Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vánoce u Trumpových: Prezident na golfu, Melania u telefonu a Ivanka v černé róbě

Autor: Darina Jíchová, ČTK - 
26. prosince 2020
06:45

Prezident Spojených států Donald Trump tráví vánoční svátky s rodinou ve svém floridském sídle, „naordinoval“ si desetidenní pracovní dovolenou a Američanům se zavázal, že i během Vánoc „neúnavně pracuje“. Fotografové ho ale zastihli na golfu. Neúčastnil se ani tradičních vánočních hovorů s dětmi, zvídavé telefonáty vyřizovala první dáma Melania Trumpová sama. Na Floridu dorazila také prezidentova dcera Ivanka s manželem Jaredem Kushnerem a dětmi. Oba přímo zářili spokojeností, možná i proto, že prezident Trump udělil milost Kushnerovu otci, uvedl list Daily Mail.

Ivanka Trumpová se na svých sociálních sítích pochlubila sváteční fotkou z Bílého domu, Vánoce ale oslaví u otce na Floridě. Prezident Trump těsně před svátky potěšil Kushnerovu rodinu milostí pro jeho otce Charlese.

Prezident Trump stále ještě neuznal svou porážku u listopadových voleb, v Bílém domě ho v lednu nahradí demokrat Joe Biden s viceprezidentkou Kamalou Harrisovou. Téměř denně na svém twitteru hlásá, že volby byly zmanipulované, twitter tyto jeho příspěvky označuje za sporné. Před odjezdem na Floridu vetoval každoroční rozpočtový zákon ministerstva obrany (NDAA), který má v Kongresu širokou podporu demokratů i republikánů, zkritizoval i soubor opatření v objemu téměř 19,4 bilionu korun, jehož cílem je podpořit hospodářství Spojených států zasažené pandemií covidu-19. 

Trumpová trasovala Santu

Trump se zavázal, že během svátků bude „neúnavně pracovat“, chvástal se tím, že má program plný schůzek a hovorů, místo toho se ale odebral na své golfové hřiště. To Trumpová zasedla k telefonu, stejně jako další zhruba stovka dobrovolníků z centrály protivzdušné a kosmické obrany Severní Ameriky (NORAD) odpovídala na dotazy dětí, kdy k nim dorazí Santa Claus s dárky. Na rozdíl od předchozích let se úkolu zhostila sama.

K malému nedorozumění došlo, když se první dámě dovolala sedmiletá holčička z Texasu. „Haló? To je Rudolf?“ ptala se Trumpové v domnění, že mluví se Santovým sobem. „Já to nechápu,“ postěžovala si dívka, když hovor nenaplnil její očekávání.

Santa v roušce

NORAD každoročně sdílí „trasování Santa Clause“, letos ho zachytili, jak v roušce opouští Severní pól a vydává se rozdávat dárky. Nejprve zamířil do Ruska, pak do Austrálie, na Marshallovy ostrovy, Nový Zéland a do Číny. Zvládnul obletět celý svět, až nakonec dorazil i do USA, kde nadělovat začínal právě na Floridě, další zastávka byly Severní a Jižní Karolíny nebo Delaware, domovský stát Bidena. NORAD tradici sledování Santa Clause drží od roku 1955.

Přední americký epidemiolog Anthony Fauci už dopředu ujistil děti, že se Santa Clause dočkají i přes pandemii, pro něj totiž rozhodně žádná omezení cestování neplatí. Specialista však zdůraznil, že Santa i jeho pomocní elfové jsou si vědomí nebezpečí šíření koronaviru, a proto nosí roušky.

Video  Trump dál odmítá vítězství Bidena: Nestalo se, nemožné  - reprofoto Facebook
Video se připravuje ...

iFender ( 26. prosince 2020 10:25 )

No jiste ze Trumpovi.

iFender ( 26. prosince 2020 10:22 )

Trupovi,hodne pohody a nenechte se nervovat temi neomarxistickymi hlupaky zejmena z EU.

Zobrazit celou diskusi