Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policie stíhá šéfa Vojenské zdravotní pojišťovny. Kvůli 20 podezřelým zakázkám

Ředitele VoZP Karla Šteina stíhá protikorupční policie.
Ředitele VoZP Karla Šteina stíhá protikorupční policie.  (Autor: VoZP)
Autor: ČTK, mts - 
9. prosince 2015
09:16

Protikorupční policie obvinila kvůli nehospodárnému nakládání s penězi generálního ředitele Vojenské zdravotní pojišťovny (VoZP) Karla Šteina. Obvinění se týká více než 20 podezřelých zakázek. Spolu se Šteinem mají být obviněni i tři lidé ze soukromé sféry. Štein, který v čele pojišťovny stojí už více než šest let, obvinění popírá.

Generální ředitel považuje své obvinění za zcela absurdní a chápe ho jako další pokus o kriminalizaci Vojenské zdravotní pojišťovny,“ sdělil Lidovým novinám, které na případ upozornily, mluvčí pojišťovny Richard Medek.

Podle informací listu detektivové z protikorupční policie hledali dokumenty k veřejným zakázkám v budově ředitelství letos v červnu. Tehdy se spekulovalo, že hledají důkazy k zakázce na nábor klientů, za niž pojišťovna vyplatila za podivných okolností odměny ve výši 130 milionů korun.

Tuto teorii posiluje podle LN i stanovisko pojišťovny, že věc nepřímo souvisí s vyšetřováním daňových deliktů bývalých partnerů pojišťovny zajišťujících realizaci náborových akcí v minulých letech.

Celý spis se týká osoby generálního ředitele Karla Šteina pouze zlomkem svého obsahu a s ohledem na probíhající vyšetřování se k této věci nebude nadále vyjadřovat,“ uvedla pojišťovna. Podle zdrojů z justičních kruhů má být ale středobodem zájmu vyšetřovatelů právě Štein a obvinění se týká více než 20 zakázek.

VoZP, která mimo jiné zajišťuje lékařskou péči českým vojákům, měla na konci loňského roku zhruba 700 tisíc klientů a za zdravotní péči loni vydala 14,4 miliardy korun.

Zobrazit celou diskusi