Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Ostrá hádka finalistů: „Lžou, šíří strach a štvou lidi proti sobě!“ Korčok vrací úder Pellegrinimu

Aktualizováno -
26. března 2024
13:46
Autor: ver, simao - 
26. března 2024
10:53

Nad Tatrou se blýská, před 2. kolem prezidentské volby začaly střety mezi finalisty Peterem Pellegrinim a Ivanem Korčokem velmi brzy. Expremiér a současný předseda slovenského parlamentu Pellegrini již v pondělí vyvolal na sociálních sítích hádku se svým konkurentem, exministrem zahraničí a vítězem 1. kola Korčokem, když ho nařkl z vyhýbání se debatám. Tento argument přitom do té doby používala druhá strana. „Lžou, šíří strach a štvou lidi proti sobě,“ čílí se Korčok.

„Zítra jsem měl absolvovat první duel s Ivanem Korčokem před druhým kolem prezidentských voleb. Potvrdil jsem svoji účast a chystal jsem se na debatu. Večer mě však z televize informovali, že pan Korčok účast zrušil. Tak nevím - najednou debatovat není třeba,“ napsal Pellegrini na své facebookové stránce. Nespecifikoval přitom, v jaké televizi měla debata proběhnout. 

„Trapný pokus“

Před prvním kolem volby to byl Korčok, kdo kritizoval svého konkurenta, že se debatám vyhýbá. Pellegrini neúčast omlouval nabitým programem, teď se situace obrátila. Ale Korčok s vysvětlením neotálel. 

„Nabídku na debatu jsem dostal dnes s termínem zítra,“ napsal Korčok na facebooku a připomněl, že v den debaty měl absolvovat několik dní dopředu avizovaná setkání s lidmi v Prešově, na Spiši a v Banské Bystrici.

Video  Pellegrini o postupu do 2. kola: Chci být prezidentem lidí a míru  - Facebook - P. Pellegrini
Video se připravuje ...

„Aby to bylo ještě vtipnější, pan Pellegrini dnes odmítl debatu ve Slovenském rozhlase, také tento týden. Pane Pellegrini, trapný pokus. Zachovejte klid,“ dodal Korčok. 

Pellegrini: Nelžete, Korčoku

Ani tento příspěvek ovšem nezůstal bez reakce. „Pane Korčoku, zachovejte klid Vy a prosím, nelžete. Televize TA3 právě kvůli Vašemu happeningovému programu po Slovensku plánovala duel v Banské Bystrici, abyste ho mohl absolvovat - já jsem souhlasil,“ napsal Pellegrini. 

„Ale nelžete, prosím, že jsem s Vámi já odmítl diskutovat v Slovenském rozhlase - pokud se lépe podíváte na pozvánku, najdete tam termín potvrzení duelu dnes do 12:00. Takže jsem ho potvrdil a budu se na Vás ve Slovenském rozhlase těšit,“ dodal. 

Korčok: Šíří strach a štvou lidi proti sobě

Na to zareagoval v úterý právě Korčok. „Zatímco druhý kandidát s kolegy v panice pořádá tiskovky, na kterých lžou, šíří strach a štvou lidi proti sobě, já věřím na odmakanou kampaň v terénu. Proto každou volnou chvíli trávím mezi lidmi,“ vzkázal Korčok, který vyrazi lv úterý do Prešova, kde na něj čekaly stovky lidí. 

„Každému z vás děkuji, je to obrovské povzbuzení a budeme bojovat do posledního dne,“ dodal vítěz 1. kola.

Video  Ivan Korčok mezi Slováky i při skialpinismu: Ukázal záběry z kampaně  - Facebook - I. Korčok
Video se připravuje ...

Kokoška Tobolka ( 27. března 2024 03:30 )

Můj bože

Kokoška Tobolka ( 27. března 2024 03:30 )

Kdo to je ? Proč jsou v politice a proč píšou že lžou

Dagmar Vodenkova ( 26. března 2024 20:56 )

Korčok si vylepšené brýle/asi půjčené od Drahoše, ale ten měl sluchátko/si stále upravoval, zřejmě špatně rozuměl nápovědě od svých západních loutkovodičů. Doufám, že Slováci nebudou tak omezení a nezvolí si kopii zelené gumy.

Chocho Loušek ( 26. března 2024 20:46 )

Slovensko. Takové malé Rusko.

F.Prohazka ( 26. března 2024 18:15 )

Zradili sebe? Nebo Pražskou kavárnu?

Zobrazit celou diskusi