Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Izraelský podnikatel podporoval Palestince a dával jim práci. Hamás mu na hudebním festivalu zavraždil dceru!

Autor: pma, lig - 
16. října 2023
05:00

Jméno Eyala Waldmana je na Západním břehu Jordánu a v Gaze velmi známé. Úspěšný izraelský podnikatel v technologické společnosti Mellanox Technologies zaměstnává přes dvě stovky zaměstnanců z Palestiny. Ani v nejčernějším snu by byznysmana nenapadlo, že ti, kterým dává práci a podporuje je, mu zavraždí čtyřiadvacetiletou dceru Danielle. Tu během festivalu Supernova, kde byla i se svým přítelem Noamem Shaiem, zavraždili členové radikálního hnutí Hamás.

Hudební festival Supernova odstartoval 6. října v kibucu Re'im nedaleko Pásma Gazy. Událost měla být oslavou jednoty, lásky a židovského svátku Sukot (podzimní biblický poutní svátek, který trvá sedm dní, pozn. redakce). Namísto toho se ale festival po vpádu teroristického hnutí Hamás stal symbolem krutosti a krveprolití. Po útoku radikální palestinské skupiny v Re'imu utrpěly stovky až tisíce lidí zranění a více než 260 účastníků festivalu přišlo o život.

Jednou z obětí byla i čtyřiadvacetiletá Danielle Waldmanová. Ta se vypravila na festival se svým přítelem Noamem Shaiem. Seznámili se při vojenském výcviku a zanedlouho plánovali svatbu. Ve chvíli, kdy na festival zaútočil Hamás, jejich rodiny s nimi ztratily kontakt.

Ani jedna z rodin dlouhé dny netušila, co se s jejich dětmi stalo. Až do středy 11. října. Danielle se prý snažila před teroristy ujet autem se svými přáteli. Díky mobilní aplikaci našel její otec vrak vozu, kterým mladá žena utíkala. „Přesně jsem viděl, jak byla zavražděna ze dvou směrů nejméně třemi až pěti lidmi, kteří na ni zaútočili,“ uvedl zdrcený otec.

Skutečnost, že dcera přišla o život kvůli členům radikálního palestinského hnutí Hamás, je pro Eyala Waldmana velmi těžko pochopitelná. On sám totiž stojí ve vedení technologické společnosti Mellanox Technologies. V té má přes dvě stě palestinských pracovníků, hlavně z měst Rawabi, Hebronu, ale i z Pásma Gazy. Tam také Waldman vybudoval několik výzkumných center a věřil, že Palestincům pomáhá na cestě k dobré práci a penězům.

12:00
2. 1. 2024
!

Válku v Gaze vyvolal překvapivý útok Hamásu na Izrael 7. října, při kterém podle Izraele zahynulo 1 200 lidí.

Palestinské zdravotnické úřady v Gaze ovládané Hamásem dnes uvedly, že si izraelská operace v Pásmu Gazy vyžádala životy 22 185 Palestinců a dalších 57 035 při ní bylo zraněno. Jen za poslední den bylo podle téhož zdroje při izraelských úderech v Pásmu Gazy zabito 207 Palestinců a 338 jich bylo zraněno.

Izrael tvrdí, že válka v Pásmu Gazy, která podle Reuters proměnila velkou část území s 2,3 milionu obyvatel v trosky a způsobila tam humanitární katastrofu, bude trvat ještě řadu měsíců. Tel Aviv však naznačil novou fázi ofenzívy, když v pondělí jeden z izraelských představitelů uvedl, že armáda tento měsíc stáhne své síly uvnitř Gazy a přejde na několikaměsíční fázi lokálnějších „likvidačních“ operací.

Děkujeme Vám za pozornost u našeho kontinuálního onlinu k válce mezi Izraelem a Hamásem. Další dění na Blízkém východě můžete sledovat i v roce 2024 na Blesk.cz prostřednictvím dílčích článků. Přejeme Vám šťastné vykročení do nového, doufejme, že poklidnějšího roku.

10:32
2. 1. 2024

Izraelská armáda oznámila, že v noci na dnešek podnikla vzdušné údery v Sýrii v reakci na útoky na severní Izrael. 

9:30
2. 1. 2024

Nad letištěm v severoiráckém Irbílu, kde působí američtí vojáci a jejich spojenci, byl sestřelen ozbrojený dron, napsala dnes agentura Reuters s odvoláním na dva nejmenované bezpečnostní zdroje. Zda si incident vyžádal škody nebo oběti na životech, není v tuto chvíli jasné.

Zobrazit celý online

Video  Hamás se připravoval útok na Izrael několik měsíců  - Hamás
Video se připravuje ...

ivana kollerova ( 16. října 2023 19:55 )

rekni to palesticum. nenavist je jejch zivot.

nadčasový MP ( 16. října 2023 16:56 )

Jestli se necháme? Již jsme se nechali.

Athina ( 16. října 2023 13:46 )

Obavam se, ze mate pravdu. Je to všechno jen hra ( pokračování již zapocateho plánu..) na nas a záleží na tom, jestli se necháme či nikoliv…obavám se, ze to co se děje nyní ve světě ale i v CZ je výsledek “vyšší moci”, která rozhoduje o ekonomice, nemocich, vakcinach, o problému s UA a nyní s Israel…otázka je, co je cílem??? Big reset?

fido2 ( 16. října 2023 10:46 )

Jo, činil čertům dobře vykořisťováním. A s ukrajinci to bude totéž v bíločerné.

fido2 ( 16. října 2023 10:44 )

Zobrazit celou diskusi