Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Mocní a kontroverzní politici a podnikatelé ze Slovenska na svatbě: Schovali se v Česku?

Autor: gko, gig, brt - 
24. července 2023
13:05

To je, panečku, sestavička. Na další víkendové veselce, jež se týkala prominentního slovenského advokáta, obhájce Mariana Kočnera (60), který figuruje v kauze vraždy novináře Jána Kuciaka, se sjela zajímavá jména slovenské scény!

Potichu se postavy slovenského veřejného života sjely do luxusního zámeckého areálu Mcely ve Středočeském kraji. Byli mezi nimi trojnásobný slovenský expremiér, kontroverzní podnikatel nebo bývalý šéf ministerstva vnitra. A také významný advokát Marek Para, který je obhájcem podnikatele Kočnera.

Úspěšný nebyl, když Kočnera společně s Pavlem Ruskem soud odsoudil na 19 let za to, že zfalšovali Ruskův podpis na směnkách v neprospěch televize Markíza v hodnotě přibližně 500 milionů. Kočner si nyní trest odpykává, Para chce však kauzu hnát k evropským soudům. Úspěšnější byl při obhajobě Kočnera v kauze objednané vraždy novináře Jána Kuciaka a tří elitních prokurátorů, Kočner byl opakovaně osvobozen. Kdo všechno se ze slovenské scény na jeho svatbě objevil?

Svatba se konala v luxusním resortu Mcely, kde veselka pro stovku lidí vyjde přibližně na dva miliony. Para si podle informací slovenského deníku Plus Jeden deň bral dlouhodobou kolegyni z branže Alexandru.

Roberta Fica doprovodila jeho dlouholetá partnerka, prokurátorka Katarína Szalayová. Přítomni byli taktéž exministr vnitra za SMER Robert Kaliňák, známí slovenští podnikatelé Miroslav a Norbert Bödörovi či poslanec za stranu Sme rodina Martin Borguľa, nedávno znovu obviněný v korupční kauze. Přijel i bývalý slovenský policejní prezident Tibor Gašpar, známý ze slovenské kauzy Soumrak.

Video  Blesk Podcast: Kuciak byl výjimečný novinář, říká Pavla Holcová.  - pdc, kb, Jedlička Čebotareva
Video se připravuje ...

pindal ( 24. července 2023 20:56 )

Pokud je tam Fico,tak jaká sebranka?

vlasok ( 24. července 2023 20:37 )

Nie, tam patrí "sebranka", ktorá rozbila celý štát, rozdelila Slovensko a vládli jej takí lúzri ako Matovič, a Heger, teraz ˇCaputkin Ódor, ktorý vyučuje na Sorošovej uniov univerzite vo Viedni. To sú zbojníci vybíjaní aj so ŠP.

vlasok ( 24. července 2023 20:34 )

Že potichu "se sjeli", zrejme sa mali najprv opýtať vás novinárov z Blesku a robiť hurhaj, ab y ste si to všimli, že? Presná taká istá sebranka redaktorov, ako u nás na Slovensku na Novon čase.

ukava5 ( 24. července 2023 20:22 )

čo ta blokli­,muchu­ľ,tru­lo,ne­máš vypisovať blbosti a poslušne platiť úver a držať hubu na smene,v práci...

ukava5 ( 24. července 2023 20:20 )

verka1...to je elita a nie sebranka...nechodi nikto na 12 na smeny a neberie žebračenku na mesiac,ako zadlžený a zaúverovaný paštikári...a po smene canestel,masť medzi nohy,aby sa vyrážky,výtok a smrad nedostali domov do postele..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa