Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Proč Macronová (68) nechodí na pláž? Vodní radovánky má kvůli plavkám raději u bazénu

Autor: Darina Jíchová - 
5. srpna 2021
05:20

První pár Francie, prezident Emmanuel Macron (43) a první dáma Brigitte Macronová (68), jsou na dovolené v pevnosti Brégançon. Letní sídlo francouzských prezidentů se nachází na Francouzské riviéře, na okolních plážích na ně lidé narazí jen zřídka, Macronová to vysvětlila tím, že se nechce nechat fotit v plavkách. O vodní radovánky však nepřijde, v pevnosti nechala s manželem zbudovat bazén, informoval magazín Gala.

Bazén byl v Brégançonu postaven v roce 2018, přestože se o něm mluvilo už několik let, plán stavby zrealizoval až Macron. Podle zdrojů se k tomuto kroku rozhoupal na popud manželky, první dáma se na veřejnosti nechtěla objevovat v plavkách, zvláště pak po předešlé zkušenosti z roku 2016, kdy se její snímek objevil na titulní stránce francouzských magazínů.

První dáma Francie Brigitte Macronová. První dáma Francie Brigitte Macronová. | Reuters

První dámě vadili paparazzi

Byl to docela kontroverzní projekt, který stál 866 tisíc korun, prezident Macron za stavbu bazénu sklidil kritiku. Francouzi mu vyčítali mrhání peněz na něco, co je „jen“ pro soukromí jeho manželky a její rodiny. Macronová se netají tím, že jí není příjemné, když ji někdo fotí v plavkách.

„Když se jdeme koupat, čekají tam paparazzi,“ řekla v rozhovoru pro RTL. Dodala, že je unavená z toho, jak ji při všem někdo fotí. I proto se fotky Macronové z dovolené objevují jen málokdy a většinou z dálky.

Téma soukromého bazénu má i druhou stranu, Francouzi sice prezidentovi vyčetli, že zbytečně „vyhodil“ peníze, Macron ale v podstatě ušetřil. Každá „výprava“ k moři, na kterou by se první pár vydal, by totiž vyšla na dost velký obnos.

„Kritice rozumím,“ reagovala Macronová na nespokojenost Francouzů po dokončení stavby bazénu. Elysejský palác pak v prohlášení vysvětlil, proč je bazén vlastně výhodou. Za prvé finance na jeho budování byly vzaty z fondu vyhrazeného na správu prezidentského sídla, ten čítá 3,8 milionu korun na rok.

Koupání v moři vyjde draze

S dalším objasněním, proč stát vlastně na bazénu ušetří, nabídl novinář Pierrick Geais. Prezidentský pár by na každé vycházce k moři a při koupání musel doprovázet zvýšený počet bodyguardů a i potápěči. „Koupačka“ v moři by tak vyšla i na 1,5 milionu korun.

Letos se Macronovi k Azurovému pobřeží vydali na konci července, jak tisku potvrdil Elysejský palác. Prezident dovolenou jako tradičně pojímá polopracovně, na svém instagramu zatím zveřejnil sérii videí, na kterých odpovídá na otázky občanů. Dotazy se týkaly například pandemie covidu-19 nebo vakcinace.

Video  Trump hodnotil tělo francouzské první dámy: Poslechněte si, co řekl  - Reuters, Facebook / Elysejský palác
Video se připravuje ...

 

nick55 ( 5. srpna 2021 22:27 )

Štíhlé nohy fajn, ale hustá hříva jí s dlouhou bradou zkracuje krk a horní polovinu těla tak činí jaksi zakrslou... sluší jí to v bílých šatech, kde má vlasy vyčesané, krk odhalený a tělo vypadá souměrně.

naidka ( 5. srpna 2021 13:18 )

Takové pokoukáníčko schovává jen a jen pro manžílka.

naidka ( 5. srpna 2021 13:16 )

Docela správné rozhodnutí - takové sebekritické.

y1xcvbnm ( 5. srpna 2021 12:41 )

kolik asi má paruk??? Kdyby jí spadla tak to by bylo pokoukání

Zobrazit celou diskusi