Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Prezident USA v problémech: Biden vrávoral na schodech. Měl co dělat, aby to ustál

Video se připravuje ...
Autor: Darina Jíchová - 
14. října 2023
11:37

Prezident Spojených států Joe Biden (80) měl před výstupem ve státě Filadelfie problémy při výstupu na pódium, opět ho zradily nohy a schody a šéf Bílého domu zavrávoral. Nebýt zábradlí, zřejmě by upadl, což se mu v minulosti stalo už několikrát. Svoji „nehodu“ vzal jako vždy s úsměvem a jen co znovu nabral rovnováhu, zapózoval pro diváky na znamení, že je v pořádku, uvedl list Daily Mail.

Na svých osmdesát let Biden působí poměrně vitálně, sportuje a vykonává jedno z nejnáročnějších zaměstnání na světě. Nicméně nejen jeho občasné pády, ale hlavně některé jeho projevy a odpovědi pro novináře vzbuzují obavy, zda ho už nedohání věk a zda by byl schopný vykonávat funkci ještě i v dalším období. Biden se v roce 2024 chystá obhajovat své prezidentské křeslo.

Jeho poslední zakopnutí na schodech přišlo v pátek 13. října ve Filadelfii, tentokrát svoje „zaváhání“ ustál. Na konci září mu to uklouzlo na schodech prezidentského speciálu Air Force One. Pády a různá zakopnutí ho provázejí od počátku jeho prezidentury. V březnu 2021 se „natáhl“, když nastupoval do speciálu, snažil se pomoct si přidržováním zábradlí, ale ani to mu nepomohlo a upadl ještě dvakrát.

Bidenovy pády

Velký pád ho potkal také v červnu 2022 v Delaware, kdy měl nehodu na kole. Měsíc před tím tomu předcházela další příhoda se schody Air Force One. Tentokrát se obešla bez pádu na zem, šlo jen o zaškobrtnutí. I letos měl Biden hned několik nehod, v únoru se opět „nepohodl“ se schody prezidentského speciálu, když se vracel z Ukrajiny a Polska. Podobná situace nastala i v březnu, když letěl do Alabamy.

Kamery zachytily také jeho zaváhání při květnové návštěvě Japonska, kdy se mu podlomilo koleno na schodech u Svatyně Icukušima. V červnu se pak prezident skácel k zemi před absolventy akademie amerického letectva ve státě Colorado, Biden následně vtipkoval o tom, že ho „sundal pytel“. Podle všeho měl zakopnout a upadnout přes černý pytel, který byl na pódiu.  

Video  Karambol amerického prezidenta: Biden zakopl a upadl na pódiu před kadety  - Reuters / Foto Profimedia
Video se připravuje ...

RASPUTIN ( 15. října 2023 18:55 )

Bum a znovu bum a ještě jednou bác...prostě přichází USA prezident.

Seniorlekar ( 15. října 2023 14:53 )

Ono dyzuz bychom byli u tech tablet, tak progresi demenmce jde zpomalit tabletami Lithium Carbonicum, jakoz i strava obsahujici tyumegaa3 a omega 6 kyseliny jak je uvvedeno vyse, vse je v sardinkach. Soit venia verbo v Blesku se lze i neco docist. Litera scripta manet..

dostojevskij ( 15. října 2023 02:40 )

Ale on chce opět kandidovat. Od korýtka se nikomu nechce. Já se divím, že Ivanka nechala Zemana zesměšňovat. Kdyby odešel kvůli zdraví, odešel by se ctí.(mohl chlastat doma u krbu).

lucie13 ( 14. října 2023 21:42 )

Seniorlekar ( 14. října 2023 19:24 )

Ale ja si myslim, ze prezident je pravzna representativni osobnost.No, kdyz obsac distene tabvrat, to snad nehraje roli

Zobrazit celou diskusi