Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Melania už nesedí v koutě. Na Floridě zazářila vedle Trumpa v bílých šatech za 43 tisíc

Autor: Darina Jíchová - 
13. dubna 2021
05:15

Vypadá to, že duben je měsícem, kdy se bývalá první dáma Spojených států Melania Trumpová pozvolna vrací do veřejného života. Stále častěji manžela, exprezidenta Donalda Trumpa, doprovází na společenské akce. Na té poslední, benefici pro Republikánskou stranu, vynesla bílé šaty v hodnotě 43 tisíc korun, uvedl list Daily Mail.

Po odchodu z Bílého domu v lednu 2021 a přesunu na Floridu, kde s manželem a synem Barron žije v sídle Mar-a-Lago, se Trumpová stáhla do ústraní a i s víkendovou republikánskou akcí se ukázala jen šestkrát. Duben je výjimečný nejen v tom, že víc začala chodit do společnosti, Trumpová je znovu aktivní i na sociálních sítích.

Na víkendovou událost sáhla Trumpová po bílém modelu, róba z dílny italského módního návrháře Giambattisty Valliho ji vyšla v přepočtu zhruba na 43 tisíc korun. Někdejší první dáma působila velmi elegantně a uvolněně, na tváři jí pohrával úsměv. Je evidentní, že odchodem z Bílého domu z ní spadla obrovská tíha, jako první dáma se totiž na veřejnosti usmívala jen zřídka.

Jako první dáma USA se Trumpová na veřejnosti většinou tvářila velmi stroze. Jako první dáma USA se Trumpová na veřejnosti většinou tvářila velmi stroze. | Reuters

Přestože se Trumpová pozvolna vrací na veřejnost, vystupuje pouze v rámci resortu Mar-a-Lago, oficiálnějším akcím se vyhýbá, podle zdrojů Daily Mailu chce pro sebe a Barrona „klidnější život“. O víkendu ale vyšla z ústraní a doprovodila manžela na republikánskou benefici, bývalý první pár v sále resortu přivítal bujarý potlesk.

Zatímco se exprezident vítal s hosty, Trumpová se usmívala a mávala davu. Překvapivě si Trumpová odpustila i milované jehly a krásné šaty doplnila o bílé boty na nízkém podpatku.

Trump si neodpustil ostrý útok na senátora

Podle deníku The Washington Post měl Trump asi hodinový projev, exprezident před shromážděnými prohlásil, že vakcínu proti covidu-19 by měli pojmenovat po něm, a zmínil se znovu o tom, že listopadové prezidentské volby byly zmanipulované. Dodal také, že by si přál, aby jeho bývalý viceprezident Mike Pence byl odvážnější. Dotkl se i migrační krize na hranicích a v aluzi na své prohlášení o uprchlících z Blízkého východu nelegální migranty ze Střední a Jižní Ameriky označil za „agresivní zločince“.

Terčem Trumpových útoků se stal také lídr republikánské menšiny v Senátu Mitch McConnell, ve svém projevu měl exprezident senátora dokonce označit za „blbého zku*vysyna“. McConell a Trump jsou na ostří nože kvůli lednovému vpádu do Kapitolu, který mají na svědomí příznivci exprezidenta. Podle senátora za útok na budovu Kongresu může Trump. 

Kondolence pro královnu

Trumpová se pomalu vrací i na sociální sítě, 12. února pomocí twitteru oznámila otevření své nové kanceláře a od té doby znovu začala přispívat na svůj profil, většinou vzpomínky na čtyři roky v Bílém domě, v březnu přidala přání k patnáctým narozeninám syna Barrona, v dubnu pak lidem popřála „Veselé Velikonoce“. Ve svém posledním příspěvku kondolovala britské královně Alžbětě II.

„Prezident Trump a já vyjadřujeme upřímnou soustrast jejímu veličenstvu královně, královské rodině a všem lidem Velké Británie, svět truchlí nad ztrátou prince Philipa,“ napsala Trumpová po oznámení úmrtí prince Philipa (†99).

Video  Donald Trump opouští Bílý dům  - Reuters
Video se připravuje ...

Thyronx ( 14. dubna 2021 02:40 )

jedna nulka vypadla ale i 2000 USD není závratná částka,
84% dolarových milionářů včetně mne, se nepovažuje za bohaté. A jestli disponuji teď 127 miliony korunek českých pak to neznamená nic víc, než "slušně zajištěný" na stará kolena.

Thyronx ( 14. dubna 2021 02:36 )

Trump má kariéru teprve před sebou.
Republikáni maj čas na nominace několik let.

Thyronx ( 14. dubna 2021 02:34 )

Šatičky za 200 dolarů?
Co to je? To si tu koupí kdekdo...
Proč zrovna Melánka?

iFender ( 13. dubna 2021 21:29 )

Doufam,ze se Donald Trump bude dale angazovat v politice a pokusi se vratit amerika tam kde byla a jak jsme ji meli radi.

spania ( 13. dubna 2021 11:40 )

To byly řeči jak se s D.Trumpem Melania hned rozvede jen vypadnou z Bílého domu... Jsem ráda,že se nic takového nestalo a že se znovu objevují vedle sebe a vrací se do veřejného života.Možná toho všeho mají oba dost,ale jsou přes to všechno stále při sobě a jsou si oporou a to je dobře.

Zobrazit celou diskusi