Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Macronová oslavila 68. narozeniny: Píseň od gratulantů a odklad na léto kvůli covidu

Autor: Darina Jíchová - 
15. dubna 2021
05:25

První dáma Francie Brigitte Macronová tento týden oslavila 68. narozeniny a mezi prvními gratulanty nechyběl její známý, sloupkař Bernard Montiel. Novinář přiznal, že Macronové nepřál osobně, ani s ní nemluvil, ale že jí nechal zpívanou hlasovou zprávu, uvedl magazín Closer. Francouzský tisk připomněl, že první dáma nemá ráda připomínky na svůj věk.

Montiel a jeho kolega, rozhlasový moderátor Cyril Hanouna, první dámě na den jejích narozenin 13. dubna volali, ale Macronová jim telefon nezvedla. Novináři se nenechali odradit a na záznamníku jí nechali vzkaz – narozeninovou písničku. Montiel vysvětlil, že volali kolem sedmé večer, a to je většinou první dáma ještě v práci.

První dáma a věk

S Macronovými se Montiel seznámil ještě předtím, než se Emmanuel Macron (43) stal prezidentem, novinář popřel, že by měl na francouzského prezidenta nějaký vliv. „Moje rady nepotřebuje,“ komentoval. Je si velmi blízký s první dámou, o tom svědčí i fakt, že mu poskytla dlouhý rozhovor. Macronová totiž na rozdíl od manžela nerada mluví s novináři či vystupuje naživo před kamerami.

„Je to velmi aktivní žena, rozdala by se,“ složil jí poklonu. Macronová se v minulosti nechala mnohokrát slyšet, že nemá ráda, když v tisku upozorňují na její věk, případně připomínají věkový rozdíl mezi ní a jejím manželem. První dámu s prezidentem dělí čtvrt století, poznali se na lyceu ve městě Amiens, kde byla jeho učitelkou.

Macronová během pandemie

Oslavy jejích narozenin v Elysejském paláci byly pravděpodobně velmi skromné, slavit se totiž bude až v létě během dovolené v letním sídle francouzských prezidentů, Fort de Brégançon. Na vině je stejně jako loni pandemie koronaviru, první dáma i prezident nemoc covid-19 prodělali. Macronová měla podle všeho lehký průběh nemoci s tradičními symptomy jako ztráta chuti a čichu. Nyní čeká na vakcínu, očkovaná stále ještě nebyla.

Video  Maďar o osudových chybách v boji proti koronaviru, neuhasitelném požáru a podmínkách rozvolnění  - Blesk
Video se připravuje ...

Ievice-je-smegma ( 15. dubna 2021 14:17 )

Někde mají gerontofila, jinde zase mrzáka tělesného a zrůdu duševní.

Zobrazit celou diskusi