Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Přední slovenský advokát bude radit Ficovi: Para měl v Česku luxusní svatbu

Autor: amb - 
30. prosince 2023
11:34

Slovenští advokáti David Lindtner a Marek Para budou příští rok pracovat pro Úřad vlády jako poradci, informoval deník SME. Para dříve obhajoval podnikatele Mariana Kočnera v kauze objednané vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky. V červenci tohoto roku měl svatbu v Česku v luxusním středočeském resortu Mcely, jak psal Blesk.

Lindtner i Para dostanou za práci pro úřad Roberta Fica 2400 eur, tedy téměř 60 tisíc korun. Právě Fico byl v létě 2023 na svatbě jednoho z nich, Marka Pary, na středočeském zámku Mcely. Tam si Para bral dlouhodobou kolegyni z branže Alexandru.

Na veselku za dva miliony tehdy přijel také současný ministr obrany Robert Kaliňák či bývalý prezident slovenského Policejního sboru Tibor Gašpar, který na funkci rezignoval po vraždě Kuciaka a po posledních parlamentních volbách se stal předsedou parlamentního výboru pro obranu a bezpečnost. Para Gašpara hájil minulý rok, když byl bývalý policejní prezident zadržen kvůli podezření z korupce.

V příštím roce budou Lindtner a Para plnit úkoly zadávané přímo premiérem Ficem. Mají s ním řešit programové prohlášení vlády, poskytovat analytickou a odbornou činnost v oblasti trestního a ústavního práva a plnit další jeho pokyny, uvedl deník SME. Lindtner ostatně začal pracovat pro Úřad vlády už v prosinci a dostal za to první výplatu.

Radí rovněž ministru spravedlnosti Borisu Suskovi (Směr) a podílel se třeba na přípravě nových trestních kodexů, které obsahují nižší tresty například za korupci. Vést mají také ke zrušení Úřadu speciální prokuratury, který vyšetřuje vážné kriminální případy, spojené právě i s korupcí. Lindtner sám je přitom obviněn z nepřímé korupce a zasahování do nezávislosti soudu. A figuruje i v dalších kauzách.

Video  Tisková konference premiérů Petra Fialy a Roberta Fica  - ČTK/Blesk
Video se připravuje ...

roxin ( 30. prosince 2023 17:58 )

Když může mít soudruh espávek za poradce Kolera který šéfuje v USA zbrojařské firmě, proč by nemohl mít Fico za poradce advokáta???

roxin ( 30. prosince 2023 17:46 )

Tak tomu ty říkáš názory??? 😃 😃 😃 A co je tím názorem kobliha, kobliho bláznivá, estébáci, komouši a co ještě??? je toho víc? 😃

roxin ( 30. prosince 2023 17:42 )

flora ani mi nepřijde že bys byl svéprávný vypadáš totiž jak nesvéprávný a meleš jen páté přes deváté a k věci vůbec nic, těch pár slov co máš v repertoáru co meleš pořád dokola ti vystačí na několik let a nemusíš je ani obnovovat. 👎

halíř 777 ( 30. prosince 2023 13:13 )

Tady flora,tady flora.Počůvám,čakám na inštrůkcie.

Zobrazit celou diskusi