Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Ministr dopravy šetří: Děti přijdou o žákovské jízdné!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ČTK, oj - 
26. února 2013
10:30

Nejen důchodci, ale i studenti přijdou o zvýhodněné jízdné. Ministerstvo dopravy šetří. Nová vyhláška by mohla platit už od poloviny letošního roku.

Jak informovala MF Dnes ponechání žákovských slev by poté mělo zůstat na rozhodnutí samotných dopravců.

"Připravuje se nový cenový výměr, který nebude poskytování slev pro studenty a žáky dopravcům nařizovat," řekl mluvčí ministerstva dopravy Martin Novák. Ministr dopravy Zbyněk Stanjura to podle listu zdůvodňuje nutnými úsporami. Nový návrh by měl státu ročně ušetřit zhruba dvě stě milionů korun.

Dosud musí studentům dopravci slevit čtvrtinu z plné ceny, peníze si poté naúčtují u ministerstva dopravy. "Chápu, že zrušení slev pro studenty a žáky zasáhne nejeden rodinný rozpočet. Proto jsem zahájil jednání s Českými drahami směřující k tomu, že tento dopravce zachová určitou formu slev pro žáky, studenty, ale i důchodce," uvedl Stanjura. Povinnou slevu by poté dopravci nabízeli jen postiženým a jejich doprovodu. Návrh musí schválit ještě vláda.

Změna se nelíbí soukromým dopravcům, nahrává prý Český drahám.

jan9 ( 30. března 2013 14:15 )

A teš ať mně někdo vrdí, že prý za komunistů bylo hůř .....

enriko ( 27. února 2013 19:33 )

Njn, potom už to bylo za své a ne za odborářské.

enriko ( 27. února 2013 19:32 )

No to, že se něčím zabýváš, evidentně neznamená, že o tom něco víš. Vygoogli si průměrný obsah látek a minerálů v banánu a zjistíš, že mnpv má pravdu. Nehádej se když víš prd. Pleteš si cukry s tuky. Pan Havlíček by s tebe měl radost, mastný banáne. Spetla sis banán s avokádem nebo jak se zde píše s jitrnicí.

janina7777 ( 27. února 2013 12:51 )

já se zabývám výživou ty trdlo, sežer banán a přejeď si slupkou po ruce, nebo se zeptej někoho kdo dělá výživovýho poradce kolik je tuku v banánu tele jsi ty a dost hloupý

kluk.z.moravy ( 26. února 2013 19:53 )

Studenti : teď když máte co jste chtěli ... do rachoty zvesela !!!

Zobrazit celou diskusi