Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Napětí v Duchcově: Manželský pár brutálně zbila parta Romů

Autor: uá - 
28. května 2013
05:00

Skupinka Romů v Duchcově brutálně napadla manžele, kteří se v noci vraceli z diskotéky. Útok, jenž se odehrál pod okny služebny strážníků, zachytily kamery. Šokující byla agresivita romských útočnic.

Incident se odehrál na rozhraní ulic Bratří Čapků a Nádražní, jen kousek od domu, kde manželé žijí. K páru se seběhlo několik Romů, kteří začali útočit. Manželský pár obstoupili, napadali je pěstmi a silnou větví. Když jim muž větev vzal, soustředili se na jeho ženu, srazili ji na zem a kopali do ní. Útok prý doprovázeli rasistickými nadávkami. Přítrž jejich řádění udělali až strážníci. Oba manželé byli zraněni a převezeni do nemocnice. 

Policisté po incidentu zadrželi tři muže a dvě ženy (16 až 44). „Byli obviněni z těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a výtržnictví,“ uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek. Podle serveru romea.cz jsou útočníci z rodiny, která se nedávno vrátila z Velké Británie a ve městě vlastní tři domy. Tu noc údajně vyvolali v ulicích Duchcova hned čtyři hádky.

Lidé jdou do ulic

Útok nenechal chladným vedení města. To oznámilo, že násilí v ulicích nehodlá tolerovat. Dojde k posílení hlídek městské policie, řady duchcovských policistů posílí příslušníci krajské pořádkové jednotky. Místní se přesto chystají vyjít do ulic. Protest plánují na zítřek.

Video Bitka s Romy - Policie ČR
Video se připravuje ...