Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nejdřív kolaps, teď nemoc: Soud s Rathem opět odročený! Kdo měl problémy?

15. října: Soud s Davidem Rathem byl odročen. Kvůli zdravotním problémům přísedícího
15. října: Soud s Davidem Rathem byl odročen. Kvůli zdravotním problémům přísedícího  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák)
Autor: simao, ČTK - 
15. října 2013
11:45

Proces s Davidem Rathem komplikuje i zdraví. Hlavní obvinění se prý strachují o zdravotní stavy svých otců, během procesu samotného pak již přímo v soudní síni zkolabovala i zapisovatelka. Tentokrát se líčení odkládá kvůli dalšímu kolapsu - "akutnímu zdravotnímu problému", který měl jeden z přísedících.

Krajský soud v Praze dnes odročil projednání kauzy exposlance Davida Ratha (dříve ČSSD) obžalovaného s dalšími deseti lidmi z korupce. Pokračovat se bude ve čtvrtek. Důvodem přerušení je přitom onemocnění jednoho z přísedících v trestním senátu. Podle soudce Roberta Pacovského měl přísedící prý "akutní zdravotní problém", ale skutečně lze předpokládat, že hlavní líčení bude ještě tento týden pokračovat.

Není to přitom poprvé, co proces s Rathem narušil kolaps. Přímo při projednávání rozsáhlé korupční kauzy zkolabovala již i soudní zapisovatelka. První pomoc ji poskytli Rath i jeho "kumpánka" Kateřina Pancová.

Téma zdraví se přitom u soudu skloňuje poměrně často. Vazebně stíhaný exposlanec Rath, který ve vězení sedí již přes 17 měsíců, má obavy o zdravotní stav svého otce Ratmíra, Kateřina Pancová svou žádost o propuštění z vazby také dokládala mj. starostí o otcovo zdraví. Proces však běží dál a v plánu jsou nyní výslechy svědků v souvislosti s výběrovými řízeními v krajských nemocnicích.

Dnes měl hovořit člen představenstva kladenské nemocnice Robert Georgiev a šéf právního odboru Středočeského kraje Aleš Růžička. Nemocnici v Kladně dříve právě Pancová, zatímco její přítel Petr Kott šéfoval středočeské pobočce Všeobecné zdravotní pojišťovny. Trojice Rath - Pancová - Kott jsou navíc všichni povoláním lékaři.

kavonirij ( 16. října 2013 13:53 )

Se nám ta justice nějak začíná rozpadat. Prvně zapisovatelka, nyní přísedící ..... kdo příště? Tipuju žalobce nebo státního zástupce.

japos22 ( 15. října 2013 19:54 )

A co počkat na výsledek soudu?

123automobil ( 15. října 2013 13:59 )

Já by jsem zabavil majetek váááááám,vy jste ho viděla krást?   TFUUUJ!!!!!

123automobil ( 15. října 2013 13:57 )

123automobil ( 15. října 2013 13:56 )

Zobrazit celou diskusi