Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Princezna Latífa žije?! Nové foto dcery šejcha z obchodního domu v Dubaji

Aktualizováno -
22. května 2021
16:05
Autor: mav, ČTK - 
22. května 2021
15:55

Kdo má obavy o život princezny Latífy (35), může si (nejspíš) trochu oddechnout. Dcera dubajského korunního prince šejcha Muhammada bin Rašída al-Maktúma (71) chtěla opustit despotického otce a žádat o azyl v zámoří. Místo toho skončila patrně v domácím vězení. Teď se na Instagramu objevila fotografie, která ji zachycuje v nákupním centru v Dubaji. Jde o zcela nové, ale zároveň i aktuální foto?

Poslední princezninou stopou byly tajné videozprávy, které se objevily v únoru. Nový snímek podle televize Sky News vypadá, že byl pořízen v obchodním domě Mall of the Emirates v Dubaji; soudě podle roušek na stole někdy v posledním roce a půl.

Fotka na Instagramu je z nějakého důvodu zrcadlově převrácená. Po nápravě je vidět, že nad ženami je upoutávka kina na animovaný film s premiérou 13. května. Obrázek i datum premiéry ve Spojených arabských emirátech odpovídá filmu Demon Slayer: Kimecu no jaiba.

Snímek se objevil na Instagramu na účtu osoby pod jménem Lynda Bouchikhi (Búšíchíová), byl však jediným veřejně viditelným příspěvkem na tomto účtu. A v sobotu před 16. hodinou odpoledne se účet uzamkl pro veřejnost. Z tzv. metadat fotografie lokaci ani čas vyčíst nešlo.

BBC důvěrně potvrdil zdroj z přátel princezny, že jde skutečně o ní i že další dvě ženy patří mezi její známé. BBC uvádí, že fotografie nebyla zveřejněna náhodně, ale souvisí se zatím neznámými okolnostmi. Spoluzakladatel kampaně s názvem Osvoboďte Latífu David Haigh potvrdil, že kampaň zaznamenala „pozitivní vývoj“. Nepřál si ale dodat detaily a řekl, že podrobnosti budou zveřejněny v pravý čas.

Šejch nadále tvrdí, že jeho dcera je v pořádku, v péči rodiny. Rodinné drama vysvětluje tím, že Latífa trpí bipolární poruchou. Bojí se o ní i Vysoký komisař OSN pro lidská práva.

SAE zprávy o princezně nekomentovaly, v únoru pouze uvedly, že je princezna v pořádku, zotavuje se a objeví se na veřejnosti, až bude vhodná doba.

„Je-li fotografie pravá, pak dokazuje, že je princezna naživu, ale neposkytuje žádné informace o podmínkách jejího věznění nebo osvobození,“ sdělil Kenneth Roth z organizace Human Rights Watch.

OSN v dubnu požádala o důkaz, že je princezna naživu. Chtěla si sjednat se zástupci emirátů schůzku, na níž by se jednalo o osudu Latífy i její starší sestry Šamsy. Latífa se v minulosti pokusila o útěk z emirátů, Šamsu podle britských médií nechal šajch Muhammad unést z Británie. Rodinnými aférami dubajského vládce se zabývají britské soudy kvůli jeho bývalé ženě Háje, která se i se dvěma dětmi uchýlila do Británie. Britský soud loni rozhodl, že šajch exmanželku zastrašoval. Šejchovi právníci obvinění odmítli.

Video  Sexy modelky skončily v poutech: V Dubaji pózovaly nahé na balkóně!  - 4chan
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Tara-Tara ( 22. května 2021 16:29 )

to je fakt zpráva dne, co každý hltá...co je nám do nějaké princezny a jejího despotického fotra ? Nebudeme tady snad také demonstrovat za její svobodu ? Blbí na to jsme dost

user ( 22. května 2021 16:12 )

Ať je to kdo chce. Tohle určitě není náš největší problém.

Zobrazit celou diskusi