Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Další problémy Boeingu: Letadlo se muselo vrátit, na palubě byla potopa

Autor: DVL - 
2. dubna 2024
20:55

Letadlo Boeing má za sebou další problém, tentokrát došlo k zaplavení koupelny kvůli závadě, voda pak proudila do uličky k cestujícím. Kapitán posádky rozhodl, že se letadlo musí vrátit zpátky na Havaj, odkud odlétalo, píše britský deník Daily Mail.

Letadlo Boeing 737 Max 9 aerolinky Alaska Airlines, které letělo z Havaje na Aljašku, bylo nuceno se otočit zpátky poté, co v koupelně nastala záplava a voda se dostala i do uličky letadla.

Letadlo z Honolulu do Anchorage opustilo ostrov po desáté hodině večer a bylo ve vzduchu 90 minut, než všude začala prosakovat voda. Do hlavního města Aljašky zbývalo uletět ještě šest hodin, kapitán proto učinil rozhodnutí se vrátit zpátky na Havaj a problém vyřešit.

Na videu, které natočil jeden z pasažérů Dustin Parker, jde vidět letušky, jak se snaží vodu odstranit za pomocí papírových ručníků a přikrývek, které byly zrovna po ruce. „Pravděpodobně tam bylo tak 10 cm stojaté vody, která vytryskla ihned, jakmile se otevřely dveře od toalety,“ popsal pasažér.

Celá paluba mokrá

„Řekl bych, že jsme letěli tak hodinu a půl, když jsme si začali všímat vody a bylo jí hodně. Celá paluba byla na tom letadle úplně mokrá,“ pokračoval Parker.

Má se za to, že důvodem úniku vody byly problémy s umyvadlem spíše než s toaletou.

Podle společnosti FlightAware bylo letadlo ve vzduchu celkem 2 hodiny a 18 minut, než bezpečně přistálo zpět na Havaji půl hodiny po půlnoci. Cestující byli nakonec přebookováni na jiné lety, protože neexistovala žádná náhradní letadla, která by je dopravila do cíle.

„Omlouváme se našim hostům za nepříjemnosti, které to způsobilo, a chválíme posádku za jejich jednání, aby zajistili pohodu a komfort našim cestujícím,“ uvedla v prohlášení Alaska Airlines.

Video  Boeing 737 Max po vzletu z Portlandu přišel o zadní dveře. Piloti museli nouzově přistát.  - Twitter
Video se připravuje ...

krapotkin ( 3. dubna 2024 08:58 )

Potopu máme v bytě každou chvilku, ale byťák (CPI) nereaguje, ten ví o svých bytech jen když se má zdražovat nájemné.

Zobrazit celou diskusi