Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pancová: Polepšila se v oblékání, ale nové odposlechy jí přitížily

Autor: vlb, geok - 
10. října 2013
09:15

„Jako když jde bohatý buran kupovat parádu…“ zhodnotila kreace Kateřiny Pancové (43) módní kritička Blesku Františka. Lékařka obviněná z korupce si to vzala k srdci – k soudu nyní chodí v decentnějších modelech. Jenže posmutněla: Vyplavaly na ni další odposlechy!

To, že se kauza Rath rozrostla o obvinění týkající se nákupu sanitek a stavebních tendrů k pavilonům v kladenské, mladoboleslavské a kolínské nemocnici, se Pancové podepsalo na tváři. Úsměvy, které rozdávala po propuštění, včera vystřídala maska. Už totiž věděla, že unikly odposlechy z její kanceláře, například rozhovor s ředitelem Metrostavu Pavlem Pilátem. Podle policie v něm šlo o úplatky. A Pancová si nebere servítky: Pilátovu náměstkovi prý »šibe v hlavě«.

Co káplo ze sanitek

Podle Lidových novin 16. února 2012 přivezl Petr Kott do domu v Rudné, kde žil s Pancovou, více než tři miliony korun. Z balíku pak odpočítal třetinu. O penězích se údajně mluví jako o podílu ze zakázky na nákup sanitek, který je určen Davidu Rathovi. Před osmou večer si pro bankovky – podle odposlechů – přijel Rath.

Pochybnosti

Podle policie jsou pochybnosti i u zakázky na stavbu pavilonu O nemocnice v Kolíně za více než 110 milionů. MF Dnes zveřejnila část odposlechů rozhovoru mezi Pancovou a Pilátem.

Miluju kostičku, cha cha!

Pancová: Dobrý den, máte krásný sako.
Pilát: Jo?
Pancová: Já miluju kostičku, cha cha cha...
Pilát: Sako jsem si vzal takový nevraživý, protože dneska mám naplánovanou návštěvu stavby.
Pancová: Včera jsme tady projednávali, jestli jsou ty věci možný, nebo ne. Pilát: Hmmm.
Pancová: Prostě se scházíme, já už se domluvila i s inženýrem Andělem (náměstek ředitele Metrostavu, pozn. red.). Neříkejte mu to, já mám někdy pocit, že trošku mu vopravdu šibe v hlavě. Protože když mi do telefonu řekne, už jsem se potkal s Drážďanským, přijedu k vám, tak mi normálně vypadla tužka z ruky, jo? Já už jsem říkala, pane bože, dost. Je problém, že ty lidi ztrácej obezřetnost.
Pilát: Ne, ne, já jim to říkám co měsíc. Ať neblbnou a nevyprávěj do telefonu. Ale stane se to i mně, že voni mi něco začnou vyprávět do telefonu. A já říkám: ne, ne, nerozumím.

nmlk ( 10. října 2013 20:45 )

Na to jak Rath křičel, že všichni ostatní kromě něj, kradou a jsou zkorumpovaní - tak tu rozjel opravdu ve velkém!!!! Doufám, že jim to soud, teď všem, všechno spočítá!!!! Doživotí!!!

wimr ( 10. října 2013 12:37 )

on tam zase píchá bachařky, takže je to jedno a jsou si qit

tetahb ( 10. října 2013 10:08 )

A já myslela, že takové stupidní rozhovory vedou jen ve stupidních seriálech.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa