Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Děsivé nehody soboty: Smrt u stromu a kamióny v domě!

Autor: hra, ua, lac - 
15. prosince 2012
22:27

Déšť a teplota těsně pod bodem mrazu! Velmi nebezpečná kombinace, kvůli níž pokryl celé Česko led. Výsledkem byli dva mrtví, desítky zraněných a stovky dopravních nehod.

Tragédií skončila jízda osobního vozu u obce Majdaléna na Třeboňsku. Na kluzkém náledí nezvládl řidič (†37) řízení, sjel ze silnice a narazil do stromu. V autě s ním seděla manželka (35) a děti (6 a 10 let). Řidič zemřel na místě.

Na namrzlé vozovce havaroval i vůz v Kopistech u Mostu. Dostal se do smyku a narazil do sloupu trolejového vedení. Ani zde již nebylo řidiči (†43) po příjezdu záchranářů pomoci.

Dvě auta se srazila také u odbočky na Libčeves na silnici 257 mezi Bílinou a Louny. Jednoho člověka ve vážném stavu vrtulník přepravil do ústecké nemocnice, dalšího s těžkým zraněním odvezla sanitka do teplické nemocnice a jednoho s lehčím zraněním další sanitka do nemocnice v Lounech. Na místě zdravotníci ošetřili ještě další tři lidi.

"Příčinou střetu dvou aut bylo pravděpodobně nesprávné předjíždění," řekla ČTK krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Kamiony brzdily a klouzaly

Za většinu nehod však mohla ledovka. K další děsivě vypadající nehodě došlo v Roudnici nad Labem. Do dvou domů narazily hned dva po ledě klouzající kamiony. Zraněn ale naštěstí nebyl nikdo.

Na středočeských silnicích přitom komplikoval mrznoucí déšť jízdu velmi výrazně. Řada autobusů na Kladensku a v okolí Prahy nedojela k cestujícím. Řidiči dostali pokyn jezdit jen po hlavních tazích, prozradil ředitel společnosti ČSAD MHD Kladno Ludomír Landa.

Počasí v neděli: Opět mrznoucí déšť

I v neděli zůstane obloha zatažená až oblačná. Místy se opět bude vyskytovat mrznoucí déšť nebo déšť se sněhem. Na horách nad 900 metrů budou srážky spíše sněhové.

floridskeslunicko ( 15. prosince 2012 23:49 )

Ja jsem byla dneska cely den na plazi. Grilovali jsme a slavili kamosovi narozky.

pattapuf ( 15. prosince 2012 23:01 )

Ona už Aljaška nepatří do Ameriky? Vidím rozptyl -17 až -28°C. Ty brebto.

howareyoudoing ( 15. prosince 2012 22:39 )

To je ale nadeleni, to jsem vzdycky v cesku nenavidel. Zlata amerika, dneska mame 27C.

Zobrazit celou diskusi