Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Co dělá Melania na Floridě? Bývalá první dáma USA se úplně stáhla z veřejného života

Autor: Darina Jíchová - 
11. dubna 2021
06:00

Po bývalé první dámě Spojených států Melanii Trumpové (50) jako by se slehla zem, někdejší nejsledovanější žena světa se zcela stáhla do ústraní. Od lednového odchodu z Bílého domu žije s manželem, exprezidentem Donaldem Trumpem (74), na Floridě v jeho sídle Mar-a-Lago. Jenže i tam ji lidé vídají jen zřídka. Stáhla se i ze sociálních sítí, na které nyní přispívá je velmi sporadicky, uvedl list Daily Mail.

Od ledna se na veřejnosti Trumpová ukázala jen pětkrát, nešlo přitom o žádné oficiální vystoupení, ale jen o večeře v resortu. Bývalá první dáma se sice na požádání občas vyfotí s fanoušky, většinou se ji ale podaří zachytit jen z dálky. Už na konci manželovy prezidentury dala jasně najevo, že „má dost života na veřejnosti“.

Bývalá první dáma USA Melania Trumpová. Bývalá první dáma USA Melania Trumpová. | Reuters

Ve Washingtonu ještě novinářům pózovala v černém kostýmku, tmavých slunečních brýlích a vysokých podpatcích – tedy ve své obvyklé „uniformě“. Když ale vystoupila z letadla na Floridě oblečená v dlouhých a barevných kaftanových šatech, které doplnila balerínami, na novináře se ani nepodívala a rovnou zamířila do auta. Z Mar-a-Lago pak jen vzkázala, že připravuje otevření své kanceláře.

Zatímco její manžel tráví dny na golfu, nebo mezi hosty letoviska či golfového klubu, hostí přátele, známé republikány, případně se sem tam objeví na nějaké akci pořádané v Mar-a-Lago, Trumpová si soukromí střeží ještě víc než v Bílém domě. Podle zdrojů blízkých rodině se bývalá první dáma naplno věnuje rodině, hlavně patnáctiletému synovi Barronovi. Zatím ani nic nenasvědčuje tomu, že by plánovala rozvod, o kterém se hojně spekuluje v tisku.

Tlustá čára za Washingtonem?

Trumpová se na veřejnosti ukázala například 14. února, na svátek sv. Valentýna, s manželem si vyšla na večeři, u této příležitosti se vyfotila s několika dalšími hosty Mar-a-Lago. Svátek zamilovaných využila i k návratu na své sociální sítě, v příspěvku sdílela valentýnské fotky z uplynulých let, manžela ale nezmínila. Nepřipomněla ani výročí svatby, které oslavili krátce po odchodu z Bílého domu.

První týdny po stěhování podle zdroje trávila v lázních a wellness centrech, které letovisko nabízí. „Na rozdíl od manžela za Washingtonem udělala tlustou čáru,“ komentoval zdroj. Znovu o sobě dala Trumpová vědět 20. března, kdy její syn slavil patnácté narozeniny. „Všechno nejlepší, BWT,“ napsala pyšná matka. Iniciály BWT odkazují k synově celému jménu Barron William Trump. Na zveřejněné, podle mnohých trochu neosobní, fotce byly černé balonky ve tvaru patnáctky.

Osobně ji pak lidé mohli zahlédnout 28. března, kdy si v doprovodu manžela, syna a ochranky vyšla na procházku. Měla na sobě bílé šaty s kontrastním silným černým pruhem v pase, slovinská exmodelka se překvapivě usmívala. Jako první dáma proslula svým strohým a chladným výrazem. Není přesně jasné, kam si rodinka vyrazila, Trumpovi ale byli v dobrém rozpoložení a zastavili se u fanoušků, se kterými prohodili pár slov.

Velikonoce Trumpových

V dubnu začala být aktivnější, první den v měsíci připomněla, že duben je měsíc vojenských rodin a obětí, které přinášejí. Jako první dáma Trumpová pravidelně navštěvovala rodiny amerických vojáků. Vojenské rodiny jsou i v centru zájmu její nástupkyně Jill Bidenové. O den později si opět ve společnosti manžela a syna zašla na večeři, tentokrát se u fanoušků nezastavila.

Na Velikonoce Trumpovi vyrazili na mši, Trumpová následně přidala i přání krásných svátků na sociální sítě. V kostele sklidili bujarý potlesk od svých příznivců. „Je mi ctí zde přivítat pana prezidenta a paní Trumpovou,“ vítal je pastor Todd Mullins. Bývalá první dáma zamávala ostatním věřícím a po mši krátce promluvila s pastorem.

Kostel má kapacitu 1500 míst a na Boží hod velikonoční bylo téměř plno, na záběrech pořízených během mše je patrné, že nikdo ani Trumpovi neměl roušku. Po obřadu je limuzína odvezla zpátky domů, v neděli ve svém letovisku exprezident Trump hostil vnoučata. Snímky z rodinné sešlosti sdílel Trumpův syn Donald mladší, jeho macecha se na žádné fotce ale neobjevila.

Hosté letoviska Mar-a-Lago měli možnost Trumpovou zahlédnout i tento týden, ve středu 7. dubna povečeřela s manželem v jedné z restaurací resortu. Video z večera zveřejnil někdejší mluvčí Bílého domu Sean Spicer. „Byl jsem na večeři v Mar-a-Lago, u stolu vedle nás seděl prezident Trump, poslal nám své oblíbené jídlo humra a zmrzlinový pohár,“ komentoval Spice video.

Co Trumpová plánuje dál?

Pokaždé, když se Trumpovi objeví v restauraci, hosté je vítají potleskem a radostným pokřikem. Zdá se, že bývalá první dáma načerpala ztracené síly, duben je zatím měsícem, kdy se na veřejnosti objevovala nejčastěji. Neví se, jaké jsou její další plány. V lednu se mluvilo o tom, že bude pokračovat ve své kampani „Buďme nejlepší“ zaměřené na děti. Od 12. února funguje její nová kancelář.

Video  Donald Trump opouští Bílý dům  - Reuters
Video se připravuje ...

jochen84 ( 11. dubna 2021 06:32 )

Krásná,nejhezčí první dáma všech dob. Škoda,že to nedopadlo a je tam ten dědula s Alzheimrem a tím koštětem....

Zobrazit celou diskusi