Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Měla před sebou celý život: Krásnou Lin Hamás popravil!

Autor: pma, ČTK, lig - 
17. října 2023
13:30

Mělo jít o oslavu jednoty, lásky a židovského svátku. Namísto toho se ale hudební festival Supernova v izraelském kibucu Re'im nedaleko Pásma Gazy proměnil v krvavou řež. Jednou z 260 obětí byla i Izraelka Lin. 

„Lin měla celý život před sebou, dokud nebyla brutálně zavražděna teroristy z Hamasu na festivalu Nova v jižním Izraeli,“ sdílel na sociální síti X oficiální účet státu Izrael. 

Jeho zástupce rodiče zesnulé Lin požádali, zda by mohli na profilu sdílet pár jejích fotografií k uctění její památky. „Pamatujme si tuto krásnou, laskavou ženu jako chytrou, jasnou a milující duši, kterou byla. Naše srdce jsou zlomená a Lin a její rodině slibujeme, že udržíme její památku živou,“ dodal Izrael na sociální síti. 

„Přeju její rodině, ať najde potřebnou sílu,“ vyjádřil soustrast jeden z uživatelů. „Taková tragická ztráta. Linin mimořádný duch bude navždy připomínán a ctěn těmi, kteří ji milovali,“ vyjádřil se jiný Izraelec. 

Palestinské hnutí Hamás zaútočilo na Izrael v Pásmu Gazy 7. října. Od té doby izraelská armáda Pásmo Gazy už masivně bombarduje a uvalila na něj totální blokádu. Útok Hamásu si vyžádal přes 1300 obětí, většinou civilistů, a na 200 lidí při něm Hamás unesl do Pásma Gazy jako rukojmí. Izraelské bombardování má už přes 2800 obětí.

Jedním ze symbolů Hamásského teroru je hudební festival Supernova v kibucu Reim poblíž Pásma Gazy, kde extremisté zabili 260 lidí. Mezi obětmi byli hlavně mladí lidé, často cizinci. 

12:00
2. 1. 2024
!

Válku v Gaze vyvolal překvapivý útok Hamásu na Izrael 7. října, při kterém podle Izraele zahynulo 1 200 lidí.

Palestinské zdravotnické úřady v Gaze ovládané Hamásem dnes uvedly, že si izraelská operace v Pásmu Gazy vyžádala životy 22 185 Palestinců a dalších 57 035 při ní bylo zraněno. Jen za poslední den bylo podle téhož zdroje při izraelských úderech v Pásmu Gazy zabito 207 Palestinců a 338 jich bylo zraněno.

Izrael tvrdí, že válka v Pásmu Gazy, která podle Reuters proměnila velkou část území s 2,3 milionu obyvatel v trosky a způsobila tam humanitární katastrofu, bude trvat ještě řadu měsíců. Tel Aviv však naznačil novou fázi ofenzívy, když v pondělí jeden z izraelských představitelů uvedl, že armáda tento měsíc stáhne své síly uvnitř Gazy a přejde na několikaměsíční fázi lokálnějších „likvidačních“ operací.

Děkujeme Vám za pozornost u našeho kontinuálního onlinu k válce mezi Izraelem a Hamásem. Další dění na Blízkém východě můžete sledovat i v roce 2024 na Blesk.cz prostřednictvím dílčích článků. Přejeme Vám šťastné vykročení do nového, doufejme, že poklidnějšího roku.

10:32
2. 1. 2024

Izraelská armáda oznámila, že v noci na dnešek podnikla vzdušné údery v Sýrii v reakci na útoky na severní Izrael. 

9:30
2. 1. 2024

Nad letištěm v severoiráckém Irbílu, kde působí američtí vojáci a jejich spojenci, byl sestřelen ozbrojený dron, napsala dnes agentura Reuters s odvoláním na dva nejmenované bezpečnostní zdroje. Zda si incident vyžádal škody nebo oběti na životech, není v tuto chvíli jasné.

Zobrazit celý online

Video  Vrazi z Hamásu unesli Němku z festivalu: Svlékli jí, mučili a fotili se s jejím tělem  - Sociální síť X
Video se připravuje ...

zuzakirsch ( 17. října 2023 21:41 )

Moc muslimsky se nechovala ani neoblékala.

jeniscka ( 17. října 2023 19:06 )

My si tykame? Dej si zpatecku bejby

Jirik-ta ( 17. října 2023 18:25 )

a co ukrajina a Bandera? Majdan 2014

Jirik-ta ( 17. října 2023 18:23 )

padrino ( 17. října 2023 16:48 )

Co dodat,byla v nesprávnou dobu na nesprávném místě.Nesuďme,když nevíme.Zase jen jednostranné informace jako u Ukrajiny

Zobrazit celou diskusi