Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

„Melania nesmutní.“ Trumpová je připravená na odchod z Bílého domu, balila hned po volbách

Autor: Darina Jíchová, ČTK - 
17. ledna 2021
06:15

Podle zdroje z Bílého domu to vypadá, že první dáma Spojených států Melania Trumpová počítá minuty do chvíle, kdy bude moct prezidentské sídlo opustit. Už příští týden ve středu 20. ledna nastane „střídání stráží“ a na postu amerického prezidenta nahradí Donalda Trumpa demokrat Joe Biden. Poslední dny Trumpovy vlády poznamenal vpád jeho příznivců do budovy amerického Kongresu a následná ústavní žaloba. Do poslední chvíle Trump odmítal přiznat porážku u voleb, to jeho manželka se s tím smířila hned a začala plánovat přesun na Floridu, uvedl list Daily Mail.

„Melania rozhodně není smutná z toho, že musí odejít z Bílého domu. Balit začala tajně hned po volbách, když ještě Donald věřil tomu, že se mu nějak podaří udržet si prezidentské křeslo,“ prozradil zdroj z Bílého domu stanici CNN. „O tom, že nebude na Bidenově inauguraci, se dozvěděla až z manželova tweetu, kdy oznamoval, že on tam nepůjde,“ dodává zdroj.

Stěhování z Bílého domu

„Není to poprvé, kdy se dozvěděla něco z manželova Twitteru před tím, než ji o tom informoval,“ vysvětlil zdroj. Zmínil se také o spekulacích, že Trump s rodinou a nejbližšími spolupracovníky opustí Bílý dům a Washington už 19. ledna, v předvečer Bidenovy inaugurace.

Odhalil také to, že první dáma začala s balením Bílého domu a přípravou stěhování tajně. Podle zdroje musela jednat velmi diskrétně, protože její manžel odmítal uznat prohru. Přestože je Trumpová připravená odejít z prezidentského sídla, předání moci nastupujícímu Bidenovi a jeho ženě Jill nijak neulehčuje. Nicméně pracovníci Východního křídla připravují všechno potřebné pro novou první dámu.

Do Bílého domu tento týden přijeli stěhováci, před kancelářemi Západního křídla jsou vyskládané krabice s dokumenty, Trumpova administrativa začala se stěhováním, Trump totiž teprve minulý týden prohlásil, že do Bílého domu přijde nová vláda. Tím de facto poprvé a konečně uznal svou porážku. To rodinné prostory už jsou skoro vyklizené.

První dáma přišla o lidi

První dáma na závěr svého čtyřletého období přišla o několik členů svého týmu, celkem pět lidí včetně její personální šéfky Stephanie Grishamové podalo výpověď. Za jejich odchodem stojí výtržnosti a násilí v Kapitolu, které mají na svědomí Trumpovi příznivci a při kterém zemřelo 5 osob.

První dáma se od Silvestra neukázala na veřejnosti, vpád do Kapitolu sice odsoudila, ale podle zdroje CNN z Bílého domu již není „v myšlenkovém a emocionálním rozpoložení na to, aby se zapojovala“ do dění v zemi. Mnozí ji zkritizovali za to, že si hraje na oběť.

Co dělala Melania během vpádu do Kapitolu?

Zatím přesně není jasné, co Trumpová bude dělat po odchodu z Bílého domu. Na Floridě se už poohlížela po škole pro Barrona, podle svých blízkých dostala nabídku jak napsat knihu, tak do televize. Otazník visí i nad pokračováním její kampaně „Buďme nejlepší“ zaměřené na děti.

Zdroj CNN rovněž doplnil, co Trumpová dělala v době vpádu do Kapitolu. „Prezident a jeho synové Eric a Don mladší venku burcovali lidi a vybízeli je k pochodu na Kapitol – a paní Trumpová? Hrála si s porcelánem. Ve Východním křídle byl fotograf, se kterým pracuje na fotoknize o prezidentských předmětech,“ tvrdí zdroj. „I její nejbližší poradce její chování zarazilo,“ zdroj se domnívá, že to mohlo přispět k jejich odchodu. „Přišli jí říct, co se děje v Kapitolu. Nic na to neřekla a dál aranžovala vázy na focení,“ objasnil zdroj.

Video  Trumpová versus Bidenová  - Reuters
Video se připravuje ...

MAMKA2316 ( 17. ledna 2021 08:58 )

TRUMP NEBO BIDEN ???KDO BUDE ASI PREZIDENT ???? TRUMP MÁ V RUCE UDAJNĚ ŠILENÉ DŮKAZY ???? NO A RMADA HO UDJANĚ MILUJE ???

Zobrazit celou diskusi