Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Brigitte se blýskla diamantem: Macronová předvedla opulentní prsten od prezidenta

Autor: Darina Jíchová - 
27. srpna 2021
05:27

První dáma Francie Brigitte Macronová (68) vyrazila bez manžela, prezidenta Emmanuela Macrona (43) na Filmový festival v Angoulême (FFA). Oproti jiným příležitostem působila v bělostném sáčku, košili a džínech velmi ležérně. Neopomněla svůj oblíbený pár lodiček, ladící kabelku a roušku. Jednoznačně nejvýraznější součástí byl blyštivý snubní prsten, uvedl list Daily Mail.

Macronová se účastnila 14. ročníku FFA, během akce střídala obuv a podpatky semtam vyměnila za tenisky. Pozornost všech se ale upírala na její prsten, který dostala od Macrona během jejich svatebního obřadu v roce 2007. Co se o Macronové moc neví, je, že nosí hned dva snubní prsteny, jeden z nich patří její starší sestře, která zemřela, když byla první dáma malá. Macronové v době nehody bylo jen 8 let.

Macronovi nosí dva snubáky

„Má tak u sebe vždy kus své sestry,“ komentovali známí Macronové pro francouzský tisk. Prezident Macron má také na rukou dva „snubáky“, jeden na levém prsteníčku, druhý na pravém. Tento fakt upoutal mnoho lidí, jen pár novinářů se ale osmělilo zeptat. „Oba prsteny jsou od stejné ženy,“ reagoval francouzský prezident.

Prezident Macron nosí dva snubní prsteny. Prezident Macron nosí dva snubní prsteny. | Reuters

Byla to až Macronová, kdo vysvětlil, jak je to s manželovými dvěma prsteny. Jeden pochází z jejich svatby, druhý mu darovala dlouho před tím, než se brali. Když Macron odjížděl studovat do Nigérie, jeho tehdy ještě přítelkyně mu dala prsten. „Bylo to poprvé, kdy jsme byli tak dlouho od sebe, měl být pryč půl roku,“ sdělila Macronová novinářce Anně Fuldaové.

Usměvavá první dáma

První dáma na jihozápad Francie dorazila ve společnosti bodyguardů. Úsměvy rozdávala na všechny strany a davu posílala polibky. Většinu času strávila v roušce, na focení si ji ale sundala.

Video  Režisér Ondříček o Zátopkově selhání, Neužilově stydlivosti a nesplněném přání Dany Zátopkové  - Pavlína Horáková, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi