Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

„Vypadáš hrozně.“ Melania ztrhala Trumpa za televizní vystoupení, přiznal exprezident

Autor: Darina Jíchová - 
6. října 2023
20:08

Americký prezident Donald Trump je k nepřehlédnutí a k nepřeslechnutí, jeho soudní kauzy plní stránky nejen domácího, ale i světového tisku, žádné z obvinění zatím nezastavilo jeho opětovnou snahu dobýt Bílý dům. Americké televize jsou zase plné jeho výstupů a přenosů z jeho mítinků, kdo na nich chybí, je bývalá první dáma Melania Trumpová, to ale neznamená, že manželovy výstupy nesleduje a nehodnotí. Server Newsweek zveřejnil, že mu řekla, že v „v televizi nevypadá dobře“.

Jestli něčím Trumpová proslula, pak svým vzhledem - vždy perfektně oblečená, nalíčená, učesaná. Jako bývalá modelka věděla, jak pózovat fotografům i které světlo kamer je nejlichotivější. To se nedá říct o exprezidentovi. Sám Trump na mítinku ve státě Iowa odhalil, s jakou kritikou přišla jeho manželka.

„Vypadáš hrozně,“ to bylo hodnocení, které mělo zaznít z úst Trumpové, když mluvila o exprezidentových televizních výstupech. Vysvětlila mu, že to zavinilo příliš silné nasvícení, které neprospělo jeho vzezření. Dále si Trump také postěžoval, že kvůli zmiňovanému ostrému světlu neviděl diváky.

„Ptal jsem se: Jak jsem vypadal. A manželka mi řekla: Nevypadal jsi dobře, bylo tam moc světla. Bylo to hrozné,“ uvedl Trump. „Mizerné nasvícení způsobí, že vypadáte mizerně,“ dodal. V Iowě navázal tím, že světla pravděpodobně stojí „pořádný balík“ a pochlubil se tím, že od dárců na svou kampaň už také vybral „balík“. „Daří se nám velmi dobře,“ chvástal se, „ale tahle světla? Ta jsou na nic.“

Kousky z Trumpova vystoupení kolují po sociálních sítích, některé z nich jsou dost bizarní. Sdílel je například editor kanálu MeidasTouch Ron Filipkowski, který si mimo jiné povšiml, že Trump kromě očerňování opozice měl místy problémy mluvit a bylo mu špatně rozumět. „Světla jsou ten poslední problém, který má,“ objevilo se v komentářích na síti X. „Naprostá tma a vypnutý zvuk, to by mu pomohlo,“ přidal další uživatel sítě.

Přes obvinění, kterým čelí, to vypadá, že Trump mezi voliči nabírá na popularitě, nebo o tom aspoň svědčí poslední průzkumy. Jeden z nich provedla společnost FiveThirtyEight, mezi republikánskými kandidáty zatím vede s 54,8 procenty, na druhém místě je pak floridský guvernér Ron DeSantis s 14,1 procenty, následován podnikatelem Vivekem Ramaswamym s 7,1 procenty. A Trumpovi neuškodilo ani to, že se neúčastnil druhé debaty mezi republikánskými favority pro prezidentské volby 2024.

Video  Exprezident Donald Trump se v Georgii vydal úřadům v nechvalně proslulé věznici.  - Profimedia.cz
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi