Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Rozvod na obzoru? Trumpová už stěhuje svou kancelář z floridského sídla exprezidenta

Autor: Darina Jíchová - 
30. ledna 2021
05:40

Bývalá první dáma Melania Trumpová se na Floridě porozhlíží po místu, kde by si mohla otevřít kancelář. Kráčí ve stopách svých předchůdkyň, které se i po odchodu z Bílého domu dál věnovaly svým projektům. Trumpová měla možnost působit z rezidence Mar-a-Lago, kam s manželem a exprezidentem Donaldem Trumpem přesídlili, rozhodla se ale jinak. Podle vztahových expertů to může být její první krok k možnému rozvodu, informoval list The Mirror.

Po kanceláři se Trumpová rozhlíží ve městě Palm Beach, tedy v blízkosti manželova letoviska. „Ano, tohle by mohla být příprava na rozvod, a pokud ne přímo na rozvod, tak na separaci. Možná nejdřív bude chtít zkusit žít odděleně,“ komentovala vztahová guru Louisa Whitneyová. Doplnila, že není neobvyklé, že partneři z různých důvodů setrvají v nešťastném manželství.

„Nákup nebo pronájem nemovitosti jsou většinou první kroky přípravy k odchodu od partnera, samozřejmě v případě, že to člověku umožňují finance,“ navázala Whitneyová. „Pokud si Melania přeje oddělenou kancelář, může to napovídat tomu, že by se ráda hlouběji distancovala od manžela. Je pravda, že se nemusí nutně jednat o rozvod, je možné, že se chce osamostatnit a vytvořit si image bývalé první dámy,“ dodala guru.

Trumpová jde vlastní cestou

„Další možností je, že potřebuje najít a vytvořit si novou vlastní identitu. Myslím, že taková separace je mnohem těžší než odchod ze vztahu, zvláště pokud je partner někdo jako Donald Trump, který je otevřenější a známější než Melania,“ domnívá se Whitneyová.

Další vztahová poradkyně Tina Wilsonová, která založila seznamovací aplikaci Wingman, je toho názoru, že Trumpová si „prostě jen chce razit vlastní cestu“. „To nemusí být nutně konec vztahu, může jít jen o její práci,“ řekla Wilsonová.

Jako bývalá první dáma žila Melania čtyři roky pod drobnohledem, každé její gesto a výraz byly analyzovány. Byla milována, kritizována a nenáviděna, stála po boku Donalda Trumpa, který se vyžívá v tom, že je středem pozornosti. Teď má Melania neuvěřitelnou příležitost osamostatnit se, vytvořit si vlastní pracovní prostor, vybrat si projekty a formovat svou veřejnou osobnost, jak sama chce,“ uvedla Wilsonová.

Expertka: Melania chce svobodu

„Měla možnost mít společnou kancelář s exprezidentem, nebo pracovat z rodinného sídla. Tím, že se rozhodla pro jinou variantu, dala jasně najevo, že je její služba u konce a že si bere nějaký čas jen pro sebe,“ zanalyzovala Wilsonová.

„Samozřejmě by pro ni bylo jednodušší mít kancelář tam, kde ji má její manžel, takže to, že ji hledá jinde, je náznak toho, že touží po nezávislosti a svobodě. Teprve čas ukáže, zda se tato touha vztahuje pouze na její pracovní život, nebo zda zasahuje i do toho osobního,“ dodala Wilsonová.  

„Spadla z ní neuvěřitelná tíha. Je možné, že se od Melanie dočkáme i úsměvu, až se znovu ukáže na veřejnosti,“ zakončila Wilsonová.

Podle rodinných známých rozvod nebude

Exprezidentova neteř Mary Trumpová, autorka skandální knihy „Příliš mnoho a nikdy dost: Jak moje rodina stvořila nejnebezpečnějšího muže světa“, tvrdí, že Trump svou manželku miluje, vysvětlila však také, že manželé si navzájem nerozumějí. Další zdroj blízký rodině Trumpových dodal, že „Melania Donalda neopustí, ale už se od ní nedočkáme žádných projevů lásky“.

Video  Donald Trump opouští Bílý dům  - Reuters
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi