Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pohodář si doma zakouřil jointa: V Dubaji ho zatkli kvůli zbytkům THC, hrozí mu i vězení!

Autor: štt - 
15. dubna 2021
21:49

Američan Peter Clark (51) si několik dní před odletem do Dubaje zapálil jointa. Pár dní po příletu musel být odvezen do nemocnice s akutním zánětem slinivky břišní. Před zavedením anestezie lékaři provedli povinné testy. Ty prokázaly zbytky THC v těle. Nyní Clarkovi hrozí několik let ve vězení.

Podnikatel, který legálně kouřil marihuanu doma v Las Vegas před odletem do Dubaje, nyní čelí třem letům vězení. Peter Clark byl zatčen poté, co lékaři našli v jeho tělním oběhu zbytky drog, když byl přijat do nemocnice pro nouzové ošetření.

Clark je bývalý herní designér, který dříve pracoval na populárních hrách pro Xbox nebo Playstation. Tuto profesi opustil s tím, že chce začít podnikat v jiném odvětví. Za účelem nového byznysu odletěl do Spojených arabských emirátů.

V Dubaji podnikatel strávil pouze jediný den, než onemocněl pankreatitidou a byl převezen do nemocnice. Sestry mu před operací odebraly vzorek moči, který vykazoval stopy THC. V Dubaji jako ve většině arabského světa je požití marihuany stále kriminalizováno. Po zadržení policií strávil Clark tři dny v cele. Nyní čeká na předvolání k soudu. Do té doby mu bylo znemožněno odletět.

Clark uvedl, že si plně uvědomuje politiku nulové tolerance vůči drogám a po příjezdu 24. února žádné drogy nepožil. Pro britský Daily Mail řekl: „Byl jsem naprosto ohromený, když jsem se dozvěděl, že jsem byl obviněn kvůli zbytku THC v mém těle. Legálně jsem marihuanu kouřil v Americe, dlouho předtím, než jsem vůbec nastoupil do letadla.“

O jeho zatčení bylo informováno americké velvyslanectví v Dubaji a místní právní organizace zabývající se případy zadržených cizinců v Arabských emirátech. Média před pár lety informovala o podobném případu Andyho Neala. Ten strávil v Dubaji více než rok uvězněný na základě falešných obvinění, než se mohl vrátit do Velké Británie.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání