Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muž uvázal psa k tvárnici a hodil jej do řeky: Sousedé se mu za utýrané zvíře mstí

Autor: štt - 
13. října 2021
16:38

Australan stanul před soudem kvůli obvinění z týrání zvířete. Po zaplacení kauce a návratu domů na něj čekalo nemilé překvapení. Někdo z místních na jeho garážová vrata nasprejoval nápis „vrah psů“. Hněvu neunikl ani na sociálních sítích, kde mu za jeho zločin lidé hrozili násilím.

Shannon de Waard (39) z australského města Miranda čelí obvinění z umučení svého německého vlčáka k smrti. Přitěžujícím je i způsob, jakým se nebohého zvířete zbavil. Ještě živé jej připoutal k betonovému závaží a vhodil do řeky, kde jeho bezvládné tělo našli zděšení plavci. Policie muže zatkla v pondělí 11. října. V jeho domě našla stejné stahovací pásky, které byly použity k připoutání psa k tvárnici. Mimo to u sebe muž schovával přes 100 gramů marihuany.

Shannon se sice proti obvinění plánuje vzepřít, ale své sousedy si nejspíš zpátky neudobří. Nejen že instalatérovi pravidelně chodí anonymní vyhrůžky, ale dokonce mu někdo posprejoval garáž a propíchl pneumatiky venku zaparkovaného auta. Soudce Stewart se k plánovému odvolání vyjádřil skepticky: „Pan de Waard byl uznán majitelem mrtvého vlčáka. Od svědků máme potvrzeno, že se nejednou potýkali s jeho agresivním chováním.“

Shannon nyní zažívá krušné chvíle. Nemůže si dojít nakoupit, aniž by schytal sadu urážek od kolemjdoucích. Doma na něj zase čekají výhružné komentáře na facebooku. Pod jeho fotkami se lze dočíst: „Zasloužil by sis sám, aby tě někdo přivázal k závaží a hodil pod hladinu. Až chcípneš, bude svět o trochu lepší místo. Nezasloužíš si dýchat stejný vzduch jako ostatní.“

Zloba se přelila i do formy občanského protestu. Dle serveru Daily Mail skupina lidí založila online petici žádající pro muže co nejvyšší možný trest. Za pár dní zde přibylo na šest tisíc podpisů. Ironií je de Waardova předcházející aktivita na facebooku. Na svém profilu sdílel příspěvek za zákaz psích velkochovů. Sám byl členem skupiny Dej like, pokud miluješ psy.

Další soudní přelíčení je naplánováno na 23. listopadu. Do té doby se Shannon musí třikrát týdně hlásit u místní policie, má zakázáno pít alkohol a konzumovat jiné návykové látky a vycházet smí pouze mezi osmou ranní a osmou večerní hodinou.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi