Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Melania říká nevlastní dceři „princezna“. Nová kniha odhaluje, proč se s Ivankou „nemusí“

Autor: Darina Jíchová - 
17. června 2020
10:01

Vztah mezi současnou první dámou Spojených států Melanií Trumpovou (50) a její nevlastní dcerou Ivankou Trumpovou (38) je ostře sledovaným tématem všech novinářů. Zvláště protože v počátku vlády prezidenta Donalda Trumpa to vypadalo, že se funkce první dámy ujme právě Ivanka. Nová biografie slovinské exmodelky, která to z přehlídkových mol dotáhla až do Bílého domu, detailně rozebírá, jak to Trumpovy ženy mezi sebou mají, informoval list Daily Mail.

Autorkou nového životopisu první dámy je americká novinářka, redaktorka deníku The Washington Post Mary Jordanová. Její „Tajný příběh Melanie Trumpové“ vyšel tento týden, novinářka se v několika kapitolách věnuje vztahu mezi Melanií a Ivankou, odtajnila, že Melania své nevlastní dceři přezdívá „Princezno“, naopak Ivanka maceše za zády říká „Portrét“, protože často jen stojí a hezky vypadá, ale nic neříká.

Bílý dům: Lži a fikce

Bílý dům ostře vystoupil proti nové publikaci a označil ji za „smyšlenou“. „Ani autorka, ani její vydavatel nekontaktovali kancelář první dámy či Ivanky Trumpové, aby si ověřili svá tvrzení. Vypublikovali směšné lži, jejich slova nemůžou být dál od pravdy“ reagoval tiskový mluvčí Bílého domu Judd Deere. „Tyhle rádoby palácové intriky nemají hodnotu papíru, na kterém jsou vytištěny,“ dodal Deere. „Příběhy a zdroje v této knize jsou falešné, je to holá fikce,“ přidala se mluvčí první dámy Stephanie Grishamová.

„Nespočet lidí mělo možnost zaslechnout, jak Melania mluví o Ivance jako o Princezně a rozhodně to nemyslí familiárně,“ uvádí Jordanová, která ve svém díle mapuje život první dámy od jejího dětství ve Slovinsku, přes její modelingovou kariéru, po cestu do Bílého domu. Novinářka popisuje exmodelku jako ambiciózní, bezohlednou a cílevědomou ženu, která bez rozmýšlení opustila přátelé a odstěhovala se „za lepším“.

Jordanová rovněž podotkla, že Melania a její manžel toho mají spoustu společného. „Je očividné, že Melania nejen přijala jeho politické názory, ale také je plně podporuje. Svým vlastním způsobem je stejně komplikovaná a komplexní osobnost jako její manžel. Mají víc společného, než se na první pohled může zdát,“ stojí v nové biografii.

První dáma USA Melania Trumpová. První dáma USA Melania Trumpová. | Reuters

Změna předmanželské smlouvy

Šokující tvrzení je také to, že Melania podle všeho po Trumpově zvolení požádala o změnu předmanželské smlouvy. Úpravy dosáhla, nežádala nic pro sebe, ale pro svého syna Barrona, který je jediným potomkem z Trumpova třetího manželství. Podle Jordanové první dáma zajistila, aby v případě dědictví po otci bylo s Barronem zacházeno stejně jako s Trumpovými dětmi z prvního manželství s českou podnikatelkou Ivanou Trumpovou.

Změna předmanželské smlouvy zabrala půlroku, podle Jordanové to byla doba, po kterou Melania odkládala stěhování do Bílého domu. Po inauguraci v lednu 2017 do sídla prezidentů přesídlil jen Trump, manželka se synem se k němu připojili až v červnu. Melania se vymlouvala, že nechce Barrona vytrhnout z rytmu školního roku. Jordanová však tvrdí, že to byla jen záminka a že Melania čekala, až bude smlouva upravená.

„Chtěla pro Barrona získat, co nejvýhodnější pozici v případě, že by se Ivanka ujala rodinného byznysu,“ píše Jordanová. Novinářka se zabývala i tím, proč první dáma nemá žádné kamarádky. Prý je to její dobrovolná volba, autorka poukázala na to, že ani na vlastní svatbě neměla družičky. „Většinu času tráví se synem, rodiči, kteří žijí ve Washingtonu, nebo se sestrou Ines, která bydlí v New Yorku,“ vysvětlila Jordanová.

Ivanka a Melania se nemusí

Její modelingová minulost Melanii v životu pod drobnohledem novinářů dost napomáhá. „Je vždycky připravená předstoupit před objektivy fotografů, vlastně ani nevím, jestli chodí na záchod,“ cituje novinářka zdroj z Bílého domu.

Poradkyně Bílého domu a první dcera USA Ivanka Trumpová. Poradkyně Bílého domu a první dcera USA Ivanka Trumpová. | Reuters

Značnou část knihy věnuje Jordanová napjatému vztahu mezi první dámou a první dcerou. Připomněla, že Melania s Ivankou nikdy nehostila žádnou společnou akci. S odkazem na zdroje autorka tvrdí, že někdy situace byla tak vyhrocená, že musel zasahovat Trumpův někdejší personální šéf John Kelly. Ostatní životopisy uvádějí, že ženy jsou k sobě navzájem „vřelé, ale nejsou si blízké“.

První dáma tají pravý věk a plastiky

Jordanová se zmiňuje také o tom, že Melania lže o svém věku a tají plastické operace, odkazuje se na „určité nejmenované fotografy“, kteří na její tváři zahlédli jizvy po kosmetických úpravách.

První dáma v USA platí za nejoblíbenější členku Trumpovy dynastie, lidé například vyzvedli, že hbitě zareagovala na pandemii koronaviru a stala se tváří informačních a motivačních videí Centra pro kontrolu a prevenci nemocí. Nošení roušky ve Východním křídle bylo povinné týdny před tím, než k tomu vyzvalo prezidentovo Západní křídlo.

majojo ( 17. června 2020 11:50 )

No, ona Ivanka má takový duchaplný výraz....

kralovna-vsech-mori ( 17. června 2020 11:01 )

Je lepší jen stát a držet hubu, ne jako Bábišovic Monča. Co z té už vypadlo za hujoviny je neuvěřitelné.

hasickajana ( 17. června 2020 10:55 )

Tipuju, že minimálně plastika kolem očí už u Melanie proběhla. Nejspíš několikrát. Začíná se podobat Ivaně ve stáří, což není pochvala...

Zobrazit celou diskusi