Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Z princezny vyvrhelem: Co čeká Ivanku Trumpovou po odchodu z Bílého domu?

Autor: Darina Jíchová - 
21. ledna 2021
05:30

Poslední čtyři roky Ivanka Trumpová (39) strávila ve Washingtonu, kde v Bílém domu působila jako poradkyně svého otce, prezidenta Donalda Trumpa. Předtím žila v New Yorku, kde platila za tamní smetánku. Trump ale po porážce v listopadových volbách ve středu opustil Bílý dům s celou administrativou včetně Ivanky. Předpokládá se, že Trumpová se vrátí k elitnímu životu v New Yorku, obyvatelé „Města, které nikdy nespí“ ji ale zpátky nechtějí, ve velkoměstě se dokonce objevily desítky plakátů s nápisem „Ivanka tady není vítaná“, uvedl list Daily Mail.

Ivanka Trumpová byla po celý život zvyklá na to, že má díky svému příjmení všude dveře otevřené, to se ale brzo změní. Předpokládá se, že místo úsměvů a vřelých objetí ji i jejího manžela Jareda Kushnera po návratu do New Yorku čeká ledové přehlížení, nebo až odmítnutí. „Javanka“, jak se manželům přezdívá, se prý mají připravit na „intenzivní nepřátelství“ ze strany elity i běžných Newyorčanů.

Trumpové nepomohla ani otevřená zpověď její někdejší nejlepší kamarádky Lysandry Ohrstromové, která v listopadu vyšla v časopisu Vanity Fair. Ohrstromová se nechala slyšet, že promluvila, „už jen aby zajistila, že se Ivanka nikdy nevzpamatuje ze svého rozhodnutí svázat svůj osud s osudem svého otce“. Snob, domýšlivá, hamižná, to jsou slova, která podle Ohrstromové Trumpovou plně charakterizují.

Ještě víc nenáviděná než prezident

Navíc někdejší společnost, ve které se Trumpová v New Yorku pohybovala, ve volbách volila demokratického kandidáta. V roce 2016 po Trumpově výhře se věřilo, že se jeho dcera a zeť stanou jeho „lidskou tváří“ a budou schopni „ukočírovat“ některá Trumpova kontroverzní rozhodnutí, opak se ale stal pravdou. Kvůli tomu je Ivanka Trumpová v podstatě ještě víc nenáviděnou postavou než její otec.

Známí Trumpové a Kushnera vypověděli pro Daily Mail, že pár se rozmýšlí nad svým dalším krokem, nikdo z jejich blízkých ale nevěří, že by nadále zůstali ve Washingtonu. Manželé jsou si vědomi nevraživosti Newyorčanů a podle informací tisku se porozhlížejí po novém bydlení v New Jersey. Oblíbení nebyli ani ve Washingtonu, po stížnostech od ostatních rodičů musely děti Trumpové a Kushnera opustit soukromou židovskou školu, rodičům vadila arogance elitářského páru.

Poradkyně prezidenta Trumpa Ivanka Trumpová s bratry a otcem. Poradkyně prezidenta Trumpa Ivanka Trumpová s bratry a otcem. | Reuters

Je zajímavé, že dnes už bývalý prezident Trump při výběru svých poradců dal přednost zeťovi před vlastními syny, Donald mladší ani Eric funkci v Bílém domu nedostali. U Ivanky Trumpové se dlouho předpokládalo, že se ujme i povinností první dámy, Melania Trumpová (50), současná Trumpova manželka, totiž otálela s přesunem do Bílého domu. Nakonec ale Ivanka přijala funkci poradkyně a Melania se chopila role první dámy. Obě Trumpovy ženy a jejich zájmy se během posledních čtyř let dost střetávaly.

Ivanka coby prezidentka

Kushner sice na první pohled působí „neškodně“, jeho spolupracovníci z Bílého domu na něj ale prozradili, že je to „bezohledný manipulátor“, který společně s manželkou dosáhl toho, aby Bílý dům opustili všichni jejich odpůrci. V Trumpově administrativě se mu také přezdívalo „ministr všeho“, jeho pozice totiž nebyla pevně definována, a Kushner tak mohl zasahovat, do čeho chtěl.

Video  Donald Trump opouští Bílý dům  - Reuters
Video se připravuje ...

Demokraté a jejich podporovatelé doufají, že o Trumpovi a jeho rodině už v politice neuslyší. Jejich přání ale zřejmě vyslyšeno nebude, už teď se mezi prezidentovými fanoušky ozývají hlasy, které by rády v roce 2024 viděly Ivanku Trumpovou zpátky v Bílém domě, tentokrát jako prezidentku. Byla to právě ona, kdo se stal hlavní tváří Trumpovy kandidatury, neúnavně objížděla Spojené státy a lobbovala za otce, je tedy možné, že si už připravovala půdu pro svou vlastní kampaň.

Bude z Ivanky tanečnice?

Je pravděpodobné, že se Ivanka Trumpová po konci otcovy prezidentury vrátí do rodinné společnosti Trump Organisation, nicméně firma je dost zadlužená. Pokud by potřebovala peníze, je možné, že využije nabídek od několika amerických televizních stanic. Dostala například pozvánku do taneční soutěže Dancing with the Stars.

Video  Melania versus Ivanka: Trumpovy ženy se moc nemusí  - Reuters
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

.tg.bb ( 22. ledna 2021 17:55 )

Melanie je stejná bIbka jako Ivanka. To si jen modelkovsky přenastavovala ksichtní svaly, obrněné botoxem.

blamal ( 21. ledna 2021 12:14 )

Blba, zpovykana, rozmazlena krava. Co by ji cekalo. Ochranka ze statnich penez, a miliardy ukradene psychotickym fotrem. Hnusna familie. Buh ochranuj Ameriku pred takovouhle verbezi.

adeso ( 21. ledna 2021 10:35 )

jsem zvědav, jak dlouho bude Melánii trvat než se těch příšer zbaví...

Zobrazit celou diskusi