Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Trumpova nadílka věrným: Milost pro tchána Ivanky i exporadce odsouzeného za podvody

Autor: ČTK - 
24. prosince 2020
07:09

Americký prezident Donald Trump ve středu omilostnil 26 dalších lidí a třem odsouzeným zmírnil tresty, informuje zpravodajský portál BBC. Mezi omilostněnými je také bývalý šéf Trumpova volebního štábu Paul Manafort, Trumpův exporadce Roger Stone nebo Charles Kushner, realitní magnát a otec prezidentova zetě.

Paul Manafort byl odsouzen k sedmi a půl letům vězení za různé podvody odhalené během vyšetřování kauzy ruského vměšování do amerických prezidentských voleb v roce 2016. Roger Stone byl dříve shledán vinným ve stejné kauze v několika bodech obžaloby včetně lhaní Kongresu, ovlivňování svědka a maření vyšetřování. Již dříve mu šéf Bílého domu zmírnil trest, a Stone se tak mohl vyhnout vězení.

Charles Kushner byl odsouzen v roce 2005 na dva roky mimo jiné za daňové úniky a ovlivňování svědků a svůj trest si již odpykal.

Dohromady Trump v posledních dvou dnech udělil milost nebo snížil tresty 49 lidem, uvádí AP. V úterý získali amnestii například bývalý prezidentův poradce pro zahraniční politiku George Papadopoulos nebo dva někdejší republikánští zákonodárci, kteří patřili mezi první Trumpovy podporovatele na politické scéně.

Video  Trump dál odmítá vítězství Bidena: Nestalo se, nemožné  - reprofoto Facebook
Video se připravuje ...

sekebo ( 24. prosince 2020 12:58 )

Asi mu Zelníčková poradila, jak to u nás provedl bohuželprezident s tuneláři, defraudanty a podobnou svoločí.

ruda43 ( 24. prosince 2020 12:27 )

Tutově ne,Trump je proti nim troškař..

Zobrazit celou diskusi