Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Termín porodu premiérovy manželky se blíží: Překvapivý tah s vánočním přáním Johnsonové

Autor: Darina Jíchová - 
6. prosince 2021
10:55

Kancelář britského premiéra během druhého adventního víkendu zveřejnila oficiální vánoční přání, chybí na něm Boris Johnson, jeho těhotná manželka Carrie i jejich roční syn Wilfred přezdívaný Wilf. Místo toho je na něm fotka Dilyna, rozpustilého psa prvního páru. Letošní svátky se pro Johnsonovy skutečně ponesou v rodinném duchu, premiérova žena by totiž měla kolem Vánoc rodit, uvedl list Daily Mail.

„Kde je Wilf?“ ptají se lidé na sociálních sítích poté, co bylo zveřejněno letošní oficiální vánoční přání. Už je to podruhé, kdy Johnson porušil tradici a neukázal rodinu, předchozí premiéři jako David Cameron nebo Tony Blair používali na přáních rodinné snímky. Současný ministerský předseda ale sáhl po snímku psa dovádějícího v zasněžené zahradě premiérského sídla v Downing street.

Toto vánoční přání poputuje na adresu světových lídrů, velvyslanectví, ambasád a dalších vlivných organizací a skupin. „Všechno nejlepší na Vánoce a do Nového roku, přejí Boris a Carrie Johnsonovi,“ stojí vevnitř přání s podpisem premiéra a jeho manželky. Také loni byl hlavní hvězdou blahopřání Jack Russell teriér Dilyn.

Kontroverzní „psí“ focení

Kromě psa je na sváteční kartě také vánočně laděná studentská malba Downing street od Tejindera Virdeea z umělecké školy Uxbridge College. Johnsonovi bedlivě střeží soukromí svého malého synka a zatím jeho tvář neukázali veřejnosti, v tisku se vždy objevuje zezadu. Britové tak mají možnost obdivovat Wilfredovy bujné blonďaté kadeře, které zdědil po rodičích.

Johnsonova vánoční přání tak kontrastují například těm z doby Camerona nebo Blaira, kteří vždy připojovali snímky celé rodiny. „Nechtějí ze svého syna dělat veřejnou osobu,“ komentoval pro tisk známý páru. Ani fotka Dilyna není úplně aktuální, focena byla v únoru během kontroverzního photoshootu, kdy do Downing street byli pozváni tři fotografové, včetně autorky záběru Pippy Fowlesové, speciálně pro focení psa.

Dilyn, pes britského premiéra Johnsona a jeho snoubenky Carrie Symondsové. Dilyn, pes britského premiéra Johnsona a jeho snoubenky Carrie Symondsové. | Twitter Carrie Symondsové

Kancelář premiéra následně musela vystoupit s prohlášením, že fotografové nefotili jen Dilyna, ale celý kabinet. Downing street zaměstnává plně fotografa Andrewa Parsonse, který za rok bere zhruba tři miliony korun. Brity drahé focení pro psa pohoršilo, zvláště v době pandemie.

Den před zveřejněním Dilynových fotek navíc další fotograf hrazený z fondů Downing street, tedy daňovými poplatníky, publikoval nové oficiální záběry vrchního myšilova Larryho. „Veřejnost má správné poznámky, vypadá to, že rozpočet na focení nemá žádné limity,“ komentovala místopředsedkyně labouristů Angela Raynerová.

Porod Johnsonové se blíží

Mnoho Britů se těšilo na snímek Johnsonovy rodiny, už jen pro to, že se brzy rozroste. V létě Johnsonová oznámila, že je znovu těhotná, svěřila se také s tím, že počátkem roku prodělala potrat. Ve svém příspěvku na instagramu vysvětlila, že očekávají „vánoční“ dítě, rodit by tak podle spekulací mohla během následujících 2 až 3 týdnů. Přesný termín porodu znám není.

Pro premiéra to bude už sedmý potomek, druhý pak se současnou manželkou. Johnsonová se otevřela o svém potratu a přiznala, jak moc ji ztráta dítěte zasáhla. Pomohly jí příběhy žen a párů, které si prošly stejnými či podobnými tragédiemi. Dodala také, že další pomocí bylo to, že se jí po potratu podařilo rychle znovu otěhotnět. Připustila však, že je během těhotenství plná obav.

Video  „Narcistní pitomci!“ Psycholog se v Epicentru opřel do narušitelů karantény a lidem vzkázal: „Nenechme se rozeštvat!"  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi