat a doufat, že se časem dostanou do Evropy a budou moci žít normálním životem. Teď se nám podařilo zjistit, co se s nimi stalo dál.

     

    Íránská uprchlice popsala pro Blesk.cz, jak probíhala její cesta do vysněného Německa. Íránská uprchlice popsala pro Blesk.cz, jak probíhala její cesta do vysněného Německa. | Blesk.cz/Reuters/Raziyeh

     

  • 33.Řezníci v kostele

    Úterní mši v kostele v obci Saint-Etienne-du-Rouvray v Normandii narušili dva islámští řezníci. Vtrhli dovnitř, ze všech přítomných si udělali rukojmí a dobráckému knězi Jacquesu Hamelovi podřízli krk. Penzistu Guye nutili, aby vraždu natáčel na mobil, ale hned, jak je to omrzelo, pustili se i do něj. Čtyřikrát ho bodli přímo před zraky jeptišek i jeho manželky. Muže zachránilo jen to, že hrál mrtvého.

    V kostele Saint-Etienne-du-Rouvray byl brutálně zavražděn kněz Jacques Hamel. V kostele Saint-Etienne-du-Rouvray byl brutálně zavražděn kněz Jacques Hamel. | EPA

     

  • 34.Silné bouřky v Česku

    Zatímco se Německo a Francie pomalu vzpamatovávaly z uplynulých teroristických útoků, Čechům přidělávalo starosti naštěstí jen vrtkavé počasí. Dusno a vedro vystřídaly prudké lijáky a bouřky.

    Nejenže ulice pokryla několikacentimetrová vrstva vody a komplikovala dopravu, ve Vysočanské ulici v Praze se však navíc propadla vozovka a vyhloubila tu kráter velký přes čtyři metry. Pozor, v neděli 31. července má podle předpovědi počasí přijít další nášup bouřek.

     

    Jestli se bouřka blíží k vám, zjistěte na meteoradaru.

    Bouřky pohledem objektivů kamer Českého hydrometeorologického ústavu. Bouřky pohledem objektivů kamer Českého hydrometeorologického ústavu. | ČHMÚ

     

  • 35.Hrdličkův vyhazov

    Už to skoro vypadalo, že opilecké trhárny Michala Hrdličky (27) ve Varech jsou zapomenuty. Tenistka Plíšková mu podle všeho dala druhou šanci a v půlce měsíce spolu vyrazili na usmiřovací dovolenou. Boží mlýny melou sice pomalu, ale jistě. A tak Michal, který pracoval na TV Nova jako sporťák, dostal za eskapády alespoň padáka z televize. Prý už zkoušel štěstí u konkurence, ale TV Prima o něj nestála. Zatímco Lucie Borhyová (38) tak ve zpravodajství zůstává, otec její dcery Lindy (2) bude asi muset shánět práci v jiném oboru.

     

    VELKÁ GALERIE MICHALA HRDLIČKY A JEHO VYHAZOVU Z NOVY

    Borhyová s Hrdličkou Borhyová s Hrdličkou | Jan Tůma, archiv Blesku

  • 36.Průlom v kauze Taxivrah

     

    Po více než 2,5 letech vyšetřování nastal konečně průlom v kauze sériové vraždy hned tři řidičů taxislužby – Petra S. (†42), Milana P. (†58) a Daniela C. (†25). Nyní policie konečně předala spis státnímu zástupci a domnělý vrah tak snad brzy stane před soudem. A kdo je z trojnásobného mordu obviněný? David (35), kterého měl udat jeho spoluvězeň.

     

    VŠE O KAUZE TAXIVRAH>>>ZDE!

    Bude mít konečně kauza Taxivrah rozuzlení? Bude mít konečně kauza Taxivrah rozuzlení? | archiv Blesku, Olivie Dvořáková, Ladislav Křivan

  • 37.S prezidentem v Lánech

     

    Poslední červencový den je zároveň datem, kdy v pořadu Blesk.cz S prezidentem v Lánech už posedmé zpovídáme hlavu našeho státu, Miloše Zemana (71). Jak se vyjádří k událostem posledního měsíce?

    Dívejte se dnes v 11 hodin ŽIVĚ na Blesk.cz.

     

    Rozhovor s Milošem Zemanem v Lánech Rozhovor s Milošem Zemanem v Lánech | Foto Blesk – Robert Klejch

     

krtek. ( 1. srpna 2016 12:23 )

Nahodou, jsou alespon slusni ze delaji ostudu pod pseudonymem

mesalina ( 1. srpna 2016 07:07 )

oba gregoři krajně nesympatičtí, hlavně ta krasavice

pavucinka ( 31. července 2016 12:16 )

Červenec stejný jako každý jiný, nic více krvavý.

Zobrazit celou diskusi