Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Soud s Rathem: Zeman řekl, že je zloděj, Paroubkovi zas, že jde o totalitní proces!

Autor: sch, vlb - 
17. října 2013
14:07

Monster-proces s exhejtmanem Davidem Rathem se vyvíjí zajímavým směrem. Ani ne tolik tím, co by kdo řekl u soudu, ale spíš událostmi okolo. Do soudní síně přišli poslance podpořit třeba i manželé Paroubkovi, kteří se nechali slyšet, že jde o totalitní proces. Korunku tomu nasadil prezident Miloš Zeman, když Ratha označil za zloděje.

Podpořit Davida Ratha přišel kromě Petry Paroubkové i režisér Jan Kačer, který si sedl vedle ní a pozdě příchozímu Jirkovi Paroubkovi vyfoukl místo. „Nefoťte mě, jsem zmoklá, jako slepice,“ vtipkovala Paroubková.

Ve skutečnosti to ale byla spíš metafora pro svoje rozladění z celého procesu. Přirovnala ho totiž k 50. létům, protože soudce odmítl pustit odposlechy, ačkoliv byly kvalitní. Navíc prý neodpověděl na námitku, že jsou pořízeny nelegální cestou. „Proces už překonává časy totalitního režimu,“ prohlásila.

Soudní proces začal úsměvně, a to ne kvůli zmoklé slepici, ale kvůli výmluvám hodným malé holky. Soudce totiž napomenul Kateřinu Pancovou, která si nepřevzala doporučenou zásilku od soudu. „Máme novou pošťačku,“ prohlásila s ledovou vážností.

Zeman: Je to zloděj

U prezidenta Miloše Zemana je zvykem, že se často pasuje do role odborníka na všechno. Tentokrát si zahrál na soudce. O Davidu Rathovi prohlásil, že je to zloděj.

Prezident připomněl, že v českém právu platí presumpce neviny, to znamená, že pokud není někdo odsouzen, nelze ho označit za zloděje. "To říkám přesto, že si osobně myslím, že to zloděj je. Protože když někoho najdou se sedmi miliony korun v krabici od vína, tak je velmi, velmi nepravděpodobné, že by si ty bankovky sám natiskl," řekl Zeman.

Video Paroubkovi se opřeli do české justice - Blesk - Petr Novotný
Video se připravuje ...

mirkazam ( 5. listopadu 2013 12:58 )

mirkazam ( 5. listopadu 2013 12:57 )

Tak v tom se Zeman nesekl, když ho nazval zlodějem. Myslím, že kecy o politickém vězni jsou naprosto mimo mísu. A Paroubkovic přechytralá paninka, ať si hledí svého pupkáče....A to, že řekla, že sama vypadá jako zmoklá slepice, tak to jediné sedí !!!!

karel128 ( 18. října 2013 11:26 )

Bodejď by ne..,mají strach aby DRát nezačal mluvit i o jejich socanských- zlodějnách a velezlodějny,rozkrádačky a podvody svých soukmenovců i v celé KSČSSD za celých 22let..!!!Policie by je měla co nejdříve přidat do vyšetřování,kde si "poctivě" vydělali na ty nové byty a domy za miliony..!

kara54 ( 17. října 2013 20:14 )

paninka at si zamete před svým prahem ty její skandálky mluví za vše

itartas ( 17. října 2013 19:55 )

mes: jenom stupid může vytrubovat o někom jiném, že je zloděj, jenom totální stupid bude vytrubovat v ohnisku mnohaleté pře, že bude stěhovat naši ambasádu, jenom totální stupid vyvěsí vlajku Svazu bruselských socialistických republik ke zdem naší státnosti, jenom totálnímu stupidovi bude dcera chodit po pornografických večerech a jenom totální stupid se rád poslouchá a tak bych mohla pokračovat celý večer!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa