Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Co tím myslel? Biden zakončil projev slovy „Bůh ochraňuj královnu“, Američané nechápou

Autor: Mii - 
17. června 2023
13:20

O pozdvižení vyvolávající otázky, v jaké kondici se nachází americký prezident, se opět postaral Joe Biden. V pátek svůj projev v americkém státě Connecticut, jenž se věnoval zpřísnění kontroly držení zbraní, zakončil slovy „Bůh ochraňuj královnu“. Američtí novináři netuší, co tím americký prezident myslel, informuje televize BBC.

Slova o královně přišla zcela náhodně, nijak nenavazovala na téma projevu, ve kterém Biden celou dobu hovořil o zbraních. Americký prezident dokonce řešil krádeže aut, kdy vyslovil větu, nad níž si nyní láme hlavu nejeden novinář.

„Hodně z vás se mě ptalo, proč to řekl. Nemám sebemenší ponětí. A ostatní přítomní reportéři také neví,“ nechal se slyšet novinář Todd Gillman z listu The Dallas Morning News. Zmatená je také Olivia Daltonová z tiskového oddělení Bílého domu, která uvedla, že „Biden komentoval cosi v davu“. Jenže bylo zřejmé, že mluvčí se pouze snaží vysvětlit situaci, na niž nemá odpověď.

Američtí novináři nyní spekulují, zda Biden narážel na zesnulou britskou královnu Alžbětu II., kterou nedávno nahradil její syn, král Karel III. Jenže i kdyby mluvil o této královně, pořád není jasné, z jakého důvodu to udělal.

O Bidenově zdravotní kondici se v USA v poslední době hovoří často, i kvůli jeho záměru ucházet se o Bílý dům znovu. Lékaři z jeho týmu tvrdí, že je v naprostém pořádku, i psychicky. Nicméně zmatené vyjádření nevypustil Biden poprvé, naopak se toho dopouští opakovaně, například když loni v září zapomněl, že zemřela členka Sněmovny reprezentantů Jackie Walorská. V listopadu si pak veřejně spletl Irák s Ukrajinou.

Video  Karambol amerického prezidenta: Biden zakopl a upadl na pódiu před kadety.  - Reuters / Foto Profimedia
Video se připravuje ...

JaNat ( 18. června 2023 08:23 )

Díky jemu je válka na Ukrajině, chápu, že si plete Irák s Ukrajinou. V Iráku s válkou začínal a pak měl prsty v každé další. Ukrajina je doufám jeho poslední. Biden je pro mne největší válečný zločinec po Ádovi.

JaNat ( 18. června 2023 08:21 )

Když se zeptáš ukrajinských uprchlíků, řeknou ti to samé, i když mnozí už ze strachu mlčí.

Jirik-ta ( 17. června 2023 15:39 )

Putin: Zelenskyj je ostuda Židů, hrdina neonacistů
http­s://tv­.idnes­.cz/zah­ranic­ni/vla­dimir-putin-zelenskyj-neonaciste-hrdina-proslov-ukra­jina­.V2306­16_170­127_id­nestv_­pech

trintin ( 17. června 2023 14:39 )

„Bůh ochraňuj královnu“?? Možná tím myslel na včelstvo, které jako lidé v jeho věku trpí "májovkou"?

Zobrazit celou diskusi