Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pavel poletí do USA, prozradil Kolář. Dojde i na návštěvu Bílého domu? „To se uvidí“

Autor: ČTK, Mii - 
17. června 2023
10:50

Prezident Petr Pavel by se měl v září zúčastnit zasedání Valného shromáždění OSN ve Spojených státech. V rozhovoru deníku Právo to řekl jeho poradce Petr Kolář. O dalších cestách bývalý diplomat mluvit nechtěl.

„Návštěva prezidenta ve Spojených státech se plánuje v září na Valné shromáždění OSN. Jestli z toho bude něco víc, to se uvidí,“ uvedl Kolář.

Na Valném shromáždění OSN se schází hlavy států, v minulosti na něm vystoupili bývalí prezidenti Václav Havel, Václav Klaus i Miloš Zeman. V posledních letech Českou republiku na jednání zastupoval ministr zahraničí nebo premiér.

V poslední době se spekuluje, zda Pavel dostane od amerického prezidenta Joea Bidena pozvánku do Bílého domu. O setkání s bývalou hlavou Spojených států Donaldem Trumpem stál Zeman, pozván ale nebyl. Loni média informovala, že by se s Bidenem měl setkat premiér Petr Fiala (ODS). Dosud se tak nestalo. V Bílém domě jednal s americkým prezidentem naposledy bývalý premiér Andrej Babiš (ANO), a to v březnu 2019 s Trumpem.

Kolář kontakty v USA má. Kromě toho, že zde byl českým velvyslancem, pracuje pro americkou advokátní kancelář Squire Patton Boggs, která lobbuje mimo jiné v americkém Kongresu. Opakovaně během prezidentské kampaně ale zdůrazňoval, že tato práce mu nijak nebrání vykonávat roli poradce pro Pavla. Hovořil o tom také v pořadu Hráči na Blesk.cz. 

„Já jsem přišel do té korporace jako OSVČ, nejsem jejich zaměstnanec, jsou něco jako můj klient. A já můžu pro svoje jiné klienty využít síť právníků, kterou mají po světě,“ popsal Kolář.

Video  Hráči: Petr Kolář dělá pro Pavla za tisícovku. Promluvil i o Zemanovi, Kellnerovi, Nejedlém nebo Witowské  - hrc, Fameplay Live/Blesk
Video se připravuje ...

roxin ( 20. června 2023 09:05 )

Prý vzdělaní, mladí a voloči koalice mají blíž ke Clloneymu, tak to musí být všichni kterým chybí socík a BYLO LÍP!!!

roxin ( 19. června 2023 07:19 )

fab, mě tvé argumenty NEZAJÍMAJÍ a že budeš argumentovat ti NEPOMŮŽE, argumenty nejlépe využiješ jinde na bleskové diskusi určitě NE.

jajas ( 18. června 2023 21:18 )

O slátaninách píšeš momentálně ty. Tak si je odpusť a budeš mít pokoj. Ale ty rád šťouráš, viď? Bav se, ale beze mně.

jajas ( 18. června 2023 21:07 )

A jak jsi přišel na to, že jsem ti chtěl odpovědět? Nebo si myslíš, že je to povinné? Tvoje kvízy jsou nudné, stále dokolečka dokola, nezúčastním se. Ptej se klidně dál, ale nevyžaduj ode mne odpovědi na každou tvoji směšnou otázku. A nezoufej, určitě se najdou jiní, co tě vezmou na milost a budou s tebou tu hru hrát....

JaNat ( 18. června 2023 16:25 )

Ted vím proč mi je Kolář tak nesmírně nesympatický, tak to už raději Pavla a možná, že by Pavel nebyl ani tak špatný kdyby toho Koláře neposlouchal. ಠ╭╮ಠ

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa